Photo Gallery, Τοπικά

Πανυγειονομική 24ωρη απεργία αύριο

Με προσωπικό ασφαλείας το «Αχιλλοπούλειο» και τα Κέντρα Υγείας


Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται αύριο Πέμπτη οι νοσοκομειακοί γιατροί στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, αλλά και οι εργαζόμενοι σε αυτό, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης που προκήρυξαν η ΟΕΝΓΕ και η ΠΟΕΔΗΝ. Τόσο το Νοσοκομείο Βόλου, όσο και τα Κέντρα Υγείας του Νομού και τα ιατρεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας και θα εξυπηρετούν μόνο τα επείγοντα περιστατικά. Οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ διαμαρτύρονται και την υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, την υποχρηματοδότησή του, καθώς και τη μη καταβολή των δεδουλευμένων για την εξόφληση εφημεριών και υπερωριών. Στο μεταξύ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Νοσοκομείο Βόλου διοργανώνει αύριο Πέμπτη (12.30 μ.μ.) το ΠΑΜΕ Μαγνησίας για τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας.

Εκπρόσωποι των γιατρών και των εργαζομένων θα μεταβούν στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχουν σε παράσταση διαμαρτυρίας και πορεία προς το υπουργείο Υγείας.

Μάλιστα ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου έχει μισθώσει λεωφορείο για όσους επιθυμούν να μεταβούν στην Αθήνα και ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότερα από 30 άτομα.

Το πρόγραμμα της κινητοποίησης στην Αθήνα περιλαμβάνει συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας στις 12 μ. έξω από το υπουργείο Υγείας και στη συνέχεια πορεία προς το Σύνταγμα και τη Βουλή.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Μαγνησίας κ. Νικ. Χαυτούρας «στα αιτήματά μας περιλαμβάνονται η ενίσχυση των κονδυλίων για την πληρωμή των εφημεριών, οι προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και να σταματήσει η προσπάθεια για την ιδιωτικοποίηση της Υγείας».

Να αναφερθεί ότι η ταλαιπωρία για τους ασθενείς αναμένεται να ενταθεί, αφού οι φορείς της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (γιατροί, ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα) αποφάσισαν από 1η Φεβρουαρίου να μπλοκάρουν την πίστωση στον ΕΟΠΥΥ επειδή η κυβέρνηση προχωρεί σε κούρεμα των παλαιών οφειλών τους.

Το αποτέλεσμα θα είναι τα 10.000.000 ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ να αναγκαστούν να πληρώνουν από την τσέπη τους για γιατρούς και εξετάσεις και στη συνέχεια να διεκδικούν από τον ΕΟΠΥΥ τα χρήματά τους.

 

Ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ με αφορμή την αυριανή απεργία, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Ούτε ένας υγειονομικός ή προνοιακός υπάλληλος στη διαθεσιμότητα.

Νέοι Οργανισμοί με προοπτική ανάπτυξης και όχι υποβάθμισης και συρρίκνωσης του ΕΣΥ.

Ούτε μία ώρα απλήρωτη εργασία.

Ενίσχυση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της Υγείας – Πρόνοιας, ειδικά σε περίοδο που οι Έλληνες πολίτες έχουν ανάγκη όσο ποτέ το Κράτος – Πρόνοιας.

Άμεση χρηματοδότηση ΕΟΠΥΥ – ΕΣΥ.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού κυρίως νοσηλευτικού, παραϊατρικού, διοικητικού».

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

του ΠΑΜΕ Μαγνησίας

Όπως προαναφέρθηκε, το ΠΑΜΕ Μαγνησίας διοργανώνει αύριο Πέμπτη (12.30 μ.μ.) παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Νοσοκομείο Βόλου. Στη σχετική ανακοίνωση- κάλεσμα μεταξύ άλλων αναφέρονται:

«Τώρα να δώσουμε απάντηση στην κυβέρνηση, στο κεφάλαιο, στην ΕΕ και το ΔΝΤ, να κλιμακώσουμε τους αγώνες, διεκδικώντας:

-Ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας-πρόνοιας για όλους, που θα χρηματοδοτείται από το κράτος και το κεφάλαιο, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον τομέα αυτό.

-Να καταργηθεί κάθε πληρωμή στα Δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Πλήρης παροχή δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών, με ή χωρίς βιβλιάριο υγείας.

-Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για παροχές Υγείας, όπως και της συμμετοχής στις εργαστηριακές και λοιπές εξετάσεις και τα φάρμακα, για όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, μικροΕΒΕ και μικρούς αγρότες.

-Να καλυφθεί η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ευθύνη του κράτους, για τους ανασφάλιστους, τους άνεργους και όσους δεν έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις για ανανέωση βιβλιαρίων υγείας, όπως και των οικογενειών τους.

-Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και όλες οι παροχές των ασφαλιστικών ταμείων να περάσουν στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους με 100% χρηματοδότηση.

-Άμεση κάλυψη των ελλείψεων σε αριθμό και ειδικότητες γιατρών, νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού στο Νοσοκομείο, στα ΚΥ της Μαγνησίας και γενικότερα, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με οποιαδήποτε σχέση εργασίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας.

-Να λειτουργήσουν άμεσα όσες κλινικές είναι κλειστές ή υπολειτουργούν στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο. Να αποπερατωθεί άμεσα η παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου. Να δημιουργηθεί άμεσα δημόσιο κέντρο αποκατάστασης.

-Να δημιουργηθεί σύγχρονη μεγάλη δημόσια ψυχιατρική κλινική στο Βόλο, όπως επίσης και κέντρα ψυχικής υγείας ή κινητή μονάδα ψυχικής υγείας, με βάρος στην παιδική-εφηβική ηλικία. Να δημιουργηθούν δημόσιοι-δωρεάν ξενώνες, οικοτροφεία, προστατευόμενα διαμερίσματα που να καλύπτουν τις ανάγκες για παρόμοιες δομές, με άτομα με ψυχικά-νοητικά προβλήματα.

-Να εξοπλιστούν το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας, με τον αναγκαίο και σύγχρονο εξοπλισμό, να παρέχουν τα αναγκαία φάρμακα δωρεάν. Να μην υπάρχουν συμβάσεις των ασφαλιστικών ταμείων με τον ιδιωτικό τομέα».

 

Η ΑΔΕΔΥ

Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Διεκδικούμε ένα δημόσιο, δωρεάν και υψηλής ποιότητας σύστημα Υγείας, προσβάσιμο από το σύνολο των πολιτών, χωρίς χαράτσια, περιορισμούς και αποκλεισμούς.

•Απαιτούμε την ουσιαστική χρηματοδότηση των Νοσοκομείων και του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και αγωνιζόμαστε ενάντια στο αδικαιολόγητο κλείσιμο και την ατελέσφορη συγχώνευση Μονάδων Υγείας.

•Λέμε ανυποχώρητα όχι στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών Υγείας.

•Αγωνιζόμαστε ενάντια στις κοινωνικά βλαπτικές περικοπές κλινικών, μονάδων, υπηρεσιών και την κατάργηση θέσεων προσωπικού, μέσα από τους νέους οργανισμούς των Νοσοκομείων, αλλά και στην κινητικότητα και στις διαθεσιμότητες – απολύσεις.

•Παλεύουμε για την αναβάθμιση των υπηρεσιών στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, χωρίς επιβαρύνσεις, ιδιαιτέρως των κοινωνικά ασθενέστερων, για φάρμακα, γιατρούς και εξετάσεις.

•Αγωνιζόμαστε για στελέχωση των Μονάδων Υγείας με τις απαιτούμενες προσλήψεις στα νοσοκομεία και τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το