Αθλητισμός

Πανάξια νίκη του Ολυμπιακού Β. με 1-0 του Άρη

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ

Όποιος βρέθηκε χθες στο ΕΑΚ του Βόλου και παρακολούθησε το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Άρη για το Κύπελλο Ελλάδος, είδε έναν Ολυμπιακό όχι μόνο να κερδίζει δίκαια με 1-0, αλλά μια ομάδα που θα μπορούσε στο δεύτερο ημίχρονο – διάστημα στο οποίο είχε πολύ καλή απόδοση – να σημειώσει και άλλα τέρματα και να φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τον Άρη, εν όψει της ρεβάνς του «Κλ. Βικελίδης». Ο Γιάννης Κατσίκης, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, πέτυχε το γκολ για τον Ολυμπιακό, οι παίκτες του οποίου χειροκροτήθηκαν στο τέλος από τους 4000 περίπου φιλάθλους που έδωσαν βροντερό «παρών» στο στάδιο.

Παράλληλα, το βολιώτικο συγκρότημα έδειξε τέσσερις μέρες πριν το εναρκτήριο παιχνίδι που έχει να δώσει με τη Γλυφάδα για το πρωτάθλημα της Football League πως είναι έτοιμο και έστειλε μήνυμα στους αντιπάλους του στο Νότιο όμιλο.

 

Τα πλάνα των

δύο προπονητών

Ο Γιώργος Βαζάκας παρέταξε την ομάδα με σύστημα 4-2-3-1. Την «ερυθρόλευκη» εστία υπερασπίστηκε ο Θοδωρής Γκίτκος, ενώ στη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα αγωνίστηκε ο Σταμάτης Καρράς. Ο Παναγιώτης Κατσιαρός κάλυψε το αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ οι δύο κεντρικοί αμυντικοί ήταν οι Χρήστος Μελίσσης και Δημήτρης Αρβανίτης. Στη μεσαία γραμμή οι Στάθης Ρόκας και Εγκούτου Ολίσε αποτέλεσαν τους δύο αμυντικούς χαφ, ενώ ο Κώστας Καπετάνος αγωνίστηκε ως επιθετικός μέσος. Στις δύο πτέρυγες έπαιξαν οι Μάριο Μπρέσκα (δεξιά) και Νόε Ακόστα (αριστερά). Στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Μάριο Γκούρμα.

Από την άλλη πλευρά ο προπονητής του Άρη, Ζόραν Μιλίνκοβιτς, παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-3-3. Ο Μπουζάνης κάθισε κάτω από τα δοκάρια, ενώ την τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά αποτέλεσαν οι Καραγκούνης, Έλσνερ, Πουλίδο και Τσουμάνης. Η τριάδα των χαφ αποτελούνταν από τους Οικονομόπουλο, Τριανταφυλλάκο και Σουνά, ενώ στα άκρα της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Ίμπε (δεξιά) και Καραγιάννης (αριστερά). Ο Αγγελούδης αποτέλεσε την «αιχμή του δόρατος» του Άρη στην επίθεση.

 

Μέτριο θέαμα

στο πρώτο μέρος

Στο πρώτο ημίχρονο το θέαμα ήταν μέτριο, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να μη μπορούν να βρουν τα πατήματά τους, απέναντι σ’ έναν Άρη που πίεζε στο χώρο του κέντρου και δεν επέτρεπε στους «ερυθρόλευκους» να βρίσκουν διαδρόμους προς την εστία του Μπουζάνη. Αποτέλεσμα, οι παίκτες του Γιώργου Βαζάκα να κάνουν εύκολα λάθη στις μεταβιβάσεις, ενώ το πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας ήταν ορατό.

Οι καλές επιθετικές προσπάθειες και από τις δύο ομάδες ήταν ελάχιστες και θα λέγαμε πως οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν. Ο Μάριο Γκούρμα δεν τροφοδοτήθηκε από τους μεσοεπιθετικούς, καθώς οι Μπρέσκα και Ακόστα, αλλά και ο Καπετάνος δεν μπορούσαν να βγάλουν τις κατάλληλες μπαλιές στον 31χρονο επιθετικό. Επίσης, δεν είδαμε ούτε ένα αξιόλογο σουτ, πλην ενός του Μπρέσκα με τη λήξη του πρώτου μέρους.

Το πρώτο σουτ προς την εστία έγινε στο 17’, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ από πλευράς Άρη ο Τριανταφυλλάκος μέσα από την περιοχή δεν μπόρεσε να πιάσει το σουτ όπως θα ήθελε, με τη μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Γκίτκου.

Στο 23’ ο Μπρέσκα έφυγε στην επίθεση από τα δεξιά και έβγαλε τη σέντρα για τον Γκούρμα. Ο επιθετικός των «ερυθρολεύκων» μέσα από την περιοχή δεν μπόρεσε να πιάσει το σουτ, με τη μπάλα να φεύγει πλάγια.

Το παιχνίδι συνέχισε να μην έχει ρυθμό, τα λάθη στις μεταβιβάσεις συνεχίζονταν εκατέρωθεν, με τη μπάλα να φτάνει με δυσκολία στις αντίπαλες περιοχές.

Στο 33’ ο Μπρέσκα εκτέλεσε κόρνερ, ο Μπουζάνης δεν μπόρεσε να μπλοκάρει τη μπάλα, με τον Ολίσε να προσπαθεί να πλασάρει μέσα από την περιοχή. Ο τερματοφύλακας του Άρη απέκρουσε ασθενώς, και στην εξέλιξη της φάσης ο Καπετάνος σούταρε, με τον Μπουζάνη να μπλοκάρει τη μπάλα.

Ο Άρης προσπάθησε στο 42’ να αιφνιδιάσει τον Γκίτκο, όμως το σουτ του Τσουμάνη έξω από τη περιοχή ήταν αδύναμο και ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού μπλόκαρε εύκολα τη μπάλα.

Η καλύτερη, πάντως, στιγμή για τον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο ήταν στο 45’, με τον Μάριο Μπρέσκα να ελίσσεται, να μπαίνει στην περιοχή, όμως το σουτ που επιχείρησε βρήκε τον Μπουζάνη σε ετοιμότητα, με τον τερματοφύλακα του Άρη να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ.

 

Μεταμορφωμένοι

στην επανάληψη

οι «ερυθρόλευκοι»

Η εικόνα του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο έμελλε να είναι τελείως διαφορετική. Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν μεταμορφωμένοι, ανέβασαν τον ρυθμό τους και άρχισαν να κλείνουν τους παίκτες του Άρη στα καρέ τους. Οι Καρράς και Μπρέσκα από τα δεξιά, πλαγιοκοπούσαν συνεχώς την άμυνα των «κιτρίνων», ενώ το ίδιο συνέβη και από τα αριστερά με τους Κατσιαρό και Ακόστα. Ο Ολυμπιακός έβρισκε επιθετικές λύσεις και από τον άξονα, γεγονός που έφερε σε δύσκολη θέση τον Άρη.

Η είσοδος του Γιάννη Κατσίκη αρχικά και του Γιανίκ Γενγκά στη συνέχεια βοήθησε σημαντικά στο να γίνει πιο επιθετικός ο Ολυμπιακός και να φτάσει στο γκολ, το οποίο του έδωσε τη νίκη.

Ο Ολυμπιακός του δευτέρου ημιχρόνου άρεσε, με το πάθος που έδειξε, το επιθετικό πνεύμα και τη διάθεση που είχαν οι παίκτες του. Πίεσε τον αντίπαλο, περιόρισε τα λάθη, είχε καλύτερη κυκλοφορία μπάλας και πέρα από το γκολ που πέτυχε ο Κατσίκης στο 74’, ο Ολυμπιακός είχε τις ευκαιρίες να πετύχει και άλλα τέρματα.

Στο 48’ ο Κασιαρός πάσαρε στον Καπετάνο, ο μέσος του Ολυμπιακού μέσα από την περιοχή και από πλεονεκτική θέση σούταρε άουτ.

Στο 57’ σε μια από τις λίγες καλές επιθετικές προσπάθειες του Άρη στο παιχνίδι, ο Αγγελούδης μέσα από τη μικρή περιοχή έπιασε την κεφαλιά με τη μπάλα να περνά έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Γκίτκου.

Στο διάστημα 60’-90’ ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός. Στο 60’ σουτ του Ακόστα από το ημικύκλιο της περιοχής έφυγε ψηλά άουτ, ενώ στο 62’ Ο Κατσίκης βρήκε τον Μπρέσκα, ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός έβγαλε την παράλληλη σέντρα για τον Ακόστα, όχι όμως όπως θα έπρεπε, με τον Μπουζάνη να μπλοκάρει τη μπάλα.

Στο επόμενο λεπτό ο Μπρέσκα εκτέλεσε φάουλ, έστειλε τη μπάλα στην καρδιά της άμυνας του Άρη, όμως κανείς δεν βρήκε τη μπάλα, η οποία κατέληξε στα χέρια του Μπουζάνη.

Ο Άρης στο 73’ βγήκε στην επίθεση, ο Τριανταφυλλάκος σούταρε έξω από την περιοχή με τη μπάλα να  περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γκίτκου.

Για να φτάσουμε στο 74’ όπου ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ. Ο Γιάννης Κατσίκης έγινε κάτοχος της μπάλας από το ύψος της περιοχής και πλάγια, έπιασε το συρτό σουτ, η μπάλα βρήκε το αριστερό δοκάρι του Μπουζάνη και κατέληξε στα δίχτυα, για να γίνει μ’ αυτό τον τρόπο το 1-0 για τον Ολυμπιακό.

Στο τελευταίο τέταρτο ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε έξυπνα το ματς και στο 88’ έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-0. Μετά από παράλληλη σέντρα από τα δεξιά του Σταμάτη Καρρά, οι Ακόστα και Γενγκά με διπλή προσπάθεια απέτυχαν να σκοράρουν μέσα από τη μικρή περιοχή.

Νέα μεγάλη ευκαιρία στο 90’ για τους «ερυθρόλευκους». Ο Γενγκά εκτέλεσε φάουλ με τη μπάλα να περνά ελάχιστα έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μπουζάνη.

Η τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι σημειώθηκε στις καθυστερήσεις και ήταν για τον Άρη. Ο Αγκάνθο στόπαρε τη μπάλα με το στήθος, σούταρε μέσα από την περιοχή με τον Γκίτκο να μπλοκάρει εύκολα τη μπάλα.

 

Ανακοίνωση για

τη διαιτησία

Ειρωνική ανακοίνωση για τη διαιτησία του κ. Αλέξανδρου Αρετόπουλου, εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, στην οποία τονίζονται τα εξής:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου συγχαίρει για μία ακόμη φορά την ΚΕΔ και τον επικεφαλής κ. Μπριάκο για τον ορισμό του κ. Αρετόπουλου στο σημερινό (σ.σ. χθεσινό) παιχνίδι του Ολυμπιακού Βόλου με τον Άρη. Και η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) διαιτησία του κ. Αρετόπουλου αποτελεί σεμινάριο για τους νεαρούς διαιτητές. Ευχόμαστε, ο κ. Αρετόπουλος και οι βοηθοί του να γίνουν σύντομα και διεθνείς και να είστε σίγουροι ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα είναι αρωγός στην προσπάθεια αυτή. Καλή συνέχεια σε όλους».

 

Ο Παναγιωτόπουλος

«σφυρίζει» με Γλυφάδα

Ορίστηκαν από την ΕΠΟ οι διαιτητές των αγώνων της 1ης αγωνιστικής της Football League. Την αναμέτρηση του Ολυμπιακού Βόλου με τη Γλυφάδα στο ΕΑΚ, η οποία θα διεξαχθεί την Δευτέρα 30/9 (16.00) θα διευθύνει ο κ. Βασίλης Παναγιωτόπουλος από την ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, με βοηθούς τους κ.κ. Σπύρο Χουλιάρα και Θανάση Κολοσιώνη από την ίδια Ένωση. Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο κ. Χρήστος Μανούρας από την ΕΠΣ Τρικάλων.

 

 

Ολυμπιακός Β.-Άρης 1-0

 

1. Γκίτκος

27. Καρράς

14. Κατσιαρός

4. Μελίσσης

5. Αρβανίτης

21. Ρόκας

(8. Πινδώνης 83’)

32. Ολίσε

(7. Κατσίκης 58’)

10. Μπρέσκα

17. Ακόστα

11. Καπετάνος

13. Γκούρμα

(77. Γενγκά 69’)

 

1. Μπουζάνης

4. Καραγκούνης

18. Τσουμάνης

86. Έλσνερ

5. Πουλίδο

6. Οικονομόπουλος

8. Τριανταφυλλάκος

7. Σουνάς

(27. Νταμαρλής 67’)

26. Ίμπε

(9. Αγκάνθο 60’)

93. Καραγιάννης

(33. Μανιάς 73’)

11. Αγγελούδης

 

Σκόρερ: 74’ Κατσίκης

Κίτρινες: Οικονομόπουλος, Πουλίδο, Ίμπε

Διαιτητής: Αρετόπουλος (ΕΠΣ Τρικάλων)

Βοηθοί: Γκάγκας (ΕΠΣ Λάρισας), Γουργιώτης (ΕΠΣ Φθιώτιδας)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το