Κατηγορίες: Αθλητισμός

Παράταση στην αγωνία για τον Ολυμπιακό Β.

Το σήριαλ της αποκατάστασης του Ολυμπιακού Βόλου στο επαγγελματικό πρωτάθλημα συνεχίζεται. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού συνεδρίασε χθες και μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης ήταν και αυτό της εξέτασης των φακέλων του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας. Ωστόσο, η ΕΕΑ αποφάσισε να αναβάλλει την εξέταση των αιτημάτων των δύο ΠΑΕ, μεταφέροντας το …μπαλάκι στην ΕΠΟ, η οποία θα πρέπει, πλέον, να αποφασίσει σε ποια κατηγορία θα αγωνίζονται τη νέα χρονιά οι ομάδες.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού αναφέρει:

«Η ΕΕΑ εξέτασε, αίτημα των ΠΑΕ, Νέα Καβάλα και Ολυμπιακού Βόλου για μελέτη των φακέλων τους και αποφάσισε:

Αναβάλλει κατά πλειοψηφία την εξέταση των αιτημάτων των δύο ΠΑΕ, για χρόνο μετά τη λήξη των επαγγελματικών πρωταθλημάτων της περιόδου 2011 -2012, οπότε και θα εξετάσει τους φακέλους όλων των ομάδων, που θα μετάσχουν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα της περιόδου 2012-2013, όπως ορίζονται από τη Super League και τη  Football League».

Αυτό πρακτικά σημαίνει, πως η ΕΕΑ αναγνωρίζει τις δύο ομάδες ως επαγγελματικές, αν η ΕΠΟ αποφασίσει να τις εντάξει σε επαγγελματική κατηγορία. Στην ουσία η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού μεταφέρει την «καυτή πατάτα» στην ΕΠΟ, η οποία και θα κληθεί να πάρει αυτή πρώτα την απόφαση, πριν η υπόθεση απασχολήσει εκ νέου την ΕΕΑ.

Από εδώ και πέρα, η πίεση θα πρέπει να ασκηθεί στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, προκειμένου άμεσα (μέσα στο προσεχές διάστημα) να  πάρει απόφαση για την κατηγορία που θα αγωνίζεται τη νέα χρονιά ο Ολυμπιακός, έτσι ώστε να το γνωρίζει η ομάδα του Βόλου και να κάνει τις κινήσεις της για τη δημιουργία του ρόστερ.

Στην παρούσα χρονική στιγμή ο Ολυμπιακός Βόλου χρειάζεται την στήριξη όλων των πολιτικών φορέων της Μαγνησίας και των φορέων της πόλης, καθώς το μέλλον του εξαρτάται από την απόφαση της ΕΠΟ.

Άμεση απόφαση

από την ΕΠΟ

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού παρέστησαν από πλευράς Ολυμπιακού Βόλου ο πρόεδρος της ΠΑΕ, κ. Παναγιώτης Μποτσιβάλης, καθώς και ο νομικός εκπρόσωπος κ. Δημήτρης Παναγιωτόπουλος.

Το κλίμα δεν ήταν αρνητικό για τον Ολυμπιακό Βόλου, καθώς η Επιτροπή ήλεγξε τα δικαιολογητικά που υπήρχαν στον φάκελο της βολιώτικης ΠΑΕ και είναι θετικό το γεγονός ότι η ΕΕΑ δεν απέρριψε τον φάκελο του Ολυμπιακού.

Το σημαντικότερο, πάντως, είναι, πως η Επιτροπή δεν διαπίστωσε κανένα απολύτως πρόβλημα με την μετοχική σύνθεση της εταιρείας. Θυμίζουμε, πως ο Ολυμπιακός Βόλου δεν είχε πάρει πέρυσι το καλοκαίρι πιστοποιητικό από την ΕΕΑ, καθώς η Επιτροπή έκρινε πως στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ υπήρχαν παρένθετα πρόσωπα που πρώην προέδρου της εταιρείας, κ. Αχιλλέα Μπέου. Εκκρεμεί, ωστόσο, η έκδοση άδειας μετόχου στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ κ. Παναγιώτη Μποτσιβάλη, η οποία αναμένεται να βγει το προσεχές διάστημα, καθώς έχει ήδη κατατεθεί σχετικό αίτημα.

Επίσης, δεν υπήρχε στο φάκελο εγγυητική επιστολή, ούτε συμβόλαια ποδοσφαιριστών. Ωστόσο, είναι απόλυτα λογικό (και το κατανόησαν και τα μέλη της ΕΕΑ) πως η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου δεν μπορούσε να καταθέσει εγγυητική, ούτε συμβόλαια παικτών, από τη στιγμή που δεν γνωρίζει σε ποια κατηγορία θα παίξει. Γι’ αυτό και η Επιτροπή επέμενε, πως η ΕΠΟ θα πρέπει να κατατάξει την ομάδα του Βόλου σε κάποια κατηγορία.

Εφόσον η ΕΠΟ αποφασίσει σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός Βόλου, στη συνέχεια η ΠΑΕ θα συμπληρώσει στο φάκελο την εγγυητική επιστολή, όπως και τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών, προκειμένου να υπάρξει θετική γνωμοδότηση από την ΕΕΑ στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και ο Ολυμπιακός να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα που θα τον κατατάξει η ΕΠΟ.

Η αγωνία των διοικούντων, αλλά και των φιλάθλων του Ολυμπιακού συνεχίζεται. Από την πλευρά τους οι ιθύνοντες της ΠΑΕ θα πρέπει να σχεδιάσουν τις επόμενες κινήσεις τους και πως θα καταφέρουν να πιέσουν την ΕΠΟ να πάρει το συντομότερο δυνατόν μια απόφαση.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και ο πρόεδρός της, Σοφοκλής Πιλάβιος, συνεχίζει αν εμπαίζει τον Ολυμπιακό, καθώς όλες οι υποσχέσεις που δόθηκαν στους ιθύνοντες της βολιώτικης ΠΑΕ αποδείχθηκαν «κούφιες».

Την Παρασκευή συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ και το θέμα του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας επιβάλλεται να έρθει προς συζήτηση στο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

Επίσης, πρέπει να αναφέρουμε πως ακόμη η ΕΠΟ δεν έχει απαντήσει γραπτώς στα ερωτήματα που έχει θέσει η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου με υπόμνημα που κατέθεσε εδώ και 15 μέρες.

Τέλος, αύριο Πέμπτη ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κ. Παναγιώτης Μποτσιβάλης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 13.00 στο ξενοδοχείο «Valis».

 

 

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Το φωτορεπορτάζ από τον αγώνα Τοξότης-Ρήγας Φεραίος 1-3

Ο Ρήγας Φεραίος πέρασε νικηφόρα από το βοηθητικό του ΕΑΚ, επικρατώντας 1-3 του Τοξότη και…

19 Οκτωβρίου 2024

Τα σημερινά αποτελέσματα σε Β’ και Γ’ ΕΠΣΘ

Για τα πρωταθλήματα της Β’ και της Γ’ ΕΠΣΘ σημειώθηκαν σήμερα τα κάτωθι αποτελέσματα: Β’…

19 Οκτωβρίου 2024

Ο Σαρακηνός σάρωσε με 5-1 τον ΓΣΑ, νίκες για Αστέρα, Πύρασο, Ακρόπολη

Το σκορ της ημέρας στην Α’ ΕΠΣΘ σημείωσε ο Σαρακηνός (φωτό) που επιβλήθηκε με 5-1…

19 Οκτωβρίου 2024

Χάρης Δούκας: Παντρεύτηκε με τη Γεωργία Πολυτάνου στη Θήβα – Ποιοι από το ΠΑΣΟΚ έδωσαν το «παρών»

Τον χορό του Ησαΐα με την αγαπημένη του Γεωργία Πολυτάνου χόρεψε ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας. Ο γάμος έγινε…

19 Οκτωβρίου 2024

Η πρώτη φωτογραφία από το χτύπημα κοντά στην κατοικία του Νετανιάχου – Τα σπασμένα τζάμια και οι καταστροφές

Σε μία νέα φωτογραφία αποτυπώνεται το πλήγμα κοντά στην κατοικία του Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Καισάρεια. Οι…

19 Οκτωβρίου 2024

Παρέμεινε στην κορυφή της Α’ ΕΠΣΘ ο Ρήγας Φεραίος κερδίζοντας 1-3 τον Τοξότη

Μόνος στην κορυφή της Α’ ΕΠΣΘ παραμένει ο Ρήγας Φεραίος μετά την εκτός έδρας νίκη…

19 Οκτωβρίου 2024