Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσηλευτών στο Βόλο

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στον Πολυχώρο Τσαλαπάτα και αποτελεί κορυφαία επιστημονική δραστηριότητα του κλάδου

Με τη συμμετοχή 1.000 περίπου ατόμων ξεκινά σήμερα στο Βόλο το 39ο Πανελλήνιο Νοσηλευτικό Συνέδριο, που θα διαρκέσει έως και τις 18 Μαΐου με κεντρικό μήνυμα «Η Διά Βίου Μάθηση… Αντίσταση στην Κρίση».

Υπεύθυνος για τη διοργάνωση είναι ο Εθνικός Σύνδεσμος Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΣΝΕ), ο οποίος πραγματοποιεί συνέδρια από το 1963 έως σήμερα, που αποτελούν το ετήσιο σημείο αναφοράς των νοσηλευτών και συγκαταλέγονται στα μεγαλύτερα συνέδρια του χώρου της υγείας της χώρας.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στον Πολυχώρο Τσαλαπάτα και αποτελεί την κορυφαία επιστημονική δραστηριότητα του κλάδου, ενώ αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες νοσηλευτές, από την Ελλάδα και την Κύπρο, προσφέροντας με μεθοδικότητα κι επιστημονικότητα κάθε νέα γνώση.

Επίσημοι προσκεκλημένοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καταξιωμένοι επιστήμονες κι ειδικοί από το πολυθεματικό πεδίο της Νοσηλευτικής, θα δώσουν δυναμικό παρόν, αναδεικνύοντας τον πολυδιάστατο ρόλο του επαγγέλματος αλλά και τη σημασία της Νοσηλευτικής επιστήμης, σε μία εποχή που ο τομέας της υγείας ασφυκτιά μπροστά στην κρίση και την αδράνεια.

Το 39ο Πανελλήνιο Νοσηλευτικό Συνέδριο αποτελεί τη μοναδική ευκαιρία για τους Νοσηλευτές από την Ελλάδα και την Κύπρο να ανταλλάξουν τις επιστημονικές τους απόψεις και να συναντήσουν φίλους και συναδέλφους σε μία πόλη που αδιαμφισβήτητα αποτελεί κομβικό σημείο συνάντησης και ψυχαγωγίας, με πολύ ελκυστικές δυνατότητες για κοντινές αποδράσεις.
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, διοργανώνεται από νοσηλευτές και νοσηλεύτριες του Νοσοκομείου Βόλου ανοιχτή ενημέρωση του κοινού, για πέντε ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν στην υγεία και τη φροντίδα. Οι κάτοικοι του Βόλου θα έχουν την ευκαιρία, να πληροφορηθούν σχετικά με τη φροντίδα του μωρού, από το Α ώς το Ω, τις πρώτες βοήθειες, την Α.Π., το σακχαρώδη διαβήτη και το τεστ Παπανικολάου. Η ενημέρωση θα περιλαμβάνει έντυπο υλικό, επιδείξεις και δοκιμασίες ελέγχου, σε όλη τη διάρκεια του Συνεδρίου απέναντι από το Μουσείο Τσαλαπάτα στο χώρο εμπρός από την αίθουσα Goldstar. Καθημερινά, από τις 10:00 το πρωί έως τις 13:00 το μεσημέρι και από τις 17:00 έως τις 20:00 το απόγευμα, θα είναι στη διάθεση των πολιτών επαγγελματίες νοσηλευτές, για να ενημερώσουν, να δείξουν τεχνικές και να απαντήσουν στις ερωτήσεις.

Οικονομικά, διοικητικά, θέματα υγείας θα αναπτυχθούν στο συνέδριο με εισηγητές νοσηλευτές, αλλά και καθηγητές ΑΕΙ και εκπροσώπους άλλων φορέων.

Οι φαρμακοποιοί

Δεν λειτούργησε και χθες η ηλεκτρονική συνταγογράφηση στα φαρμακεία και τα ιατρεία του Βόλου και παρά το γεγονός ότι ο ΕΟΠΥΥ είχε ανακοινώσει ότι θα ξεκινούσε να λειτουργεί.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την αρμόδια υπηρεσία το σύστημα θα αρχίσει να λειτουργεί σε δύο ημέρες.

Πάντως τα προβλήματα και η σύγχυση δεν έλειψαν μεταξύ των ασφαλισμένων, των φαρμακοποιών και των γιατρών.

Την ίδια στιγμή σήμερα λήγει και η προθεσμία και που έθεσαν οι φαρμακοποιοί για να πληρωθούν από τον ΕΟΠΥΥ για το μήνα Μάρτιο.

Όπως τονίζεται από τον πρόεδρο του τοπικού Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κώστα Ματσιόλη, αν δεν καταβληθούν τα οφειλόμενα, τότε οι φαρμακοποιοί πανελλαδικά θα προχωρήσουν στη διακοπή της δωρεάν διάθεσης φαρμάκων.

Βέβαια για το θέμα αναμένεται να γίνει γενική συνέλευση, ώστε να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Παράλληλα οι φαρμακοποιοί αναμένουν και τα οφειλόμενα των πρώην Ταμείων, όπως του ΟΠΑΔ, που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ.

Φ.Σ.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Μαρκ Ζάκερμπεργκ: Το νέο του ρολόι αξίας $260.000 δημιουργήθηκε από… μετεωρίτη

Ξεχάστε το κολιέ με την αλυσίδα, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ έχει ένα νέο εντυπωσιακό αξεσουάρ. Ο…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Παναγιώτης Λιαδέλης “Οι Επιμελητηριακές εκλογές αναβίωσαν μετά από χρόνια την πολυκλαδική έκθεση”

Σε ανακοίνωση του συνδυασμού "Νέο Επιμελητήριο Μαγνησίας" με επικεφαλής Παναγιώτης Λιαδέλης αναφέρεται: Ακόμη και τον…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Σκάνδαλο στη Νέα Υόρκη: Ο «αρχιτέκτονας» του lockdown παραδέχτηκε πως πήγαινε παράνομα σε πάρτι με όργια και ναρκωτικά

Ο «αρχιτέκτονας» του lockdown της Νέας Υόρκης την περίοδο του κορονοϊού, παραδέχτηκε ότι παραβίασε τους…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Στις φλόγες αυτοκίνητο έξω από τη Λάρισα

Στις φλόγες τυλίχθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής ένα αυτοκίνητο έξω από τη Λάρισα, στο…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Φάρμακα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο παρέδωσε η Λέσχη Εθελοντών Βόλου

Η Λέσχη Εθελοντών Βόλου, παρέδωσε ποσότητα αντικαρκινικών φαρμάκων, υγειονομικά υλικά και μεγάλη ποσότητα φαρμάκων στο…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Ανακοίνωση – καταγγελία της ΚΟΒ Σκοπέλου του ΚΚΕ

Η ΚΟΒ Σκοπέλου του ΚΚΕ σε ανακοίνωση - καταγγελία αναφέρει :   Στον οικονομικό αφανισμό…

20 Σεπτεμβρίου 2024