Αθλητισμός

“Παναγιωτόπουλος: Στον Ολυμπιακό Β. έχουμε θέσει σε ορθή τροχιά τα πράγματα”

Θα είναι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό Βόλου να εξεταστεί ο φάκελος της ΠΑΕ από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στη συνεδρίασή της στις 29 Μαΐου και το σπουδαιότερο να χορηγηθεί το απαιτούμενο πιστοποιητικό στην ομάδα του Βόλου. Οι διοικούντες τον Ολυμπιακό έχουν ενημερωθεί τηλεφωνικά από την Επιτροπή ότι ο φάκελος θα εξεταστεί στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΕΑ και περιμένουν και επίσημα επιστολή, στην οποία θα αναφέρεται ότι μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θα είναι και η υπόθεση του Ολυμπιακού Βόλου (αυτό αναμένεται να γίνει την Δευτέρα).

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη, πως θα πρέπει να γίνουν συντονισμένες κινήσεις από πλευράς Ολυμπιακού Βόλου, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος. Η ΕΠΟ συνεχίζει να κρατά στάση αναμονής και να κερδίζει χρόνο, καθώς όχι μόνο δεν έχει πάρει απόφαση για την αποκατάσταση της ομάδας, αλλά δεν έχει καν φροντίσει να στείλει στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού τη γνώμη της, όσον αφορά την εξέταση του φακέλου του Ολυμπιακού Βόλου (η ΕΕΑ έχει ζητήσει με επιστολή που απέστειλε στην ΕΠΟ γνωμοδότηση).

Ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, κ. Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, με δηλώσεις στον Sport-Fm Μαγνησίας 89.5 και στην εκπομπή «αθλητικό περισκόπιο» τόνισε, πως στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός Βόλου εξασφαλίσει το πιστοποιητικού από την Επιτροπή Επαγγελματικού χορήγηση θα έχει κάνει το μεγαλύτερο βήμα για την αποκατάστασή του στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Επίσης, αναφέρθηκε και στις κινήσεις που έχουν γίνει στην ΕΠΟ και τι περιμένει η ΠΑΕ από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ενώ επιφυλάχθηκε να απαντήσει αν η διοίκηση προβεί σε αγωγές κατά των μελών του Δ.Σ. της ΕΠΟ, στην περίπτωση που η Ομοσπονδία δεν ασχοληθεί με την υπόθεση του Ολυμπιακού Βόλου. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Καταθέσαμε το υπόμνημα στην ΕΠΟ, αλλά παραλλήλως και ταυτοχρόνως επειδή επείγει να έχουμε τη συγκατάθεση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας μέχρι τις 29 Μαΐου, όπου κρίνεται ο φάκελος της ΠΑΕ από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, καλό θα ήταν να έχουμε τις απόψεις της ΕΠΟ, όσον αφορά τα θέματα που ρωτήσαμε και θέσαμε.

Δεν έχουμε κάποια πληροφόρηση από την ΕΠΟ πότε θα μας απαντήσει στα όσα αναφέρουμε στο υπόμνημα. Είμαστε σε επαφή και αυτό που ειπώθηκε σε επικοινωνία που είχαμε με την ΕΠΟ, είναι ότι η Ομοσπονδία θα μας απαντήσει γραπτώς».

Για το αν η ΕΕΑ μπορεί να εξετάσει τον φάκελο του Ολυμπιακού Βόλου, ακόμη και αν η ΕΠΟ δεν στείλει γνωμοδότηση: «Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού μπορεί να εξετάσει τον φάκελο μιας ΠΑΕ χωρίς να υπάρχει απαραίτητα και η γνώμη της ΕΠΟ. Ο Ολυμπιακός Βόλου θέλει από την Ομοσπονδία να αποφανθεί θετικά για την ομάδα, γιατί αυτό θα λειτουργήσει ενισχυτικά εν όψει της εξέτασης του φακέλου από την ΕΕΑ. Το χαρτί της ΕΠΟ στην ουσία θα δείχνει αν η Ομοσπονδία εμμένει ή όχι στην απόφαση που είχε λάβει η Επιτροπή Εφέσεων, η οποία διατήρησε τον Ολυμπιακό Βόλου στη Σούπερ Λιγκ με -10 βαθμούς. Αναμένουμε, λοιπόν, το πιστοποιητικό, το οποίο ήταν εκείνο που στέρησε από τον Ολυμπιακό Βόλου να αγωνιστεί φέτος στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ».

Για το αν θεωρεί σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση του Ολυμπιακού Βόλου τη χορήγηση του πιστοποιητικού από την ΕΠΟ: «Θα είναι το μεγαλύτερο βήμα για να ανοίξει ο δρόμος για την επιστροφή του Ολυμπιακού Βόλου στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Στη συνέχεια η ΕΠΟ δεν θα έχει λόγους για να μην αποκαταστήσει την ομάδα. Έχουμε θέσει σε ορθή τροχιά τα πράγματα και συνεχίζουμε τον αγώνα μας».

Για το τι περιμένει ο Ολυμπιακός από την ΕΠΟ: «Αυτό που θέλουμε από την ΕΠΟ είναι να μας καλέσει να καταθέσουμε φάκελο για να πάρουμε την αδειοδότηση. Να μας θεωρεί, δηλαδή, επαγγελματική ομάδα.

Ξεπεράσαμε όλα τα εμπόδια και είμαστε απόλυτα εντάξει, όσον αφορά την ύπαρξή μας ως ΠΑΕ. Από όσα έχω υπόψη μου ο φάκελος που κατατέθηκε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι πλήρης».

Για το αν η ΠΑΕ προτίθεται να καταθέσει αγωγές κατά των μελών του Δ.Σ. της ΕΠΟ, αν δεν αποκατασταθεί άμεσα η ομάδα: «Επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας. Ωστόσο, είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει τη διοίκηση και δεν θα πρέπει στην παρούσα φάση να πούμε περισσότερα για το συγκεκριμένο ζήτημα. Αυτό που μας ενδιαφέρει και για το οποίο παλεύουμε είναι να αποκατασταθεί η αδικία που υπέστη ο Ολυμπιακός Βόλου. Όλοι πρέπει να κινούμαστε προς μία κατεύθυνση και με κοινό στόχο, την επιστροφή της ομάδας στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Όλα τα υπόλοιπα δημιουργούν προβλήματα. Δημιουργείται γενικώς μια παραφιλολογία και σύγχυση».

Για το αν το κύριο βάρος αυτή τη στιγμή η ΠΑΕ το ρίχνει στην ΕΠΟ και στην ΕΕΑ και αν έπεται η ΟΥΕΦΑ: «Είναι νωρίς ακόμη για οτιδήποτε. Θα μου επιτρέψετε να μην αποκαλύψω τα όπλα μας. Αγωνιζόμαστε προς ικανοποίηση προσδοκίας και δικαιωμάτων των φιλάθλων και των εμπλεκομένων».

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το