Αθλητισμός

Πανάξια στους «8» του Κυπέλλου

Με δύο γκολ του Ηλία Σολάκη ο Ολυμπιακός Β. νίκησε 2-0 τον Πανσερραϊκό

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Καλύτερα δεν θα μπορούσε να κλείσει το 2010 για τον Ολυμπιακό Βόλου. Οι «ερυθρόλευκοι» μετά τη σπουδαία νίκη επί του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, «σφράγισαν» χθες και το εισιτήριο της πρόκρισης για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος. Το βολιώτικο συγκρότημα επικράτησε με 2-0 του Πανσερραϊκού στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, με τον Ηλία Σολάκη να σημειώνει και τα δύο τέρματα στο 54’ και στο 63’ με ισάριθμες κεφαλιές.

Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη έφτασε δίκαια στη νίκη-πρόκριση, καθώς ήταν καλύτερη από τον αντίπαλό της. Δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για γκολ, απέναντι σε έναν Πανσερραϊκό, ο οποίος πέρα από τις αμυντικές αδυναμίες που παρουσίασε ήταν ακίνδυνος επιθετικά και δεν απείλησε σε καμία περίπτωση την άμυνα των «ερυθρολεύκων».

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού έδωσαν και χθες το «παρών» στο Πανθεσσαλικό και πανηγύρισαν μετά το τέλος της αναμέτρησης την επιτυχία της ομάδας, αποθεώνοντας τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία.

Με σύστημα 4-4-2 σε ρόμβο παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Σάκης Τσιώλης και με αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με την ομάδα που ξεκίνησε στο ματς με τον Παναθηναϊκό το περασμένο Σάββατο στο ΟΑΚΑ. Συγκεκριμένα πέντε νέα πρόσωπα επέλεξε ο Καρδιτσιώτης τεχνικός για το αρχικό σχήμα (Μ. Ρόκα, Ψυχογιό, Τομάς, Σκάρο και Σολάκη). Ο Ρόκα υπερασπίστηκε την «ερυθρόλευκη» εστία, ενώ το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Ψυχογιός. Ο Ζαραδούκας αγωνίστηκε ως αριστερός οπισθοφύλακας. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Σανκαρέ και Τομάς. Ο Άλβαρεζ ήταν ο αμυντικός χαφ, με τον Σκάρο, στην πρώτη του συμμετοχή με την φανέλα του Ολυμπιακού σε επίσημο ματς να παίζει στα δεξιά και τον Σ. Ρόκα να αγωνίζεται από τα αριστερά. Ο Ουμπίντες έπαιξε στην κορυφή του ρόμβου, με τους Σολάκη και Μαρτίν να αποτελούν τον επιθετικό δίδυμο.

Από την πλευρά του ο Πανσερραϊκός παρατάχθηκε και αυτός με αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα, καθώς ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς άφησε εκτός ενδεκάδας τους Ράντμαν, Κάστρο, Γεωργιάδη, Μπέλιτς, Λεοζίνιο και Άλβαρεζ. Οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν με σύστημα 4-3-3 και με τους νεαρούς Βαλσαμάκη, Ασλανίδη, Ανάκογλου και Μουσικάκη στη σύνθεσή τους.

Μέτριος στο

πρώτο μέρος

ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε επιθετικά το παιχνίδι, πίεσε την άμυνα του Πανσερραϊκού με στόχο να φτάσει σ’ ένα γρήγορο γκολ και να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του. Ωστόσο, έδειξε αδυναμίες από τα άκρα, όσον αφορά την επιθετική ανάπτυξη, με την απουσία του Μόνχε (ήταν τραυματίας και δεν αγωνίστηκε) να είναι αισθητή στην αριστερή πλευρά.

Στο πρώτο 20λεπτο πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» δημιούργησαν τέσσερις ευκαιρίες για γκολ, δύο από αυτές κλασικές, με τους Μαρτίν και Σολάκη.

Στο 5’ από λάθος γύρισμα του Μουσικάκη ο Μαρτίν έγινε κάτοχος της μπάλας πλάσαρε μόνος απέναντι από τον Βαλσαμάκη για να διώξει σωτήρια σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Πανσερραϊκού. Στο 13’ ύστερα από θαυμάσια σέντρα του Ρόκα από τα αριστερά ο Σολάκης έπιασε το σουτ πάνω στην κίνηση με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα εκατοστά έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Πανσερραϊκού.

Στο διάστημα που ο Ολυμπιακός πίεσε την άμυνα των φιλοξενούμενων έχασε άλλες δύο ευκαιρίες, στο 3’ όταν σε σέντρα του Ουμπίντες ο Μαρτίν δεν βρήκε τη μπάλα και στο 18’ όταν ο Ουμπίντες εκτέλεσε φάουλ με τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός και από το 20’ ως το 40’ είχε ανούσια εδαφική υπεροχή, χωρίς να μπορεί να φτάσει με αξιώσεις μπροστά από την εστία του Βαλσαμάκη. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη τόσο από τα άκρα, όσο και από τον άξονα, με αποτέλεσμα η μπάλα να μην φτάνει στους δύο επιθετικούς, Σολάκη και Μαρτίν (έπαιξε πιο πίσω από τον Σολάκη).

Στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη ανέβασαν και πάλι το ρυθμό τους, πίεσαν, δίχως όμως να καταφέρουν να δημιουργήσουν κάποια σημαντική ευκαιρία για γκολ.

Σκόρερ ο Σολάκης

Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν σαφώς βελτιωμένοι στην επανάληψη και σ’ αυτό συνετέλεσαν οι δύο αλλαγές που έκανε με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Σάκης Τσιώλης. Οι Μπρέσκα και Καπετάνος πήραν τις θέσεις των Ρόκα και Σκάρου, με τον Ολυμπιακό να γίνεται πιο κινητικός και παράλληλα πιο επικίνδυνος στην επίθεση. Ο Ουμπίντες πέρασε στη δεξιά πλευρά, ο Μπρέσκα αγωνίστηκε αριστερά, με τον Καπετάνο να παίζει στον άξονα δίπλα στον Άλβαρεζ.

Η πίεση στην άμυνα του Πανσερραϊκού έγινε πιο έντονη και ήταν θέμα χρόνου να έρθει το γκολ για τον Ολυμπιακό. Έτσι στο 54’ μετά από εξαιρετική σέντρα του Ουμπίντες από τα δεξιά, ο Σολάκης πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα που πολύ καλού χθες Βαλσαμάκη.

Το γκολ του έμπειρου επιθετικού «έλυσε» τα πόδια των παικτών του Ολυμπιακού, έδιωξε το άγχος, με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να γίνουν κυρίαρχοι του παιχνιδιού. Αφού πρώτα στο 58’ έχασαν διπλή ευκαιρία για σκοράρουν (το σουτ του Ψυχογιού μετά από πάσα του Μπρέσκα απέκρουσε ο Βαλσαμάκης και στη συνέχεια της φάσης ο Σολάκης με γυριστό σουτ έστειλε τη μπάλα άουτ), στο 63’ έγινε το 2-0. Ο Καπετάνος εκτέλεσε φάουλ, ο προωθημένος Τομάς έπιασε την κεφαλιά και ο Ηλίας Σολάκης με νέα κεφαλιά από κοντά πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι.

Στη συνέχεια και για ένα δεκάλεπτο (65’-75’) ο Ολυμπιακός ήταν «καταιγιστικός», δημιουργώντας και χάνοντας τέσσερις ευκαιρίες για γκολ. Στο 67’ ο Βαλσαμάκης απέκρουσε το σουτ του Μπρέσκα, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός «άγγιξε» το τρίτο γκολ. Ο Μπρέσκα μετά από θαυμάσια μπαλιά του Καπετάνου βγήκε μόνος απέναντι από τον Βαλσαμάκη, σούταρε, με τον τερματοφύλακα του Πανσερραϊκού να διώχνει σωτήρια.

Στο 73’ ο Ζαραδούκας πάσαρε στον Μαρτίν, με τον Αργεντινό να σουτάρει άουτ, ενώ στο 75’ ο Ουμπίντες λίγο έλειψε να σημειώσει ένα απίθανο γκολ. Ο 28χρονος μέσος εκτέλεσε φάουλ λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή, θέλοντας να νικήσει τον Βαλσαμάκη που ήταν εκτός εστίας. Ο τερματοφύλακας, ωστόσο, του Πανσερραϊκού πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ, πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα.

Τρία λεπτά αργότερα ο Ουμπίντες τραυματίστηκε και αποχώρησε από το παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό να αγωνίζεται με δέκα παίκτες στο τελευταία 15 λεπτά (μαζί με τις καθυστερήσεις), από τη στιγμή που είχαν γίνει και οι τρεις αλλαγές.

Ο Πανσερραϊκός δεν έδειξε ότι μπορούσε να εκμεταλλευτεί την αριθμητική του υπεροχή και το παιχνίδι κύλησε χωρίς κάποια άλλη αξιοσημείωτη φάση. Αξίζει, πάντως να αναφέρουμε πως η μοναδική καλή στιγμή των φιλοξενουμένων στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 68’ με τον Ανάκογλου να σουτάρει έξω από την περιοχή και τον Ρόκα να αποκρούει σε κόρνερ.

Ολυμπιακός Β.-Πανσερραϊκός 2-0

22. Ρόκα

36. Ψυχογιός

31. Ζαραδούκας

4. Τομάς

19. Σανκαρέ

13. Άλβαρεζ

6. Σκάρος

(11. Καπετάνος 46’)

8. Ουμπίντες

21. Ρόκας

(10. Μπρέσκα 46’)

77. Σολάκης

9. Μαρτίν

(30. Μητρόπουλος 76’)

13. Βαλσαμάκης

2. Γαλανόπουλος

11. Παντελιάδης

4. Βοσκόπουλος

24. Μουσικάκης

(5. Κάστρο 51’)

28. Αμπουμπακάρι

22. Ανάκογλου

21. Ασλανίδης

25. Σουμπίνιο

10. Τάντιτς

(6. Τριανταφύλλου 46’)

18. Νταλέ

Σκόρερ: 54’, 63’ Σολάκης

Κίτρινες: 59’ Άλβαρεζ, 79’ Σολάκης, 82’ Μητρόπουλος-25’ Ανάκογλου, 48΄Μουσικάκης, 53’ Βοσκόπουλος

Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)

Βοηθοί: Δημητριάδης (Μακεδονίας), Ελευθερίου (Αθηνών)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το