Τοπικά

ΠΑΜΕ: Εδώ και τώρα νέα Εθνική Σύμβαση Εργασίας

 Κινητοποίηση ενάντια στα σχέδια για νέες μειώσεις μισθών οργάνωσαν στην πλ. Πανεπιστημίου, πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά σωματεία και το ΠΑΜΕ Μαγνησίας
Κινητοποίηση ενάντια στα σχέδια για νέες μειώσεις μισθών οργάνωσαν στην πλ. Πανεπιστημίου, πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά σωματεία και το ΠΑΜΕ Μαγνησίας

Κινητοποίηση ενάντια στα σχέδια για νέες μειώσεις μισθών οργάνωσαν στην πλ. Πανεπιστημίου, πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά σωματεία και το ΠΑΜΕ Μαγνησίας.

«Η μάχη της συλλογικής σύμβασης αφορά σε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΠΑΜΕ. Η αντεργατική επέλαση των βιομηχάνων, των μονοπωλιακών ομίλων σε όλους τους κλάδους και της κυβέρνησής τους κλιμακώνεται. Οργανωμένα και συντονισμένα αμφισβητούν τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας που αφορούν σε ολόκληρη τη ζωή της εργατικής τάξης. Αρνούνται την αναγκαιότητα και την υπογραφή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Οι βιομήχανοι, μέσω του αντιπροσωπευτικού τους φορέα, του ΣΕΒ, ξεκαθάρισαν τις επιδιώξεις τους και με τον πιο προκλητικό και χυδαίο τρόπο, λέγοντας ότι η ΕΓΣΣΕ «δεν απαντάει στις αγωνίες των εργαζομένων», άρα δεν χρειάζεται. Στόχος τους είναι οι επιχειρησιακές συμβάσεις – με μοχλό τις ενώσεις προσώπων – και οι ατομικές.

Θέλουν να ξεμπερδεύουν με τις κατακτήσεις που αποκτήσαμε με σκληρούς και μακρόχρονους ταξικούς αγώνες και να μας αφαιρέσουν τη δύναμη της συλλογικής διαπραγμάτευσης τόσο στο κλαδικό, όσο και στο γενικό επίπεδο. Διαλύοντας τις συλλογικές συμβάσεις, ξεθεμελιώνουν και την κοινωνική ασφάλιση, για να μην έχουν πια καμιά υποχρέωση απέναντί μας. Αμφισβητούν ευθέως την ύπαρξη των συνδικάτων. Με ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια! Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μας τσακίζουν με τη φοροληστεία, τα χαράτσια, με την πληρωμή των κοινωνικών δαπανών λόγω του περιορισμού τους και τις ιδιωτικοποιήσεις των κοινωνικών υπηρεσιών.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση των κλαδικών συμβάσεων αλλά και της ΕΓΣΣΕ στα χέρια τους. Να παλέψουν για να επιβάλλουν το δίκιο τους, με καλή οργάνωση σε κάθε τόπο δουλειάς και συσπείρωση στις κλαδικές μας ομοσπονδίες. Να μη δεχτούν καμιά ατομική ή επιχειρησιακή σύμβαση με μειώσεις. Να αντιπαλέψουμε και να ανατρέψουμε τις ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Διεκδικούμε:

– Την υπογραφή ΕΓΣΣΕ και κλαδικών συμβάσεων με τη διασφάλιση των βασικών μας δικαιωμάτων.

– Την κατάργηση των νόμων που αφορούν στον ΟΜΕΔ και τις ενώσεις προσώπων.

– Την καθολική ισχύ και την υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

– Την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που ανατρέπουν τις θεμελιακές κατακτήσεις του εργατικού κινήματος».

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το