Κατηγορίες: Τοπικά

«Παράθυρο» νέων τροποποιήσεων στο Ρυθμιστικό Σχέδιο Βόλου

Συνάντηση περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού με το γ.γ. του ΥΠΕΚΑ


«Παράθυρο για νέες τροποποιήσεις στο Ρυθμιστικό Σχέδιο Βόλου και των υπόλοιπων περιοχών άνοιξε ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΚΑ και αρμόδιος για το όλο ζήτημα κ. Αλεξιάδης με τον οποίο συναντήθηκαν χθες το μεσημέρι ο περιφερειάρχης Μαγνησίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα χωροταξικού σχεδιασμού κ. Χαλέβας.

Το κύριο αίτημα προς το γενικό γραμματέα ήταν πως προτού το Ρυθμιστικό Σχέδιο γίνει Προεδρικό Διάταγμα και οριστικοποιηθεί όλο το πλάνο των παρεμβάσεων, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι προτάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και του Περιφερειακού Συμβουλίου που έχουν κατατεθεί και ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Αλεξιάδης έδειξε να συναινεί σε αυτή την προοπτική και, όπως προκύπτει, το Ρυθμιστικό θα τεθεί εκ νέου στο τραπέζι των διαβουλεύσεων και μελετών.

Έτσι επανέρχεται για συζήτηση το Ρυθμιστικό Σχέδιο Βόλου και των Δήμων Αλμυρού και Ρήγα Φεραίου, που θα καθορίσει την ποικίλη αξιοποίηση των εκτάσεων για τα επόμενα 25 χρόνια.

Σημειώνεται πως οι αντιδράσεις από επενδυτές, ιδιοκτήτες και άλλους φορείς στην ανακοίνωση του Ρυθμιστικού Σχεδίου είναι ήδη αρκετές, καθώς για ολόκληρες περιοχές δεν προβλέπεται κάποια τροποποίηση για την αλλαγή χρήσης της γης, με συνέπεια να δεσμεύονται στην υπάρχουσα χρήση για τα επόμενα 25 χρόνια.

Ο κ. Αγοραστός τόνισε πως ο γενικός γραμματέας άφησε ουσιαστικά παράθυρο για νέες τροποποιήσεις στο Ρυθμιστικό Σχέδιο. Εμείς θα στείλουμε εκ νέου το σχετικό έγγραφο με τις προτάσεις μας στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Στη συνέχεια οι μελετητές θα μας επιστρέψουν το σχέδιο για να συζητηθεί στα δημοτικά συμβούλια και στο περιφερειακό συμβούλιο. Ελπίζω ότι θα βρεθεί μια λύση στο θέμα.

Ο κ. Χαλέβας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της χθεσινής συνάντησης λέγοντας ότι η παρέμβαση του περιφερειάρχη για το Ρυθμιστικό Σχέδιο που ήταν στη διαδικασία ολοκλήρωσης και θα είχε σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία εμποδίων στην ανάπτυξη της περιοχής, ήταν επιτυχής. Ο γενικός γραμματέας μας τόνισε ότι δεν θα προχωρήσει το Ρυθμιστικό Σχέδιο χωρίς να ληφθούν υπόψη οι προτάσεις που θα τις καταθέσουμε εκ νέου, ώστε να ενταχθούν νέες σημειακές τροπολογίες. Γιατί υπάρχουν μεγάλες περιοχές, όπως ο περιφερειακός δρόμος, η Νέα Ιωνία, ένα τμήμα του Βελεστίνου, ο Αλμυρός, που το ζήτημα θα πρέπει να επανεξεταστεί.

Στο μεταξύ ο κ. Αγοραστός έθεσε στον κ. Αλεξιάδη και το ζήτημα της ένταξης της Ανάβρας σε πρόγραμμα για τις ορεινές κοινότητες. Πρόκειται για πρόγραμμα που θα χρηματοδοτήσει διάφορες δραστηριότητες και το διεκδικεί ο Δήμος Αλμυρού.

Επίσης συνάντηση με την υφυπουργό Τουρισμού κ. Κεφαλογιάννη είχε πριν μερικές ημέρες ο κ. Αγοραστός, όπου έθεσε το ζήτημα της ένταξης του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου στη διάταξη για να αποκτήσει άδεια λειτουργίας. Μάλιστα ο κ. Αγοραστός έχει καταθέσει τη σχετική έκθεση.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ηλικιωμένη στον Πύργο παρέδωσε χρυσές λίρες αξίας 25.000 ευρώ και κοσμήματα σε απατεώνες

Ταράχτηκε και δεν κατάλαβε ότι δεν ήταν της κόρης της η γυναικεία φωνή που άκουγε…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Συνελήφθησαν 4 διακινητές για τους 66 ανθρώπους που διασώθηκαν πριν μέρες στην Καλαμάτα – Τους χρέωναν μέχρι και 8.000 ευρώ!

Τέσσερα άτομα ηλικίας 24, 28, 29 και 38 ετών, τρεις από το Αφγανιστάν και έναν…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Στιγμές από την αναμέτρηση Α.Ε. 2002-Αγία Άννα

Η Αγία Άννα κέρδισε εκτός έδρας με 7-0 την Α.Ε. 2002 και στη σελίδα της…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Γιώργος Κατσαρός: «Αν νομίζετε ότι στα 90 μου πρέπει να πάρω σύνταξη είστε γελασμένοι»

Ο Γιώργος Κατσαρός έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους λίγο μετά τη μεγάλη συναυλία προς τιμήν του…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Δημοσιογράφος διέκοψε ζωντανή μετάδοση για να σώσει γυναίκα από πλημμύρα

Ο τυφώνας Helene σαρώνει τις πολιτείες των ΗΠΑ προκαλώντας μεγάλες καταστροφές σε υποδομές και σε…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Το φωτορεπορτάζ από το παιχνίδι Δάφνη-Γ.Σ. Αλμυρού

Στο Βασδέκειο συναντήθηκαν σήμερα Δάφνη και Γ.Σ. Αλμυρού με τους φιλοξενούμενους να κατακτούν τη νίκη…

28 Σεπτεμβρίου 2024