Πολιτισμός

Πανσέληνος σε τοπικά Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Σ4-Φ2-ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ

Με τον πιο όμορφο και φαντασμαγορικό τρόπο και με ελεύθερη, για το κοινό, είσοδο, θα χτυπήσει η καρδιά του Βόλου στην Αυγουστιάτικη Πανσέληνο, την Τετάρτη 21 Αυγούστου, στις 8.30 μ.μ., στον φιλόξενο αύλειο χώρο του «Αθανασάκειου» Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, ο οποίος, από παράδοση, φιλοξενεί μοναδικές και ιδιαίτερα ποιοτικές εκδηλώσεις .

Μια τέτοια εκδήλωση, που, μάλιστα, τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και την έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, αντάξια του απαιτητικού κοινού του Βόλου, θα απολαύσουν όσοι τυχεροί βρεθούν, φέτος, στους φιλόξενους χώρους του Αρχαιολογικού Μουσείου, σε μια βραδιά μαγική, γεμάτη με τις καλύτερες μουσικές από την Ελλάδα και τον κόσμο, με θέμα το φεγγάρι και την Πανσέληνο, υπέροχες ερμηνείες από εξαιρετικούς σολίστ, μοναδικές εικόνες, ποίηση, χορογραφίες, κάτω από το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου θα είναι ανοιχτό για το κοινό από τις 7.00 μ.μ. και μέχρι την έναρξη της συναυλίας, με οικοδεσπότες και ξεναγούς το εξαίρετο επιστημονικό δυναμικό της ΙΓ’ ΕΠΚΑ .

Αξιοσημείωτο είναι ότι, φέτος την εκδήλωση του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, που, μάλιστα, θα παρουσιαστεί μια μέρα πριν, την Τρίτη 20 Αυγούστου και στον Αλμυρό (Αύλειος χώρος Παλαιού Γυμνασίου – ώρα 21.00, προετοιμάζουν, σε συνεργασία με την ΙΓ’ ΕΠΚΑ, δύο πολυβραβευμένες και γνωστές σε όλη την Ελλάδα, Εθελοντικές Οργανώσεις, το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» Ελασσόνας, με τη στήριξη του Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας, που έχει και την επιμέλεια και η «Εν Δράσει» Αλμυρού .

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Τραγούδι -Σολίστ: Κατ. Αποστολοπούλου (σοπράνο), Γ. Αποστολόπουλος (τενόρος ), πιάνο: Νεκταρία Παπαδημητρίου, Σαξόφωνο-Φλάουτο: Δημ.Θεοδωρακάκης, Κείμενα: Μαρίνα Μανθογιάννη, Βιντεοπροβολή: Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», Χορός :Σχολή Chorus LINE, Xορογραφίες: Βάσω Τηλιοπούλου, Ηχητικά-Φωτισμός: Μουσικός Οίκος ΚΕΧΑΪΔΗ.

 

 

Στον Αλμυρό

Σήμερα, Δευτέρα 19 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ., στο πλαίσιο των πανελληνίων εκδηλώσεων που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο, θα πραγματοποιηθεί στο «Γιαννοπούλειο Αρχαιολογικό Μουσείο» του Αλμυρού μουσική εκδήλωση με τίτλο «Κάτω από το φως του φεγγαριού». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία της ΙΓ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων με το Δήμο Αλμυρού.

Τη βραδιά θα πλαισιώσει το μουσικό σχήμα «Μουσικοί Ταξιδευτές». Ξεχωριστό χρώμα στην εκδήλωση θα δώσει η θεατρική ομάδα «Κεραμιδόγατοι».

Οι «Μουσικοί Ταξιδευτές» είναι ένα μουσικό σχήμα που γεννήθηκε στα τέλη του 2012 στην πόλη του Αλμυρού.

Ο βασικός κορμός των «Μουσικών Ταξιδευτών» αποτελείται από τους Νάνσυ Χατζή, ενορχήστρωση, κιθάρα, κοντραμπάσο και μαντολίνο, Δέσποινα Κοτζιαπαναγιώτου, κιθάρα και τραγούδι, Δημήτρη Δημόπουλο, κιθάρα και τραγούδι, Γιώργο Κλίκα, κιθάρα, κανονάκι και μπαγλαμά, Κατερίνα Μπόθου, μαντολίνο και Νίκο Μπακάλη, ακορντεόν, κιθάρα και τραγούδι.

Στη μουσική βραδιά της Πανσελήνου θα συμμετέχουν επίσης και οι Στέργιος Γοργίας, μαντολίνο, Μαίρη Χατζή, μαντολίνο, Θάνος Κυρίδης, ντραμς και κρουστά, Γιώργος Παπαοικονόμου, τραγούδι, Χαρά Φράγκου, τραγούδι και Δήμητρα Καραδέμητρου, τραγούδι.

Πριν από την εκδήλωση, στις 8:00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί περιήγηση στις αίθουσες της Μόνιμης Έκθεσης του «Γιαννοπούλειου Αρχαιολογικού Μουσείου» για τους επισκέπτες με τη συνοδεία μόνιμων Αρχαιολόγων της ΙΓ΄ΕΠΚΑ.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Μουσικό δείπνο με πανσέληνο

 

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου με αφορμή την πανσέληνο του Αυγούστου οργανώνει δείπνο με ζωντανή μουσική στη δροσόλουστη αυλή με τη μαγευτική θέα της «οικίας Μπορλότου» στα Άνω Λεχώνια, αύριο, Τρίτη 20 Αυγούστου 2013 και ώρα  9 το βράδυ.

Το μουσικό σχήμα που θα πλαισιώσει τη βραδιά είναι ένα χαρισματικό ντουέτο με τη Χριστίνα Κουλάκου στο τραγούδι και το Δημήτρη Καρακώστα στο πιάνο, που θα αποδώσουν τραγούδια ρετρό και νέα, που έγιναν γνωστές και μεγάλες επιτυχίες από την ελληνική και ξένη μουσική.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής (κόστος εισιτηρίου 15 ευρώ κατ’ άτομο) 2421044897 καθημερινά στις ώρες 18.00 – 21.00, 6972843685 και 6974101096 καθημερινά στις ώρες 10.00 – 13.00.

 

Πανσέληνος με συναυλία στον αρχαιολογικό χώρο της Νέας Αγχιάλου

 

Η 7η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων σε συνδιοργάνωση με την Δημοτική επιχείρηση Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου παρουσιάζουν την Παρασκευή 23 Αυγούστου, την Πολυφωνική χορωδία του Δήμου Βόλου για μια μουσική βραδιά με τίτλο «Πανσέληνος με συναυλία», στον Αρχαιολογικό χώρο της Βασιλικής Α Αγίου Δημητρίου των Φθιωτίδων Θηβών – Νέας Αγχιάλου στις 9:30 μ.μ, με ελεύθερη είσοδο. Στο πιάνο θα συνοδεύει η κ. Κερασία Σιάρα.

Συναυλία στην Άνω Κερασιά

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κερασιάς, υπό την αιγίδα του Δήμου Ρήγα Φεραίου, διοργανώνει την καθιερωμένη εδώ και δεκαπέντε χρόνια «Βραδιά Πανσελήνου», στη θέση Τσαΐρι Άνω Κερασιάς στις 21.00. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Στην εκδήλωση, που αποτελεί θεσμό, θα παρουσιαστεί για έβδομη συνεχή χρονιά η καλλιτεχνική ομάδα των Νίκου Παρθένη και Ζαφείρη Κουκουσέλη. Μαζί τους οι σταθεροί συνεργάτες Δημήτρης Μπεφάνης και Εύη Κυρίτση, καθώς και τρία νέα και ταλαντούχα παιδιά, απόφοιτα του Μουσικού Σχολείου Βόλου, ο Θανάσης Ματζίλης, ο Ρισέλ Μέτα και η Βιολέτα Ντάγκαλου. Συμμετέχει ο μουσικός και τραγουδοποιός Ιορδάνης Σιδηρόπουλος.

 

Αυγουστιάτικο φεγγάρι στο Πηγάδι Αλμυρού

Συντροφιά το ολόγιομο φεγγάρι θα έχουν οι επισκέπτες του Πτελεού. Με φόντο το κάστρο κοντά στο γαλάζιο της θάλασσας, στην προκυμαία του Πηγαδιού Πτελεού θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με τη Μαντολινάτα Αλμυρού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

1 Comment

  1. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΙΑΣ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ.

Μοιραστείτε το