Photo Gallery, Τοπικά

Παράταση ωραρίου αγοράς για τα κρουαζιερόπλοια

Ελάχιστοι έμποροι συμμετείχαν στη χθεσινή συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου
Ελάχιστοι έμποροι συμμετείχαν στη χθεσινή συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου

Την παράταση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων κατά μία ή δύο ώρες, τις ημέρες άφιξης κρουαζιερόπλοιων στο Βόλο, εκτός Κυριακών, προωθεί η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μαγνησίας. Ήδη σχετική απόφαση έλαβαν ομόφωνα οι αργυροχρυσοχόοι-ωρολογοποιοί του Βόλου.

Όπως έγινε γνωστό χθες, στο περιθώριο της τακτικής γενικής συνέλευσης του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου-Ν. Ιωνίας προωθείται η παράταση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις ημέρες άφιξης κρουαζιερόπλοιων στην πόλη του Βόλου. Πρόκειται για παράταση του ωραρίου κατά μία ή δύο ώρες το πολύ, καθώς τα κρουαζιερόπλοια αναχωρούν γύρω στις 6-7 το απόγευμα και μία-δύο ώρες πριν τον απόπλου τους οι επιβάτες τους επιστρέφουν σε αυτά.

Η παράταση θα ισχύει και τα Σάββατα, ενώ επικεντρώνεται το αίτημα τον ερχόμενο Νοέμβριο, καθώς τον εν λόγω μήνα αναμένεται να αφιχθούν στο Βόλο μεγάλα κρουαζιερόπλοια με χιλιάδες επιβάτες. Οι έμποροι πάντως αρνούνται στην πλειοψηφία τους να λειτουργήσουν τα καταστήματα τρεις Κυριακές φέτος, οπότε αναμένονται αφίξεις κρουαζιερόπλοιων.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΣΒ κ. Κ. Τσέλιος, «το ζήτημα δεν είναι να παρατείνουμε το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων μας, αλλά να συνδεθεί η προβλήτα ελλιμενισμού των κρουαζιερόπλοιων με λεωφορεία με την εμπορική αγορά, έτσι ώστε οι τουρίστες να μη διέρχονται πεζή μέσα από το χώρο εναπόθεσης των εμπορευματοκιβωτίων.

Στο περιθώριο της χθεσινής συνέλευσης έγινε ακόμη γνωστό ότι συνεχίζονται τα λουκέτα σε τοπικές εμπορικές επιχειρήσεις και όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΣΒ, μέχρι τέλος της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να διακόψουν τη λειτουργία τους δύο ακόμη εμπορικά καταστήματα, ενώ την ίδια ώρα αυξάνουν οι καφετέριες στην πόλη (αναμένεται να λειτουργήσουν τέσσερις).

Τις εμπορικές επιχειρήσεις ταλανίζει η έλλειψη ρευστότητας, ενώ τις τελευταίες ημέρες πολλές επιχειρήσεις τοπικά έπεσαν «θύματα» και της κατάστασης των κυπριακών τραπεζών. Πολλοί έμποροι του Βόλου είχαν καρνέ επιταγών από κυπριακές τράπεζες και μέχρι χθες που αυτές επαναλειτούργησαν υπό την αιγίδα της Πειραιώς, δεν μπορούσαν να κινηθούν.

Ο κ. Απ. Νάσιος, μέλος της διοίκησης του ΕΣΒ, ανέφερε ότι έμποροι δεν μπορούν να αγοράσουν εμπορεύματα, καθώς οι προμηθευτές ζητούν μετρητά και οι τράπεζες συνεχίζουν το «στραγγαλισμό», ενώ καραδοκεί και ο «Τειρεσίας».

Ακόμη αποφασίστηκαν δράσεις κατά των πολυκαταστημάτων, ενώ διερευνάται η δυνατότητα αγωγής κατά του ΟΑΕΕ, γιατί ζητεί την αναδρομική καταβολή εισφορών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, που δεν την παρέχει ωστόσο κατά τη διάρκεια της οφειλής. Όπως επισημάνθηκε χθες, οι εισφορές για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αντιπροσωπεύουν το 25% του συνόλου. Οι έμποροι δεν αρνούνται να καταβάλουν τις εισφορές για το συνταξιοδοτικό, αλλά θεωρούν, ότι εφόσον ο ΟΑΕΕ μέσω του ΕΟΠΥΥ δεν προσφέρει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κατά τη διάρκεια της μη καταβολής εισφορών, δεν δικαιούται και να τις διεκδικεί κατόπιν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το