Αθλητισμός

Παλιές δόξες του βόλεϊ στο Βόλο

Διεξάγεται στην πόλη μας το 7ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα παλαιμάχων με τη συμμετοχή 20 ομάδων

 

 

Άνοιξε χθες η «αυλαία» του 7ου Πανελλήνιου πρωταθλήματος βόλεϊ παλαιμάχων, το οποίο φιλοξενείται στο Βόλο, με τη συμμετοχή 20 ομάδων απ’ όλη την Ελλάδα (και μία από την Κύπρο). Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει από κοινού ο Δήμος Βόλου και ο Σύλλογος Παλαιμάχων Πετοσφαιριστών Αττικής, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης. Οι αγώνες διεξάγονται στο κλειστό γυμναστήριο της Ν. Ιωνίας και στο Εκθεσιακό κέντρο και οι αθλητές που μετέχουν είναι πάνω από 35 ετών για τις γυναίκες και πάνω από 40 ετών για τους άνδρες. Υπάρχει επίσης και κατηγορία ανδρών +50.

Στην κατηγορία γυναικών +35 μετέχουν οι ομάδες: Θεσσαλονίκη 1 και Θεσσαλονίκη 2, Γ.Σ. Βόλου, Αχαιοί, Λευκωσία και Δόξες Δράμας. Στην κατηγορία ανδρών +40 μετέχουν οι ομάδες: Αχαιοί, Βουλιαγμένη, Τερμίτες, Γ.Σ. Βόλου, Λευκορίτες Χανίων και Έσπερος Καλλιθέας. Στην κατηγορία ανδρών +50 λαμβάνουν μέρος οι ομάδες: Εθνικός, Ανατολή, Ψυχικό, Θεσσαλονίκη, Τερμίτες, Φιλία, Βουλιαγμένη και Έσπερος Καλλιθέας.

Χθες το μεσημέρι στο δημαρχείο του Βόλου οι διοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, με τον δήμαρχο Βόλου, κ. Πάνο Σκοτινιώτη, να καλωσορίζει τις ομάδες, καθώς και τους αθλητές και τις αθλήτριες που θα λάβουν μέρος στο τουρνουά, ενώ κάλεσε τους φιλάθλους του Βόλου να δώσουν το «παρών» στους αγώνες:

«Καλωσορίζουμε στην πόλη μας τους παλαίμαχους αθλητές του βόλεϊ. Η συμμετοχή των ομάδων στο 7ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα βόλεϊ παλαιμάχων είναι μεγάλη, ενώ περίπου 200 βετεράνοι αθλητές και αθλήτριες βρίσκονται στο Βόλο, ανάμεσα σ’ αυτούς και οι αθλήτριες της ομάδας από τη Λευκωσία.

Επίσης θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε και τις ομάδες της πόλης μας, τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες. Όλοι γνωρίζουμε και αγαπούμε το βόλεϊ, ένα άθλημα το οποίο προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις. Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει και πάρα πολλές διακρίσεις, αν και σε τοπικό επίπεδο ο Βόλος εδώ και χρόνια δεν έχει να επιδείξει κάποια επιτυχία. Εύχομαι αυτοί οι αγώνες να αποτελέσουν ένα ερέθισμα, έτσι ώστε οι Βολιώτες – και ιδιαίτερα τα νέα παιδιά – να βρεθούν κοντά στους βετεράνους του βόλεϊ και να ασχοληθούν με το άθλημα.

Ελπίζω ο κόσμος να δώσει το «παρών» και στα δύο γήπεδα, όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες. Ζήσαμε πρόσφατα την ωραία εμπειρία με τον αγώνα μπάσκετ που έδωσε η Εθνική ομάδα παλαιμάχων με τους βετεράνους του Βόλου, στον οποίο ο κόσμος ανταποκρίθηκε και ήταν πραγματικά μια γιορτή για την πόλη. Εύχομαι ανάλογη επιτυχία και στους αγώνες του Πανελληνίου πρωταθλήματος βόλεϊ παλαιμάχων».

Από την πλευρά του ο κ. Παύλος Μαβίδης, δημοτικός σύμβουλος Βόλου, τόνισε: «Στηρίζουμε αυτές τις προσπάθειες από καρδιάς. Έτσι λοιπόν διοργανώσαμε πριν λίγες μέρες τον αγώνα μπάσκετ των παλαιμάχων και το τριήμερο 6-8 Μαΐου διοργανώνουμε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα βόλεϊ παλαιμάχων, σε μια χρονική στιγμή που θα πρέπει να τονωθεί ο κόσμος, με δείγματα γραφής από ανθρώπους που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στο βόλεϊ.

Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες του δήμου, τον Γιώργο Χρήστου, τον Αλέκο Μεταφτσή, και όλους όσοι συμβάλουν στο να στεφθεί με επιτυχία η διοργάνωση».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Νεκτάριος Χαλβατζής, μέλος του Δ.Σ. της ελληνικής ομοσπονδίας πετοσφαίρισης και πρόεδρος της επιτροπής παλαιμάχων:

«Εκ μέρους του προέδρου της ομοσπονδίας, κ. Αχιλλέα Μαυρομάτη, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη φιλοξενία και πιστεύουμε ότι αυτοί οι αγώνες θα είναι οι καλύτεροι των τελευταίων ετών. Οι ομάδες είναι αρκετές, απ’ όλη την Ελλάδα, ενώ στόχος της ομοσπονδίας είναι η αποκέντρωση. Ήδη αυτό το έχουμε πετύχει, με μια σειρά διοργανώσεων που έχουμε πραγματοποιήσει εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων. Σε όλη την Ελλάδα πλέον φιλοξενούνται διάφορες διοργανώσεις. Φέτος γίνεται μια νέα προσπάθεια από πλευράς ομοσπονδίας, με στόχο να μονιάσει όλους τους παλαιμάχους, από τη στιγμή που στο παρελθόν υπήρχαν διάφορες παρατάξεις. Εν μέρει το έχουμε καταφέρει. Πιστεύουμε πως τα νέα παιδιά που θα έρθουν να δουν αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι ξεκίνησαν και οραματίστηκαν το βόλεϊ στην Ελλάδα, θα αγαπήσουν το άθλημα. Θα… ξεσηκώσουν τα παιδιά, έτσι ώστε να φύγουν από τις καφετέριες και από το ίντερνετ».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Παλαιμάχων Πετοσφαιριστών Αττικής, κ. Ιάσων Πλατσής, μιλώντας για τους αγώνες τόνισε:

«Στο 7ο πανελλήνιο πρωτάθλημα βόλεϊ παλαιμάχων μετέχουν δέκα ομάδες από την ελληνική περιφέρεια και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Όταν οι αγώνες γίνονταν προς της μεριά της Πελοποννήσου συμμετείχαν μία ή το πολύ δύο ομάδες από τη Β. Ελλάδα. Η σκέψη μας ήταν το τουρνουά αυτό να γίνει στο κέντρο της Ελλάδας, για να λάβουν μέρος πιο πολλές ομάδες. Στην Αθήνα υπάρχουν 22 ομάδες, στο Βόλο ήρθαν μόνο οι δέκα. Ωστόσο, συμμετέχουν στο τουρνουά δέκα ομάδες από την περιφέρεια, γεγονός πρωτόγνωρο. Το θετικό επίσης είναι, ότι δημιουργήθηκαν δύο νέα κύτταρα, η ανδρική και γυναικεία ομάδα του Βόλου.

Η προσπάθεια ξεκίνησε πριν από επτά χρόνια, ενώ μέχρι να φτάσουμε να διοργανώσουμε το πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα έπρεπε να περάσουμε από πολλές «συμπληγάδες». Έχουμε πλέον ένα ισχυρό Δ.Σ., δημιουργήσαμε συλλόγους παλαιμάχων σε όλη την Ελλάδα και ελπίζουμε αυτός ο σπόρος να… φυτρώσει και στα νησιά».

Το σημερινό και αυριανό πρόγραμμα του σαββατοκύριακο έχει ως εξής:

Σάββατο 7/5

Κλ. Ν. Ιωνίας: 10.00 Ψυχικό-Φιλία (+50 Β), 11.00 Θεσσαλονίκη-Εθνικός (+50 Α), 12.00 Έσπερος-Αχαιοί (+40 Β), 13.00 Βόλος-Βουλιαγμένη (+40 Α), 17.30 Φιλία-Ανατολή (+50 Β), 18.30 Τερμίτες-Βόλος (+40 Α), 19.30 Λευκορίτες-Έσπερος (+40 Β), 20.30 Τερμίτες-Ψυχικό (+50 Β).

Εκθεσιακό Κέντρο: 10.00 Ανατολή-Τερμίτες (+50 Β), 11.00 Θεσσαλονίκη-Αχαιοί (Γυν. Β), 12.00 Βόλος-Δόξες (Γυν. Α), 13.00 Βουλιαγμένη-Έσπερος (+50 Α), 17.30 Θεσσαλονίκη 1-Βόλος (Γυν. Α), 18.30 Λευκωσία-Θεσσαλονίκη 2 (Γυν. Β), 19.30 Εθνικός-Έσπερος (+50 Α), 20.30 Βουλιαγμένη-Θεσσαλονίκη (+50 Α).

 

Κυριακή 7/5

Κλ. Ν. Ιωνίας: 10.00 3ος Α’ ομίλου-3ος Β’ ομίλου (+40), 11.00, 3ος Α’ ομίλου-3ος Β’ ομίλου (Γυν.), 12.00 1ος Α’ ομίλου-1ος Β’ ομίλου (Γυν.), 13.00 1ος Α’ ομίλου-1ος Β’ ομίλου (+40), 14.00 1ος Α’ ομίλου-1ος Β’ ομίλου (+ 50).

Εκθεσιακό Κέντρο: 10.00 4ος Α’ ομίλου-4ος Β’ ομίλου (+50), 11.00 3ος Α’ ομίλου-3ος Β’ ομίλου (Γυν.), 12.00 2ος Α’ ομίλου-2ος Β’ ομίλου (Γυν.), 13.00 2ος Α’ ομίλου-2ος Β’ ομίλου (+40), 14.00 2ος Α’ ομίλου-2ος Β’ ομίλου (+50).

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το