Photo Gallery, Τοπικά

Πανελλαδικές: Ανακοινώνονται τη Δευτέρα οι βαθμοί

Με την ανάρτησή τους στα Λύκεια της Μαγνησίας νωρίς το μεσημέρι

Οριστικά τη Δευτέρα 25 Ιουνίου νωρίς το μεσημέρι θα αναρτηθούν στα Λύκεια του Νομού Μαγνησίας και πανελλαδικά οι βαθμολογίες των υποψηφίων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, ενώ οι βεβαιώσεις πρόσβασης θα δοθούν στους υποψηφίους μετά τις 27 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το έγγραφο που απέστειλε χθες η Διεύθυνση Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας προς τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, ολόκληρη η διαδικασία της καταχώρησης των βαθμολογιών και των σχετικών ελέγχων πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα Παρασκευή το μεσημέρι και η προετοιμασία των δεμάτων να έχει γίνει επίσης μέχρι σήμερα το βράδυ, ώστε αύριο Σάββατο το πρωί να αρχίσει στα Βαθμολογικά Κέντρα η διακίνηση. Η διακίνηση των αποκομμάτων και των καταστάσεων από τα Βαθμολογικά Κέντρα προς τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα ξεκινήσει αύριο και θα ολοκληρωθεί μέχρι τη Δευτέρα το πρωί, ενώ την ίδια ημέρα θα γίνει και η διανομή των αποκομμάτων και των καταστάσεων στα Λύκεια. Στη συνέχεια και μετά τους σχετικούς ελέγχους στα Λύκεια, οι βαθμολογίες θα αναρτηθούν σε όλα τα Λύκεια γύρω στη μία το μεσημέρι. Η διακίνηση των αποκομμάτων και των καταστάσεων θα γίνει φέτος αποκλειστικά και μόνο με πόρτα – πόρτα.

Σύμφωνα με το έγγραφο, οι βεβαιώσεις πρόσβασης θα χορηγηθούν στους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων μετά τις 27 Ιουνίου.

Ειδικότερα τονίζεται πως οι βεβαιώσεις πρόσβασης στους αποφοίτους της Γ’ Ημερησίων Λυκείων και ΕΠΑΛ (Ομάδα Β’), της Δ’ Εσπερινών Λυκείων και Εσπερινών ΕΠΑΛ (Ομάδα Β’) καθώς και σε όσους κατόχους επανεξετάστηκαν φέτος στα μαθήματα της τελευταίας τάξης Λυκείου, δεν θα χορηγηθούν, πριν παραληφθούν από τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ (ομάδα Β’) οι μηχανογραφικές καταστάσεις (οι οποίες θα είναι διαφορετικές για τα ΓΕΛ και διαφορετικές για τα ΕΠΑΛ-Ομάδα Β’) από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης και Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Παιδείας, στις οποίες θα αναγράφονται αναλυτικά όλα τα βαθμολογικά δεδομένα (προφορικοί βαθμοί τετραμήνων, μέσος όρος προφορικών, προσαρμογή προφορικού βαθμού, γραπτοί βαθμοί, βαθμοί πρόσβασης μαθημάτων και γενικός βαθμός πρόσβασης). Οι καταστάσεις αυτές προγραμματίζεται να αποσταλούν μέχρι τις 27 Ιουνίου και οι σχετικές βεβαιώσεις θα χορηγηθούν αμέσως μόλις γίνει ο σχετικός έλεγχος των καταστάσεων αυτών με τα αντίστοιχα στοιχεία που διατηρούνται στα Λύκεια.

Στα Γενικά Λύκεια μέχρι και σήμερα μπορούν να προσέρχονται οι υποψήφιοι και να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους για τις ειδικές κατηγορίες ή να λαμβάνουν τον κωδικό πρόσβασης για την υποβολή του μηχανογραφικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα Λύκεια του Νομού προς το παρόν οι υποψήφιοι αναμένουν την ανακοίνωση των βαθμολογιών και στη συνέχεια θα ασχοληθούν πιο ουσιαστικά με την υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου το οποίο βέβαια θα πρέπει να έχει υποβληθεί μέχρι και τις 5 Ιουλίου.

Στο μεταξύ, έληξαν χθες οι ενδοσχολικές εξετάσεις στα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Οι μαθητές θα προσέλθουν σε λίγες ημέρες στα σχολεία για να πάρουν τους βαθμούς τους.

Επίσης έκλεισαν χθες τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία στο Νομό Μαγνησίας και πανελλαδικά στο πλαίσιο λήξης της διδακτικής χρονιάς. Τα σχολεία θα ανοίξουν ξανά την 1η Σεπτεμβρίου.

Φώτης Σπανός

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το