Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Πανελλήνιο συνέδριο νοσηλευτών στο Βόλο

Ξεκινάει αύριο στο Βόλο το 39ο Πανελλήνιο Νοσηλευτικό Συνέδριο

Ξεκινάει αύριο στο Βόλο το 39ο Πανελλήνιο Νοσηλευτικό Συνέδριο, που θα διαρκέσει έως και τις 18 Μαΐου με κεντρικό μήνυμα «Η Διά Βίου Μάθηση… Αντίσταση στην Κρίση». Υπεύθυνος για τη διοργάνωση είναι ο Εθνικός Σύνδεσμος Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΣΝΕ), ο οποίος πραγματοποιεί συνέδρια από το 1963 έως σήμερα, που αποτελούν το ετήσιο σημείο αναφοράς των νοσηλευτών και συγκαταλέγονται στα μεγαλύτερα συνέδρια του χώρου της υγείας της χώρας.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στον Πολυχώρο Τσαλαπάτα και αποτελεί την κορυφαία επιστημονική δραστηριότητα, ενώ αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες νοσηλευτές, από την Ελλάδα και την Κύπρο, προσφέροντας με μεθοδικότητα κι επιστημονικότητα κάθε νέα γνώση. Επίσημοι προσκεκλημένοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καταξιωμένοι επιστήμονες κι ειδικοί από το πολυθεματικό πεδίο της Νοσηλευτικής, θα δώσουν δυναμικό παρόν, αναδεικνύοντας τον πολυδιάστατο ρόλο του επαγγέλματος αλλά και τη σημασία της Νοσηλευτικής επιστήμης, σε μία εποχή που ο τομέας της υγείας ασφυκτιά μπροστά στην κρίση και την αδράνεια. Το 39ο Πανελλήνιο Νοσηλευτικό Συνέδριο αποτελεί τη μοναδική ευκαιρία για τους Νοσηλευτές από την Ελλάδα και την Κύπρο να ανταλλάξουν τις επιστημονικές τους απόψεις και να συναντήσουν φίλους και συναδέλφους σε μία πόλη που αδιαμφισβήτητα αποτελεί κομβικό σημείο συνάντησης και ψυχαγωγίας, με πολύ ελκυστικές δυνατότητες για κοντινές αποδράσεις.
Στο πλαίσιο του  Συνεδρίου, διοργανώνεται από νοσηλευτές και νοσηλεύτριες του Νοσοκομείου Βόλου ανοιχτή ενημέρωση του κοινού, για πέντε ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν στην υγεία και τη φροντίδα. Οι κάτοικοι του Βόλου θα έχουν την ευκαιρία, να πληροφορηθούν σχετικά με τη φροντίδα του μωρού, από το Α ώς το Ω, τις πρώτες βοήθειες, την Α.Π., το σακχαρώδη διαβήτη και το τεστ Παπανικολάου. Η ενημέρωση θα περιλαμβάνει έντυπο υλικό, επιδείξεις και δοκιμασίες ελέγχου, σε όλη τη διάρκεια του Συνεδρίου απέναντι από το Μουσείο Τσαλαπάτα στο χώρο εμπρός από την αίθουσα Goldstar. Καθημερινά, από τις 10:00 το πρωί έως τη 13:00 το μεσημέρι και από τις 17:00 έως τις 20:00 το απόγευμα, θα είναι στη διάθεση των πολιτών επαγγελματίες νοσηλευτές, για να ενημερώσουν, να δείξουν τεχνικές και να απαντήσουν στις ερωτήσεις.

Πανθεσσαλική Οδοντοστοματολογική Σύνοδος

Στη μνήμη του αδικοχαμένου προέδρου του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Παναγιώτη Μαργαρίτη, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα, όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο το δίκυκλο που οδηγούσε στο κέντρο του Βόλου, είναι αφιερωμένη η 21η Πανθεσσαλική Οδοντοστοματολογική Σύνοδος, που θα γίνει στο Βόλο.
Όπως έγινε γνωστό, η Σύνοδος αποτελεί μια κοινή προσπάθεια των τεσσάρων Οδοντιατρικών Συλλόγων της Θεσσαλίας με τη συνδρομή της Στοματολογικής Εταιρείας Θεσσαλίας. Εδώ και 21 χρόνια διοργανώνεται με επιτυχία, χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες των τεσσάρων Συλλόγων, με σκοπό την αρτιότερη ενημέρωση των μελών, αλλά και των λοιπών οδοντιάτρων από άλλους Συλλόγους που θα παραβρεθούν.
Η Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Domotel Xenia Volou από Παρασκευή 18 έως Κυριακή 20 Μαΐου 2012.

Μεταξύ των θεμάτων που θα παρουσιαστούν στη Σύνοδο είναι:

-Έγκλειστοι κυνόδοντες – διάγνωση και αντιμετώπιση.

-Αιμορραγίες στοματικής κοιλότητας. Αιτιολογία και τρόποι αντιμετώπισης.

-Σύγχρονη τεχνογνωσία στη συντηρητική θεραπεία των περιοδοντικών νόσων.

-Εφαρμογές ορθοδοντικών μικροεμφυτευμάτων: Θεωρία και πράξη.

-Τι πρέπει να γνωρίζει σήμερα ο κλινικός οδοντίατρος για το AIDS.

-Λειτουργία του Σύγχρονου Οδοντιατρείου υπό το πρίσμα των νέων απαιτήσεων και προοπτικών.

-Συντηρητική και μικροεπεμβατική προσέγγιση προβλημάτων της ΚΓΔ.

-Διαχείριση της απώλειας δοντιών με επι-εμφυτευματικές αποκαταστάσεις.

Σεμινάριο Α’ Βοηθειών

Η Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (Ε.Π.Φ.Α.) Μαγνησίας σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και την εκπαιδεύτρια κ. Σαμίου-Χαρμάνη Κυριακή, διοργανώνει σεμινάριο παροχής Πρώτων Βοηθειών (B’ Φάση: Καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση).
Τα μαθήματα απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών που συχνά καλούνται να αντιμετωπίσουν στην καθημερινότητά τους στις σχολικές μονάδες.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη 17 Μαΐου 2012, από 20:00-21:30 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 3ου και 20ού Δημοτικού Σχολείου Βόλου (Γαλλίας-Όγλ, απέναντι από την Πυροσβεστική Υπηρεσία). Για όλες τις δραστηριότητες της Ε.Π.Φ.Α μπορείτε να επικοινωνείτε με τα μέλη του Δ.Σ.:
Πρόεδρος: Μαυρομμάτης Χρυσόστομος (τηλ. επικοιν.: 6972186499),
γραμματέας: Μπαλατσός Χρήστος (τηλ. επικοιν.: 6974216290),
ταμίας: Νάνου Ιφιγένεια (τηλ. επικοιν.: 6977012359),
οργανωτικός γραμματέας: Λάιος Δημήτριος (τηλ. επικοιν.: 6977405168),
έφορος δημοσίων σχέσεων: Κουτσογιάννης Μαρίνος (τηλ. επικοιν.: 6973827415).
Επίσης, πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://sites.google.com/site/epfamag/ καθώς και στο προφίλ μας στο Facebook: ΕΝΩΣΗ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ (Ε.Π.Φ.Α.)

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Βόλος:Από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ο θάνατος του 40χρονου

Από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις προήλθε ο θάνατος του 40χρονου που βρέθηκε νεκρός χθες το πρωί στη…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Σάλος με ζωολογικό κήπο – Εμφάνιζαν για πάντα… σκυλιά που είχαν βάψει

Οργή έχει προκαλέσει στην Κίνα η απάτη που είχαν στήσει υπεύθυνοι ζωολογικού κήπου καθώς, όπως…

20 Σεπτεμβρίου 2024

ΔΕΥΑΜΒ “Κυκλοφοριακή ρύθμιση στον κόμβο Λαρίσης – Αθηνών”

Από τη ΔΕΥΑΜΒ ανακοινώνεται ότι: Την Δευτέρα 23/09/2024 πρόκειται να ξεκινήσουν εργασίες αποκατάστασης προβλημάτων στο…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Κάλεσαν την αστυνομία να διώξει μαθήτρια δημοτικού επειδή ήταν υπεράριθμη στην τάξη

Ένα απίστευτο συμβάν συνέβη στην Χαλκιδική, όπου σύμφωνα με την καταγγελία ενός πατέρα, κλήθηκε η…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Στην Καρδίτσα την ερχόμενη Τετάρτη το Ολυμπιακός-Αλεξάνδρεια;

Με τον κόσμο στο πλευρό του θέλει να υποδεχθεί ο Ολυμπιακός την Αλεξάνδρεια, στην πρεμιέρα…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Τροχαίο στο κέντρο του Βόλου – Photo

Τροχαίο σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στην οδό Δημητριάδος με Κοραή. Σύμφωνα με πληροφορίες Ι.Χ.Ε. όχημα…

20 Σεπτεμβρίου 2024