Photo Gallery, Τοπικά

Παπαρήγα: Εμείς δεν θα κοροϊδέψουμε τον κόσμο

Η κ. Παπαρήγα κάλεσε το λαό να ισχυροποιήσει τη θέση του ΚΚΕ με την ψήφο του για να ανατρέψουν τη σημερινή κατάσταση

Μόνο με την εργατική λαϊκή εξουσία θα επιτευχθεί νίκη στην Ελλάδα και θ’ αποδεσμευτούμε από την τρόικα υπογράμμισε χθες από το Βόλο η κ. Αλέκα Παπαρήγα επαναλαμβάνοντας, για ακόμη μία φορά, ότι πρέπει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να καταποντιστούν στις εκλογές. Κάλεσε το λαό να ισχυροποιήσει την θέση του ΚΚΕ με την ψήφο του για να ανατρέψουν τη σημερινή κατάσταση. Χαρακτήρισε προεκλογικά τα μέτρα της κυβέρνησης για το πρόβλημα των παράνομων μεταναστών και υπογράμμισε πως πρόκειται για καθαρά πολιτικό ζήτημα που δεν λύνεται με τα ελληνικά μέτρα. Εξέφρασε την αντίθεσή της στη δημιουργία κέντρων κράτησης στα στρατόπεδα και τάχθηκε υπέρ παραμονής των παράνομων μεταναστών σε ανοικτούς χώρους που θα τους παρέχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ασφάλεια. Παράλληλα ανέφερε πως πρέπει να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους θέλουν να φύγουν από τη χώρα, ενώ για τους νόμιμους μετανάστες που χάνουν τη δουλειά τους και γίνονται παράνομοι λόγω ανεργίας σημείωσε πως πρέπει να τυγχάνουν της ίδιας αντιμετώπισης με τους Έλληνες ανέργους.

Η κ. Παπαρήγα ήρθε χθες στο Βόλο, συναντήθηκε με εργαζόμενους αλλά και απολυμένους στις επιχειρήσεις ΜΕΚ-ΒΕΚ και ΚΟΝΤΙ, ενημερώθηκε για τα προβλήματα και τόνισε πως το ΚΚΕ θα παρέμβει υπέρ τους.

Το απόγευμα η κ. Παπαρήγα έδωσε συνέντευξη Τύπου και συναντήθηκε με στελέχη του κόμματος από τη Μαγνησία και το βράδυ, στις 8, μίλησε σε ανοικτή προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου, στο Βόλο.

Η κ. Παπαρήγα ανέφερε – μεταξύ άλλων – ότι το ΚΚΕ έχει πρόγραμμα και προτάσεις για όλα τα ζητήματα. Παραμένει σταθερό εδώ και χρόνια στις αρχές του, σε αντίθεση με τα άλλα κόμματα και ειδικά τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που δημαγωγούν.

«Λιγότερες προεκλογικές υποσχέσεις λόγω τρόικας…»

«Εμείς δεν θα κοροϊδέψουμε τον κόσμο. Μας ενδιαφέρει ο λαός να βγάλει τα συμπεράσματά του από την πείρα του. Σε αυτές όμως τις εκλογές υπάρχει κάτι νέο: Ο λαός έχει πλέον εμπειρία από τη διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Αλίμονο αν ξεχάσει τα όσα συμβαίνουν πηγαίνοντας στην κάλπη» είπε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε πως «σε αυτή την προεκλογική περίοδο θα δοθούν λιγότερες υποσχέσεις λόγω τρόικας. Θα υπάρχει όμως, είπε, το τρομοκρατικό δίλημμα: «Ή ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ή χάος. Αν τα δύο κόμματα δεν έχουν παταγώδη αποτυχία το χάος θα είναι ακόμη μεγαλύτερο για το λαό».

Η κ. Παπαρήγα είπε ακόμη ότι το πρόγραμμα εξουσίας του ΚΚΕ έχει όνομα: Εργατική λαϊκή τάξη. Μίλησε για την επανάσταση των εργαζομένων, οι οποίοι πρέπει να κυριαρχήσουν στους μεγάλους επιχειρησιακούς ομίλους για να ανατραπεί το μνημόνιο. «Μόνο αν αλλάξει χέρια η εξουσία θα υπάρχει Ελλάδα» τόνισε.

«Η κρίση είναι αποτέλεσμα του καπιταλιστικού συστήματος…»

Στη χθεσινοβραδινή της ομιλία, στην πλατεία Δημαρχείου, αναφέρθηκε στην κρίση, στα αίτιά της και στα όσα συμβαίνουν στην υπόλοιπη Ευρώπη τονίζοντας με έμφαση πως «η κρίση δεν ήρθε απότομα στην Ελλάδα. Είναι ίδια με την κρίση στις άλλες καπιταλιστικές χώρες, αλλά με κάποιες ιδιομορφίες». «Το 2005, είπε, η Ελλάδα κατέγραψε τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και μετά ξέσπασε η κρίση. Το ίδιο συνέβη και σε άλλες χώρες. Πριν ξεσπάσει σε αυτές η κρίση είχαν ταχύτατους ρυθμούς ανάπτυξης. Η καπιταλιστική ανάπτυξη συνοδεύεται από χρέος. Ο ανταγωνισμός στα καπιταλιστικά συστήματα είναι μεγάλος γι’ αυτό και υπάρχει ο δανεισμός για επενδύσεις. Γι’ αυτό και το τραπεζικό σύστημα υπάρχει εδώ και 300 χρόνια» είπε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Άλλα είναι τα χρέη από τα δάνεια του λαού. Ο λαός δανείζεται γιατί δεν έχει να ζήσει ή σπίτι για να μείνει».

Η κ. Παπαρήγα προέβλεψε πως η κρίση θα οξυνθεί στην Πορτογαλία και την Ισπανία, ενώ αναφέρθηκε και στους κλυδωνισμούς της Ολλανδίας. Είπε πως στην Ελλάδα η κρίση είναι μεγάλη και βαθιά γιατί η Ελλάδα είναι η πλέον αδύναμη χώρα στην Ε.Ε.

Άσυλο στους πολιτικούς μετανάστες

Όσον αφορά στο μεταναστευτικό ζήτημα και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις η κ. Παπαρήγα εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να δοθεί άσυλο στους πολιτικά διωκόμενους από τις χώρες τους μετανάστες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

1 Comment

  1. Μονο να κοροιδευετε γνωριζετε τιποτα αλλο δημιουργικο δεν προσφερετε σε αυτον τον τοπο, παγιδευμενοι στις θεωριεςσ σας.

Μοιραστείτε το