Τοπικά

Παράνομες οι απεργίες της ΠΟΕΜ στην ΚΟΝΤΙ

Την αναστολή του δεύτερου σκέλους της 48ωρης απεργίας που είχε κηρύξει στην πρώην ΚΟΝΤΙ, αποφάσισε χθες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ) μετά από σχετική δικαστική απόφαση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΜ, χθες το μεσημέρι προς το Σωματείο Εργαζομένων στην Arcelor Mittal Hellas (πρώην ΚΟΝΤΙ) με κοινοποίηση στο Εργατικό Κέντρο Βόλου (στάλθηκε τελικά μόνο στο ΕΚΒ και δεν επιδόθηκε στο Σωματείο), αναφέρονται τα εξής: «Συνάδελφοι, χθες Τρίτη και ώρα 12.30 δικαστικός επιμελητής κοινοποίησε αγωγή κατά της ΠΟΕ του προέδρου της και του γεν. γραμματέα, η οποία είχε οριστεί να συζητηθεί δύο ώρες αργότερα στις 14.30 την ίδια μέρα στο Πρωτοδικείο Πειραιά, ζητώντας να κηρυχθούν παράνομες οι δύο 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις που είχαμε προκηρύξει στην εταιρεία ΚΟΝΤΙ στο Βόλο αντιδρώντας:

Α. Στις παράνομες απολύσεις και τις απεργοσπαστικές μεθοδεύσεις της εταιρείας.

Β. Στις δικαστικές διώξεις της εργοδοσίας σε βάρος του σωματείου που διεκδικεί το δικαίωμα στη δουλειά των μελών του.

Η ΠΟΕΜ ζήτησε αναβολή εκδίκασης της αγωγής για την επόμενη ημέρα, ώστε να ενημερωθούν και να προετοιμαστούν οι νομικοί μας σύμβουλοι για αντιμετωπίσουν τους αβάσιμους λόγους της εργοδοσίας.

Ο πρόεδρος του Πρωτοδικείου απέρριψε το αίτημα της αναβολής και κατόπιν αυτού αποχωρήσαμε. Δικαστήκαμε ερήμην.

Το Δικαστήριο έκρινε παράνομη την απεργιακή κινητοποίηση. Κατόπιν αυτής της απόφασης που μας κοινοποιήθηκε το βράδυ της ίδιας μέρας 19.20, αναστέλλουμε τη σημερινή κινητοποίησή μας.

Δεν αναστέλλουμε όμως σε καμία περίπτωση τον αγώνα για δικαίωση των εργατών της ΚΟΝΤΙ.

Ενωμένοι μαζί με το Ε.Κ. Βόλου, το Σωματείο, τους εργαζόμενους θα αναπτύξουμε νέους αγώνες δράσης και υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας.

Θα μας βρίσκουν μπροστά τους. Μας δυναμώνουν και μας θυμώνουν.

Οι απολυμένοι εργάτες της ΚΟΝΤΙ δεν είναι μόνοι. Είμαστε όλοι μαζί.

Κανένας μόνος σε αυτό τον αγώνα δικαίωσης».

Στο μεταξύ, οι πρώην εργαζόμενοι στην ΚΟΝΤΙ, δήλωσαν πως συμμετείχαν στην κινητοποίηση, καθώς δεν ενημερώθηκαν για την αναστολή της και πως θα συνεχίσουν και χωρίς απεργιακό πλαίσιο τον αγώνα τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το