Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Πήρε ΦΕΚ το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας

 

Αρκετά τα εκκρεμή ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν

Το πολυπόθητο ΦΕΚ του υπουργείου Παιδείας για να μπορέσει να λειτουργήσει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έλαβε χθες το Συμβούλιο Διοίκησης, το οποίο πλέον αποκτά τη δυνατότητα να προχωρήσει στη διεξαγωγή των πρυτανικών εκλογών, αλλά και να εκτελέσει τον προϋπολογισμό, καθώς και να εκφέρει άποψη και για το σχέδιο «Αθηνά».

Η μη έγκριση του ΦΕΚ είχε δέσει ουσιαστικά τα χέρια του Συμβουλίου Διοίκησης το οποίο παρέμενε ακέφαλο, καθώς εδώ και αρκετό καιρό η Πρυτανική Αρχή δεν έχει λάβει το δικό της ΦΕΚ για την παράταση της θητείας της, και έτσι δεν μπορούσε να λάβει διάφορες διοικητικές και οικονομικές αποφάσεις.

Όπως τόνισε ο αντιπρύτανης και αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης κ. Μιχάλης Ζουμπουλάκης, πλέον εκδόθηκε το ΦΕΚ του υπουργείου Παιδείας που αναφέρεται στη συγκρότηση και νομιμοποίηση των Συμβουλίων Διοίκησης όλων των ΑΕΙ, μεταξύ αυτών και του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας. Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη η έκδοση του ΦΕΚ, καθώς έτσι θα ρυθμιστούν αρκετά ζητήματα που εκκρεμούσαν, από τη διοίκηση του Ιδρύματος, μέχρι και το σχέδιο «Αθηνά» και τις πρυτανικές εκλογές.

Σήμερα στις 6 το απόγευμα θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Διοίκησης, για να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις, ενώ το ενδιαφέρον στρέφεται στις πρυτανικές εκλογές όπου έχουν υποβληθεί τέσσερις υποψηφιότητες, χωρίς όμως να έχουν αξιολογηθεί, καθώς δημιουργήθηκε το πρόβλημα με τη μη έκδοση του ΦΕΚ. Τώρα και αυτό το ζήτημα ξεπεράστηκε και δημιουργούνται νέα δεδομένα.

Στο μεταξύ, χθες άρχισαν τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου στα τμήματα του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας.

Ευρωπαϊκή διάκριση

Το πρόγραμμα ΕΛΜΕΓΟ (Ελληνικά για Μετανάστες Γονείς) βραβεύτηκε με το «Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών 2012». Πρόκειται για μια ευρωπαϊκή διάκριση που ενθαρρύνει τις νέες πρωτοβουλίες στο χώρο της διδασκαλίας και εκμάθησης των γλωσσών και ενισχύει πρωτοποριακές πρακτικές και τεχνικές.
Το πρόγραμμα ΕΛΜΕΓΟ χρηματοδοτήθηκε από την Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της πρόσκλησης για δράσεις στοχευμένης έρευνας του 2010.

Για την υλοποίησή του συνεργάστηκαν τέσσερις ερευνητικές ομάδες, από όλα τα Τμήματα της Σχολής των Επιστημών του Ανθρώπου του Π.Θ.: Εργαστήριο Μελέτης, Διδασκαλίας, Διάδοσης της Ελληνικής Γλώσσας του ΠΤΔΕ (συντονιστής φορέας κ. Γιώργος Ανδρουλάκης), Εργαστήριο Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του ΙΑΚΑ (με επικεφαλής τη Ρίκη Βαν Μπούσχοτεν), Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού του ΠΤΠΕ (με επικεφαλής τη Μαρία Παπαδοπούλου) και ομάδα του ΠΤΕΑ (με επικεφαλής τη Γεωργία Ανδρέου).

Το Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών είναι ένα βραβείο το οποίο ενθαρρύνει τις νέες πρωτοβουλίες στο χώρο της εκμάθησης και διδασκαλίας γλωσσών, επιβραβεύοντας τις νέες τεχνικές στη διδασκαλία γλωσσών, διαδίδοντας την ύπαρξή τους και επομένως προωθώντας τις καλές πρακτικές. Το Σήμα απευθύνεται σε όλους τους τομείς της εκπαίδευσης και κατάρτισης, ανεξάρτητα από τις μεθόδους που χρησιμοποιούν, με επίκεντρο την προώθηση της καινοτομίας στη διδασκαλία γλωσσών. Υποστηρίζοντας καινοτόμα έργα σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, το Σήμα αποσκοπεί στην αναβάθμιση των προδιαγραφών για τη διδασκαλία γλωσσών σε όλη την Ευρώπη. Κάθε χρόνο, το Σήμα απονέμεται στα πιο καινοτόμα έργα εκμάθησης γλωσσών από κάθε κράτος που συμμετέχει στη διαδικασία, την οποία χειρίζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω εθνικών κριτικών επιτροπών σε κάθε κράτος-μέλος. Οι επιτροπές αυτές αποφασίζουν με βάση λεπτομερή κριτήρια.

Τα γενικά κριτήρια για την απονομή ενός βραβείου συμφωνούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ κάθε κράτος μπορεί να προσθέτει τις δικές του προδιαγραφές.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Στοίχημα Europa League: Αγγλική κυριαρχία, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

Στη σέντρα αυτήν την εβδομάδα στο pamestoixima  η δεύτερη πιο σπουδαία διασυλλογική διοργάνωση στην Ευρώπη…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Λογαριασμοί ρεύματος: Πού θα κινηθούν οι τιμές τον Οκτώβριο – Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις

Σταθεροποίηση ή και μειώσεις των τιμολογίων του ρεύματος για τον Οκτώβριο σε σχέση με τον…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Το μυαλό στον Σβορώνο έχουν στον Ολυμπιακό Βόλου

Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν κατάφερε να κάνει νικηφόρα πρεμιέρα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, παραχωρώντας…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Συνελήφθη φυγόποινη στον Βόλο

Συνελήφθη χθες (27-09-2024) το απόγευμα στον Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας μία φυγόποινη γυναίκα.…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Μαθητές μυήθηκαν σε αξίες του αθλητισμού – Γιορτή με αθλητικές δραστηριότητες χθες στα σχολεία

Άφησαν τα βιβλία και τις αίθουσες για μια μέρα και βγήκαν στους αύλειους χώρους, τα…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Σέντερ φορ από την Κολομβία θέλει η Νίκη

Επιθετικό από την Κολομβία θέλει να αποκτήσει η Νίκη, προκειμένου να ενισχύσει τη γραμμή κρούσης.…

28 Σεπτεμβρίου 2024