Τοπικά

Πανηγυρίζει ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Νικολάου

Με κάθε λαμπρότητα και ευλάβεια γιορτάζει σήμερα ο Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Νικολάου, προστάτης του Βόλου. Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες το απόγευμα με την τέλεση του πανηγυρικού αρχιερατικού εσπερινού, ενώ κορυφώνονται σήμερα με την πανηγυρική Θεία Λειτουργία και τη λιτάνευση της ιερής εικόνας στην παραλία της πόλης.

Λόγω της γιορτής οι υπηρεσίες και τα σχολεία θα μείνουν κλειστά στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου.

Ο Μητροπολιτικός Ναός εδώ και πολύ καιρό έχει δώσει έμφαση και στο κοινωνικό έργο μέσω του «Δος Ημίν Σήμερον», όπου καθημερινά οι μερίδες αγγίζουν τις 220.

Σήμερα το πρωί θα τελεστεί πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του  Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού, Δημητριάδος κ. Ιγνατίου και του Θεοφ. Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας θα ακολουθήσει η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου στις κεντρικές οδούς της πόλης με κατεύθυνση την παραλία του Βόλου, όπου θα τελεστεί Αρτοκλασία και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα απευθύνει τον καθιερωμένο εόρτιο Χαιρετισμό.

Στις 6 μ.μ. θα τελεστεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Παράκληση του Αγίου Νικολάου.

Χθες στον πανηγυρικό εσπερινό ο Επίσκοπος Σαλώνων και συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου κ. Αντώνιος αναφέρθηκε στο κήρυγμά του στη σημασία της πραότητας στη σημερινή εποχή, όπου η ελληνική κοινωνία εξαχρειώνεται.

Ο Επίσκοπος υπογράμμισε, πόσο σημαντικό είναι να συμπεριφέρονται οι άνθρωποι με πραότητα, καθώς έτσι αντιμετωπίζουν πιο νηφάλια τις δύσκολες καταστάσεις που προκύπτουν, ενώ διαχειρίζονται καλύτερα και τις ανθρώπινες σχέσεις.

Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου π. Χαρίλαος Παπαγεωργίου τόνισε πως σε όλο το δωδεκαήμερο των εκδηλώσεων που προηγήθηκε, η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη. Ο Άγιος Νικόλαος υπήρξε ο προστάτης των κατατρεγμένων και των περιφρονημένων. Συνεχίζοντας αυτή την παράδοση ο Μητροπολιτικός Ναός συνεχίζει τη διανομή συσσιτίου μέσω του «Δος Ημίν Σήμερον». Καθημερινά διανέμονται 220 μερίδες φαγητού, ενώ οι ανάγκες αυξάνονται καθημερινά. Παράλληλα το κοινωνικό έργο επεκτείνεται και σε άλλες δράσεις, όπως στη διάθεση τροφίμων, φαρμάκων, οικονομικών βοηθημάτων σε κάθε αναξιοπαθούντα. Και όλα αυτά είναι έργα του ίδιου του λαού. Γιατί το κοινωνικό έργο προσφέρεται μέσα από τη συμπαράσταση και την προσφορά του κόσμου».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το