Photo Gallery, Τοπικά

Παράταση έως 8 Ιανουαρίου για τα τέλη κυκλοφορίας

Από νωρίς χθες, πριν από τις 8 το πρωί, έξω από τα τραπεζικά υποκαταστήματα στο Βόλο, είχαν σχηματιστεί «ουρές» για συναλλαγές.

Οι πινακίδες κυκλοφορίας 3.000 ΙΧ αυτοκινήτων κατατέθηκαν, έως χθες, στις Εφορίες της Μαγνησίας. Ο αριθμός αναμένεται ωστόσο να αυξηθεί, καθώς ανακοινώθηκε παράταση της προθεσμίας κατάθεσης πινακίδων έως τις 8 Ιανουαρίου. Παράταση, όμως, έως την ίδια ημερομηνία δόθηκε και για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.

Χθες στις εφορίες του Βόλου δεν υπήρξαν «ουρές» στα ταμεία. Αλλά ούτε και για την κατάθεση πινακίδων. Από την έως τώρα εικόνα και τα διαθέσιμα στοιχεία, όπως επισημαίνουν υπηρεσιακά στελέχη των εφοριών, φαίνεται να προκύπτει ότι η πλειοψηφία των κατόχων αυτοκινήτων έχει πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας.

Πάντως, από νωρίς χθες το πρωί, πριν από τις 8, έξω από τα τραπεζικά υποκαταστήματα στο Βόλο είχαν σχηματιστεί «ουρές» για συναλλαγές. Οι τράπεζες ώς αργά το μεσημέρι είχαν και πάλι αρκετό κόσμο για τις τελευταίες πληρωμές του έτους.

Τα πλήρη και ακριβή στοιχεία θα γίνουν γνωστά μετά και τη λήξη της παράτασης. Ειδικά για τα τέλη κυκλοφορίας, τα στοιχεία θα δοθούν στις οικονομικές υπηρεσίες από τις τράπεζες και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία όπου και πληρώνονται.

Το υπουργείο Οικονομικών χθες το μεσημέρι ανακοίνωσε επίσημα παράταση στην προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας και κατάθεσης πινακίδων. Η προθεσμία δόθηκε για τη διευκόλυνση των φορολογούμενων, αφού έως και την τελευταία στιγμή οι πολίτες αναζητούσαν χρήματα για να πληρώσουν τις άμεσες υποχρεώσεις τους.

Χθες, πάντως, έληγε η προθεσμία για την καταβολή των δόσεων στις εφορίες των δόσεων φορολογίας εισοδήματος και άλλων καταβολών από ρυθμίσεις χρεών.

Η εικόνα, ωστόσο, χθες στις εφορίες της Μαγνησίας έδειχνε ότι οι πολίτες προφανώς θα πληρώσουν χρέη και μετά την Πρωτοχρονιά.

Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει, όπως ανακοινώθηκε, την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε πολλές δόσεις, σε μία ακόμη προσπάθεια διευκόλυνσης των φορολογούμενων. Άλλωστε οι φόροι, τα χαράτσια και οι υποχρεώσεις προς το κράτος έχουν «ζορίσει» πολύ όλους τους πολίτες.

Τα όποια χρήματα και το δώρο που έλαβαν -όσοι το έλαβαν- δόθηκαν στις εισφορές και τα χρέη προς το Δημόσιο.

Σε πολλές δόσεις οι ληξιπρόθεσμες

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, στα 12,07 δισ. ευρώ ανήλθαν οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, το ενδεκάμηνο Ιανουάριος- Νοέμβριος 2012, έναντι 11,025 δισ. ευρώ στο τέλος Οκτωβρίου.

Από την πλευρά του το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται νέα ρύθμιση για την εξόφληση των οφελών αυτών σε μεγάλο αριθμό δόσεων, προκειμένου να καταστεί δυνατή η εξόφλησή τους από τους οφειλέτες τους, μεταξύ των οποίων είναι και φορολογούμενοι που αδυνατούν να καταβάλλουν τις υποχρεώσεις τους προς την εφορία.

Η ρύθμιση θα αφορά στο σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο που αυτήν τη στιγμή ξεπερνούν τα 55 δισ. ευρώ.

Από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών προκύπτει ακόμη ότι από την αρχή του έτους και μέχρι τον περασμένο Νοέμβριο, θα έπρεπε να είχαν υποβληθεί συνολικά 5.209.981 περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ από επιτηδευματίες και ελεύθερους επαγγελματίες. Τελικά υποβλήθηκαν 4.057.013 δηλώσεις, γεγονός που δείχνει ότι 1.135.662 επιτηδευματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες δεν υπέβαλαν δήλωση ΦΠΑ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το