Photo Gallery, Αθλητισμός

Παιχνίδι της χρονιάς με Ξάνθη

Ο Ολυμπιακός Β. προετοιμάζεται για την κρίσιμη αναμέτρηση της προσεχούς Κυριακής

Δεν υπάρχει σήμερα αγωνιστική δράση στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, λόγω των υποχρεώσεων που είχε χθες η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου με αντίπαλο τη Μάλτα για τα προκριματικά του Euro 2012. Την ερχόμενη Κυριακή θα διεξαχθεί η 28η αγωνιστική, η οποία αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς είναι πολύ πιθανό να κρίνει πολλά, τόσο για τις ομάδες που παλεύουν για τη συμμετοχή στα πλέι οφ (μία από αυτές είναι και ο Ολυμπιακός Βόλου), όσο και για ποιες ομάδες θα ακολουθήσουν τον Πανσερραϊκό στη Football League (Β’ Εθνική).

Ο Ολυμπιακός θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Ξάνθη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, με τη νίκη να είναι μονόδρομος για τους «ερυθρολεύκους». Κι αυτό γιατί στην περίπτωση που αποσπάσουν τους τρεις βαθμούς, θα περιμένουν να πληροφορηθούν τα αποτελέσματα των άλλων δύο ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο, της Καβάλας και του Άρη. Αν η Καβάλα ηττηθεί στο «Καραϊσκάκη» από τον Ολυμπιακό και ο Άρης δεν κερδίσει τον Αστέρα στην Τρίπολη (ακόμη κι αν το ματς λήξει ισόπαλο), τότε ο Ολυμπιακός Βόλου θα πανηγυρίσει πρόωρα την εξασφάλιση μιας θέσης στα πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, πόσο σημαντική είναι για τον Ολυμπιακό η αγωνιστική που έρχεται και για τον λόγο αυτό ο Μάκης Κατσαβάκης προσπαθεί να προετοιμάσει κατάλληλα την ομάδα για το παιχνίδι της χρονιάς με την Ξάνθη, αν και τα αγωνιστικά προβλήματα δεν λείπουν από τους «ερυθρόλευκους».

Στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος το βολιώτικο συγκρότημα δεν θα έχει τη βοήθεια τριών βασικών στελεχών, όπως είναι οι Βιθέντε Μόνχε, Λέαντρο Άλβαρεζ και Πέτερ Ντολεζάι. Οι δύο πρώτοι είναι τραυματίες, ενώ ο Ντολεζάι θα εκτίσει τη μία από τις δύο αγωνιστικές της ποινής του (συμπλήρωσε επτά κίτρινες κάρτες).

Ο Μόνχε συνεχίζει να υποβάλλεται σε θεραπεία και αν όλα πάνε καλά και η ομάδα πάρει μέρος στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, θα είναι σε θέση να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Διαφορετικά, η χρονιά τελείωσε για τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό. Όσο για τον Άλβαρεζ, μέσα στην εβδομάδα που έρχεται θα βγάλει τα ράμματα, ωστόσο, θα χρειαστεί κάποιες μέρες προκειμένου να είναι σε θέση να ξεκινήσει προπονήσεις και να τεθεί στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας. Ο 29χρονος μέσος θα κάνει αγώνα δρόμου, προκειμένου να προλάβει το παιχνίδι με τον Άρη (10/4), όμως στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλίσει νωρίτερα μια θέση στην πρώτη πεντάδα, τότε ο παίκτης θα προφυλαχθεί, εν όψει των πλέι οφ.

Ο Ντολεζάι θα απουσιάσει εκτός από το παιχνίδι με την Ξάνθη και από την αναμέτρηση με τον Άρη και θα επιστρέψει στον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό στο Βόλο.

Από εκεί και πέρα οι Στάθης Ρόκας και Γιάννης Ζαραδούκας αναμένεται να είναι έτοιμοι μέχρι την ερχόμενη Κυριακή, με τους δύο ποδοσφαιριστές να προέρχονται από τραυματισμό. Ο πρώτος υπέφερε από διάστρεμμα, ενώ ο δεύτερος αντιμετώπιζε πρόβλημα με τη γάμπα του, με αποτέλεσμα και οι δύο να μην αγωνιστούν στο ματς της προηγούμενης αγωνιστικής με την Καβάλα.

Κανονικά γυμνάζονται μαζί με την υπόλοιπη ομάδα και οι Κρίστιαν Νέμεθ και Γκαμπριέλ Ροντρίγκεζ, οι οποίοι ξεπέρασαν τους μικροτραυματισμούς τους, ενώ ο Κώστας Καπετάνος εξακολουθεί να προπονείται διαφορετικές ώρες απ’ ότι οι υπόλοιποι παίκτες του Ολυμπιακού, με απόφαση της διοίκησης. Θυμίζουμε, ότι ο 26χρονος μέσος έχει μπει στο «ψυγείο» και δεν υπολογίζεται από την τεχνική ηγεσία για το υπόλοιπο της χρονιάς, εκτός και αν αλλάξει η απόφαση της διοίκησης.

Αγωνία για τις

διοικητικές εξελίξεις

Με μεγάλη αγωνία περιμένουν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου τη συνέντευξη Τύπου που πρόκειται να παραχωρήσει την μεθεπόμενη Δευτέρα, 4 Απριλίου, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, κ. Αχιλλέας Μπέος. Ο «ισχυρός» άνδρας του Ολυμπιακού αναμένεται να ανοίξει τα «χαρτιά» του, όσον αφορά τις προσεχείς του κινήσεις.

Αυτή τη στιγμή παραμένει ανοιχτό, αν θα συνεχίσει να ηγείται της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και τη νέα χρονιά.

Μετά το τέλος του αγώνα Κυπέλλου με τον Ατρόμητο είχε ανακοινώσει την απόφασή του να αποχωρήσει από τα διοικητικά της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, πουλώντας την ΠΑΕ σε όποιον επιχειρηματία εκδηλώσει ενδιαφέρον να την αγοράσει. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι επιχειρηματίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να ασχοληθούν με τα διοικητικά του Ολυμπιακού Βόλου, ωστόσο, παραμένει άγνωστο αν τελικά θα αποχωρήσει από την εταιρεία ο Αχιλλέας Μπέος. Όλα θα ξεκαθαρίσουν σε μία εβδομάδα, όταν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού θα τοποθετηθεί επίσημα επί του θέματος.

Οι διοικητικές εξελίξεις απασχολούν και τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, οι οποίοι με τη σειρά τους περιμένουν να δουν τι θα συμβεί, κοιτάζοντας και το μέλλον τους. Όλοι σχεδόν οι βασικοί παίκτες της ομάδας, πάντως, δεσμεύονται με συμβόλαιο και δεν μπορούν να φύγουν από τον Ολυμπιακό, ως ελεύθεροι. Αρκετοί, ωστόσο, παίκτες βρίσκονται στο μεταγραφικό στόχαστρο διαφόρων ομάδων, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό.

Ένας από αυτούς είναι και ο Έλντιν Γιακούποβιτς, ο οποίος πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με την ερυθρόλευκη φανέλα. Τον Ελβετό τερματοφύλακα του Ολυμπιακού παρακολουθούν αρκετοί σύλλογοι του εξωτερικού και στο ματς με την Ξάνθη θα βρεθούν στο Πανθεσσαλικό σκάουτερ από ομάδες της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Γαλλίας για να δουν από κοντά τον Γιακούποβιτς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το