«Παγώνουν» τα ανταποδοτικά τέλη στο Δήμο Βόλου

Η τιμή εκκίνησης της πλειοδοσίας για την πλαζ Αλυκών μειώθηκε από τις 35.000 ευρώ στις 30.000 ευρώ το χρόνο

 

Σταθερά θα παραμείνουν τα δημοτικά τέλη στον ενιαίο Δήμο Βόλου, ενώ για ορισμένους τομείς, εξετάζονται και περιπτώσεις μείωσής τους. Στο καθολικό αίτημα των πολιτών για ελάφρυνση των φορολογικών βαρών «παγώνει» το ύψος των ανταποδοτικών τελών, που εισπράττονται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Σε ορισμένες περιοχές μάλιστα, εξετάζεται η αλλαγή, επί τω βελτίω, των συντελεστών.

Στο Δήμο αναζητούν τρόπους οικονομικής ανακούφισης των δημοτών, την ώρα που τα ταμεία παραμένουν κενά, λόγω της περικοπής κατά περίπου 40% της κρατικής επιχορήγησης.

Το θέμα των ανταποδοτικών θα ξεκαθαρίσει την επόμενη εβδομάδα, οπότε θα υπάρξουν και σχετικές ανακοινώσεις, ενώ αναμένεται να συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση της ομάδας πλειοψηφίας.

Η πλαζ Αλυκών

Στο μεταξύ, μέσα στις επόμενες εβδομάδες πρόκειται να έλθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου η έγκριση των όρων διεξαγωγής της δημοπρασίας για την εκμίσθωση της πλαζ των Αλυκών.

Σύμφωνα με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, η τιμή εκκίνησης της πλειοδοσίας μειώθηκε από τις 35.000 ευρώ στις 30.000 ευρώ το χρόνο. Η εκμίσθωση θα είναι για χρονικό διάστημα οκτώ ετών, ενώ στο ετήσιο μίσθωμα προστίθεται και το αντάλλαγμα απλής χρήσης του έμπροσθεν αυτής τμήματος αιγιαλού, ίσου με το 10% του ετήσιου μισθώματος.

Η εκμίσθωση που θα γίνει με φανερές προφορικές προσφορές, αφορά στην εκμίσθωση χώρου συνολικού εμβαδού 14.498,00 τ.μ. με το έμπροσθεν αυτής τμήμα αιγιαλού συνολικού εμβαδού 7.1412,62 τ.μ.

Νηπιαγωγεία

Aκόμη στη συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου ενέκρινε τη διακήρυξη της δημοπρασίας για τη μίσθωση τριών ακινήτων για τη μεταστέγαση των νηπιαγωγείων 14ο Νέας Ιωνίας, 14ο και 24ο Βόλου και 4ο Βόλου.

Ειδικότερα τα ακίνητα που θα εκμισθωθούν και για τα οποία θα βγει διακήρυξη δημοπρασίας από τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Για το 14ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας του Δήμου Βόλου: Το ακίνητο θα πρέπει να είναι ισόγειο, συνολικής επιφανείας εκατόν είκοσι τ.μ. και πλέον συμπεριλαμβανομένων και βοηθητικών χώρων. Να διαθέτει χώρους για δημιουργία αίθουσας διδασκαλίας, βιβλιοθήκης, γραφείων, χώρου ανάπαυσης νηπίων, κουζίνας, καθώς και WC νηπίων και WC προσωπικού. Επίσης θα πρέπει να διαθέτει καλά περιφραγμένο συμπαγή αύλειο χώρο, αποκλειστικής χρήσης του σχολείου και να διαθέτει άμεση πρόσβαση με την οδό που βρίσκεται το ακίνητο. Χωρικά το κτίριο θα πρέπει να βρίσκεται εντός των ορίων, ή εγγύς των οδών: Γραμμές Τρένου – Ελευθερίου Βενιζέλου – Δαβάκη – Αγίας Φωτεινής.

– Για το 14ο και 24ο Νηπιαγωγεία Βόλου του Δήμου Βόλου: Το ακίνητο θα πρέπει να είναι ισόγειο, συνολικής επιφανείας εκατόν σαράντα τ.μ. και πλέον τετραγωνικών μέτρων συμπεριλαμβανομένων και βοηθητικών χώρων. Να διαθέτει χώρους για δημιουργία αίθουσας διδασκαλίας, βιβλιοθήκης, γραφείων, χώρου ανάπαυσης νηπίων, κουζίνας, καθώς και WC νηπίων και WC προσωπικού. Επίσης θα πρέπει να διαθέτει καλά περιφραγμένο συμπαγή αύλειο χώρο, αποκλειστικής χρήσης του σχολείου και να διαθέτει άμεση πρόσβαση με την οδό που βρίσκεται το ακίνητο. Χωρικά το κτίριο θα πρέπει να βρίσκεται εντός των ορίων, ή εγγύς των οδών: Αχιλλοπούλου – Κρίτσκη – Στρ. Μακρυγιάννη – Κουντουριώτου – Γ. Δήμου – Ζάχου – Περιφερειακή οδός – Ελ. Βενιζέλου.

– Για το 4ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Βόλου του Δήμου Βόλου: Το ακίνητο θα πρέπει να είναι ισόγειο, συνολικής επιφανείας εκατόν είκοσι τ.μ. και πλέον συμπεριλαμβανομένων και βοηθητικών χώρων. Να διαθέτει χώρους για δημιουργία αίθουσας διδασκαλίας, βιβλιοθήκης, γραφείων, χώρου ανάπαυσης νηπίων, κουζίνας, καθώς και WC νηπίων και WC προσωπικού. Επίσης θα πρέπει να διαθέτει καλά περιφραγμένο συμπαγή αύλειο χώρο, αποκλειστικής χρήσης του σχολείου και να διαθέτει άμεση πρόσβαση με την οδό που βρίσκεται το ακίνητο. Χωρικά το κτίριο θα πρέπει να βρίσκεται εντός των ορίων, ή εγγύς των οδών: Κασσαβέτη – Αναλήψεως – Καραϊσκάκη – 28ης Οκτωβρίου.

Στο μεταξύ, πρόβλημα εντοπίστηκε στο δάπεδο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας, που περιέχει ίχνη αμιάντου και αναμένεται να αντικατασταθεί εντός του 2013. Το έργο θα δημοπρατηθεί με προϋπολογισμό 50.000 € περίπου.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ισραήλ: Αντιδράσεις μετά τη βράβευση της φωτογραφίας της δολοφονημένης Σάνι Λουκ

Aντιδράσεις έχει προκαλέσει η βράβευση της φωτογραφίας της νεαρής Σάνι Λουκ που δολοφονήθηκε από τη…

29 Μαρτίου 2024

Ισλανδία: Όταν το Βόρειο Σέλας συναντά τη λάβα – Απόκοσμες εικόνες

Ένα μαγικό υπερθέαμα, τ’ οποίο κάνει τον γύρο του Διαδικτύου, προσέφεραν το Βόρειο Σέλας και…

29 Μαρτίου 2024

«Αυτός είναι ο πιο όμορφος πρίγκιπας της Ευρώπης»

Ο κόσμος προχωρά, αλλάζει, αλλά για κάποιους ο θεσμός της βασιλείας έστω και για λόγους…

29 Μαρτίου 2024

Τσελέντης κατά Παπαδόπουλου για τον σεισμό στις Στροφάδες: Νισάφι πια με αυτόν τον συνταξιούχο φυσιογνώστη

Ο διπλός σεισμός που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (29/3) στην Ηλεία και η λανθασμένη…

29 Μαρτίου 2024

Χειμάρρα: Διορισμός νέου δημάρχου εν μέσω εντάσεων – Πυρ και μανία οι κάτοικοι κατά του νέου Περιφερειάρχη

Με εντάσεις ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Χειμάρρας κατά την οποία…

29 Μαρτίου 2024

«Πληγή» η υπογεννητικότητα – Απογοητευτικά τα στοιχεία για την Ελλάδα

Το μικρότερο αριθμό γεννήσεων, από την ημέρα που άρχισε να καταμετράται ο ελληνικός πληθυσμός είχε…

29 Μαρτίου 2024