Αθλητισμός

Παλεύει για τη Σούπερ Λιγκ ο Ολυμπιακός Β.

 

Πραγματοποιείται σήμερα στις 2 το μεσημέρι η έκτακτη γενική συνέλευση της Σούπερ Λιγκ, με βασικό θέμα συζήτησης προτάσεις ΠΑΕ-μελών του συνεταιρισμού ως προς την αναδιαμόρφωση των συνεπειών εκ της μη λήψης άδειας, για την αγωνιστική περίοδο 2012-13, καθώς και την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος την προσεχούς περιόδου (πρόταση του προέδρου του Εργοτέλη κ. Απόστολου Παπουτσάκη).

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου έχει ζητήσει ολιγόλεπτη ακρόαση από την συνέλευση της Σούπερ Λιγκ, προκειμένου εκπρόσωποι της ομάδας να θέσουν άτυπα το θέμα της επιστροφής της βολιώτικης ΠΑΕ στο μεγάλο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Κι αυτό, καθώς στον Ολυμπιακό περιμένουν την απόφαση της ΕΠΟ για την αποκατάσταση της ομάδας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Η Σούπερ Λιγκ απάντησε θετικά στο αίτημα της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού θα δώσουν το «παρών» στη γενική συνέλευση της Λίγκας και συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Παναγιώτης Μποτσιβάλης και ο νομικός εκπρόσωπος κ. Δημήτρης Παναγιωτόπουλος.

Αξίζει, ωστόσο, να σημειώσουμε πως η Λίγκα ζήτησε από την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου να καταθέσει υπόμνημα με τις νομικές θέσεις της ομάδας και ήδη αυτό κατατέθηκε χθες στη Σούπερ Λιγκ.

Το καταστατικό της ΕΠΟ επιβάλλει την αποκατάσταση του Ολυμπιακού Βόλου στη Σούπερ Λιγκ. Η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ της 10ης Αυγούστου (παραμονή του Ολυμπιακού Β. στη Σούπερ Λιγκ με -10 βαθμούς) είναι ακόμη και σήμερα σε ισχύ, διότι είναι οριστική και αμετάκλητη και δεν έχει αντικατασταθεί από καμία άλλη αντίθετη απόφαση από κάποια αρμόδια δικαιοδοτική αρχή.

Επειδή πρόκειται για εφαρμογή μίας τελεσίδικης αποφάσεως ανωτάτου δικαιοδοτικού οργάνου, εναπόκειται τελικώς στην ΕΠΟ, ως υπερκείμενη αρχή του ποδοσφαίρου, να έρθει σε συνεννόηση με τη Σούπερ Λιγκ, ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου.

Δεν αποκλείεται, λοιπόν, το θέμα του Ολυμπιακού να απασχολήσει έστω και άτυπα τη γενική συνέλευση της Λίγκας, χωρίς όμως, όπως είναι φυσικό, να υπάρξει απόφαση, από τη στιγμή που ακόμη δεν έχει συνεδριάσει η ΕΠΟ για να αποφασίσει για την κατηγορία που θα κατατάξει τη νέα χρονιά τον Ολυμπιακό Βόλου.

Στην περίπτωση, πάντως, που συζητηθεί σήμερα στη Γ.Σ. του συνεταιρισμού το θέμα του Ολυμπιακού, οι ιθύνοντες της ΠΑΕ θα πάρουν μια πρώτη γεύση για το πώς αντιμετωπίζουν το ζήτημα τα μέλη της Σούπερ Λιγκ και αν υπάρχει διάθεση από μέρους τους να δεχθούν τον Ολυμπιακό Βόλου στο πρωτάθλημα.

Όλο αυτό το διάστημα οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού έχουν πραγματοποιήσει σειρά επαφών με παράγοντες διάφορων ομάδων της Σούπερ Λιγκ και σήμερα – κατά κάποιο τρόπο – θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους.

Στον Ολυμπιακό Βόλου, επίσης, αναμένουν να πληροφορηθούν πότε θα οριστεί διοικητικό συμβούλιο στην ΕΠΟ και αν μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν θα είναι και η υπόθεση της αποκατάστασης του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Πιθανότατα η επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ θα πραγματοποιηθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. Μέχρι τότε, ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να δίνει τη μάχη στα κέντρα των αποφάσεων και να ελπίζει πως ο αγώνας και η προσπάθεια που καταβάλει η διοίκηση θα αποφέρει και τα ανάλογα αποτελέσματα

Ο χρόνος πιέζει

ασφυκτικά

Στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός Βόλου καταφέρει και παίξει στη Σούπερ, ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά. Το μεγάλο επαγγελματικό πρωτάθλημα αρχίζει στις 25 Αυγούστου και μέσα σε διάστημα λιγότερο από δύο μήνες θα πρέπει ο Ολυμπιακός Βόλου να φτιάξει μια ομάδα από την αρχή, αποκτώντας 25 ποδοσφαιριστές και να έρθει σε συμφωνία με ικανό προπονητή.

Περισσότερος χρόνος θα υπάρξει για τη δημιουργία της ομάδας, στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός Βόλου αγωνιστεί στη Football League, από τη στιγμή που το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής θα αρχίσει τον Σεπτέμβριο.

Διαφορετικός, όπως είναι φυσικό, θα είναι και ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ομάδας. Στη Σούπερ Λιγκ ο Ολυμπιακός θα μπορεί να αποκτήσει απεριόριστο αριθμό κοινοτικών ποδοσφαιριστών, ενώ στη Β’ Εθνική οι περισσότεροι παίκτες θα πρέπει να είναι Έλληνες. Κι αυτό, μια και οι ομάδες που μετέχουν στο δεύτερο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα δεν μπορούν να χρησιμοποιούν στην ενδεκάδα περισσότερους από πέντε ξένους ποδοσφαιριστές.

Ο Ολυμπιακός Βόλου, μόλις πάρει το «πράσινο φως» από την ΕΠΟ και ξεκαθαρίσει η συμμετοχή του στις επαγγελματικές κατηγορίες, μπορεί να βρει τους παίκτες εκείνους, οι οποίοι θα είναι σε θέση να δημιουργήσουν μια ανταγωνιστική ομάδα.

Στο μεταξύ, στον απόηχο της προχθεσινής συνέντευξης Τύπου του Αχιλλέα Μπέου, κρατάμε την δήλωσή του ότι είναι υποχρεωμένος να σεβαστεί τη δικαστική απόφαση και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ασχοληθεί με οτιδήποτε έχει σχέση με το ποδόσφαιρο, μέχρι να ολοκληρωθεί ο δικαστικός του αγώνας. Ζήτησε, δε, απ’ όλους να σεβαστούν την οριστική και αμετάκλητη απόφασή του.

Ο Ολυμπιακός Βόλου εδώ και αρκετό καιρό έχει αλλάξει σελίδα, με τον Παναγιώτη Μποτσιβάλη να ηγείται της ΠΑΕ και να αναλαμβάνει το βαρύ φορτίο να οδηγήσει και πάλι το βολιώτικο συγκρότημα στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το