Τοπικά

Παράταση της θητείας ΕΥΔΕ Κάρλας με παρέμβαση του Θανάση Νάκου

Κατόπιν συνεργασίας που είχε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος, με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σταύρο Καλογιάννη, αλλά και κατόπιν συνάντησής του με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, αποφασίστηκε η παράταση της θητείας της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων (ΕΥΔΕ) Κάρλας, η οποία είχε λήξει από τις 2 Οκτωβρίου του 2012.

Με την απόφαση αυτή, τελειώνει μία εκκρεμότητα, η οποία είχε προκαλέσει τη διακοπή των τριών εργολαβιών στη λίμνη Κάρλα. Συγκεκριμένα, με την απόφαση παράτασης θητείας της ΕΥΔΕ Κάρλας, «ξεμπλοκάρουν» τα τρία έργα που παρακολουθούσε η Ειδική Υπηρεσία και έτσι ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωσή τους.

Ο Θανάσης Νάκος δήλωσε σχετικά: «Είμαι ευτυχής γιατί είχε αίσιο τέλος η καθυστέρηση στο θέμα της ΕΥΔΕ Κάρλας, η οποία οφειλόταν σε εισήγηση των αρμόδιων υπηρεσιών προς το υπουργείο Οικονομικών, λόγω του κόστους συνέχισης λειτουργίας της ΕΥΔΕ, αλλά και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων της στις αρμόδιες υπηρεσίες, εξέλιξη που θα σήμαινε περαιτέρω καθυστερήσεις και πιθανώς μεγαλύτερα προβλήματα για τη χρηματοδότηση του συνολικού έργου της Κάρλας από ευρωπαϊκά κονδύλια και για την ολοκλήρωσή του. Σήμερα δώσαμε μία λύση που ανοίγει το δρόμο για την ολοκλήρωση ενός έργου-πνοής για τη Μαγνησία και την ευρύτερη περιοχή».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το