Photo Gallery, Αθλητισμός

Πήραν …φωτιά τα δίχτυα στο Κύπελλο ΕΠΣΘ

Δεν σημειώθηκαν εκπλήξεις στα παιχνίδια του Α’ γύρου του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ που διεξήχθησαν το σαββατοκύριακο. Ωστόσο, είχαμε αρκετά μεγάλα σκορ όπως το 10-0 του Πυράσου επί του Διαγόρα, το 8-0 του Θησέα επί του Ηρακλή και το 6-0 της Σκιάθου σε βάρος του Απόλλωνα Κροκίου. Στην επόμενη φάση  προκρίθηκαν ακόμη ο Γ.Σ. Αλμυρού (2-0 την Α.Ε. 2002), η Αγία Παρασκευή (3-0 τον Σαρακηνό), η Α.Ε. Διμηνίου (4-1 τον Αίαντα) και ο Πρωτεσίλαος (4-0 τον Πανιώνιο). Χωρίς αγώνα έχουν περάσει οι: Μαγνησιακός, Αστέρας Ριζομύλου, Άρης Μελισσατίκων, Εθνικός Βόλου και Δήμητρα Ευξεινούπολης.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ,

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΣΕΜΕΡΓΕΛΗΣ

Πύρασος-Διαγόρας 10-0

Ο Πύρασος Νέας Αγχιάλου σημείωσε το σκορ της ημέρας στο Κύπελλο της ΕΠΣΘ συντρίβοντας τον Διαγόρα Στεφανοβικείου με 10-0. Όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο των Μικροθηβών παρακολούθησαν μία παράσταση για ένα ρόλο, αφού οι παίκτες του Νίκου Χατζηκυριακίδη μπήκαν φουριόζοι στο ματς και συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό μέχρι το τέλος.

Μάλιστα το παιχνίδι εξελίχθηκε σε μία άτυπη μονομαχία στο σκοράρισμα του Στέλιου Αρσένου και του Μάκη Πετρίδη, με τον πρώτο να πετυχαίνει τέσσερα τέρματα και τον δεύτερο τρία. Ο Αρσένος άνοιξε το σκορ στο 1’ και ο Πετρίδης σημείωσε το 2-0 στο 4’, ενώ μέσα σε ένα πεντάλεπτο ο δείκτης ανέβηκε στο 5-0 με τα γκολ του Αρσένου (34’, 39’) και ενδιάμεσα του Π. Κοντοβά (36’).

Το έκτο γκολ των Αγχιαλιτών σημειώθηκε στο 47’ από τον Πετρίδη, το έβδομο στο 69’ από τον Ασλάνογλου και το όγδοο πάλι από τον Πετρίδη στο 73’. Όμως ο Πύρασος ήταν ασταμάτητος. Έτσι, στο 80’ ο Αρσένος έγραψε το 9-0  και στο 89’ ο νεαρός Καραγιώργος διαμόρφωσε το τελικό 10-0.

ΠΥΡΑΣΟΣ: Βαν Ντε Γουίχε, Κυριάκος (60’ Παρασκευόπουλος), Ι. Κοντοβάς, Γκάγκας, Μπασδάνης, Χάνος, Π. Κοντοβάς (60’ Ασλάνογλου), Αρσένος, Κίτσος, Πετρίδης, Βαγγελάκος (46’ Καραγιώργος).

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Αράπης, Αργ. Τσουκάλης, Καραπλιάγκος (85’ Αλ. Πρασσάς), Απ. Πρασσάς, Δ. Τσουκάλης, Θ. Παπαϊωάννου, Ι. Παπαϊωάννου, Καραδημήτρης (60’ Γιαννούχος), Ι. Λουφόπουλος, Λαμπρόπουλος (70’ Παραπαλιός), Γ. Λουφόπουλος.

Αγ. Παρασκευή-Σαρακηνός 3-0

Η Αγία Παρασκευή πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του κυπέλλου ΕΠΣΘ, αφού κέρδισε 3-0 τον «συντοπίτη» Σαρακηνό, ο οποίος «αποχαιρέτησε» το θεσμό από το πρώτο μόλις ματς για 3η συνεχόμενη σεζόν.

Με τη συμπλήρωση του 33ου λεπτού η ομάδα του Σταύρου Σταμπουλή πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Ο Στραβέλας εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε και ο Αλ. Οικονόμου που έγινε κάτοχός της με πλασέ έγραψε το 1-0. Στο 75’ οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους. Η φάση ξεκίνησε από τον Ζάγκα, ο οποίος έκλεψε τη μπάλα και πέρασε μόνος του μπροστά. Ο Κουτσιρίμπας τον ανέτρεψε στην προσπάθειά του να τον ανακόψει και υποχρέωσε τον διαιτητή Σκουλά να τον αποβάλει και παράλληλα να υποδείξει την εσχάτη των ποινών. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Στραβέλας, ο οποίος απέναντι στον Γιώργο Λάππα (κάθισε κάτω από τα δοκάρια, μια και ο τεχνικός του Σαρακηνού, Στέφανος Ξηροφώτος είχε πραγματοποιήσει ήδη τις τρεις αλλαγές) δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ντογκάνι ένα λεπτό πριν από τη λήξη του 90λεπτου. Προηγήθηκε κάθετη μπαλιά του Αλ. Οικονόμου, ο οποίος έβγαλε σε θέση βολής τον επιθετικό της Αγ. Παρασκευής, με τον Ντογκάνι να πιάνει ψηλοκρεμαστό σουτ και να πετυχαίνει το τελικό 3-0.

ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Κουρίτας, Μαστακούλης (32’ λ.τ. Τολιόπουλος), Μαρμαρινός, Απ. Μαλακασιώτης, Σιγάλας, Χατζητρακόσιας, Θ. Ζάγκας (80’ Τσιώλης), Αλ. Οικονόμου, Κοπάνας (56’ Βαφείδης), Ντογκάνι, Στραβέλας.

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: Κουτσιρίμπας, Τσαντόπουλος, Λάκης, Τσιγιάννης, Ν. Δενελάβας, Λάππας, Ντουκώλης, Ψαρόμπας (72’ Τσατσαρώνης), Σακελλαρίου (58’ Αντωνίου), Ντερβίσι (65’ Σαμαράς), Σατελιάν.

Γ.Σ. Αλμυρού-Α.Ε. 2002 2-0

Την πρόκριση στον επόμενο γύρο του κυπέλλου κρατούν παίκτες και τεχνική ηγεσία του Γ.Σ. Αλμυρού από το χθεσινό ματς με την Α.Ε. 2002 στο στάδιο «Αθανάσιος Ραγάζος». Οι Αλμυριώτες κέρδισαν 2-0, δείχνοντας ωστόσο ότι μπορούν να καταφέρουν περισσότερα στη συνέχεια.

Ελαφρυντικό για τις δύο ομάδες η υψηλή θερμοκρασία που επικρατούσε χθες και δυσκόλεψε σημαντικά τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν. Είναι χαρακτηριστικό πως με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου ο διαιτητής Δ. Κρητικός διέκοψε προσωρινά το ματς κι έστειλε τους παίκτες στους πάγκους τους για να πιουν νερό.

Όσο για την Αθλητική Ένωση 2002, παρά την ήττα ο Γιώργος Καραμίχαλος δεν είχε παράπονα από την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του, αφού χθες είχε γεμάτο το… απουσιολόγιο μετρώντας συνολικά εννέα απουσίες (τα δελτία των νεοαποκτηθέντων Δ. Καραμίχαλου, Γκάλιου και Σιαμέτη δεν ήταν έτοιμα, οι Βέργος, Πολυχρόνου, Σκούρας και Τσιργής ήταν τραυματίες, ενώ οι Σκουργιάς και Βούλγαρης απουσίασαν λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων).

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το σκορ άνοιξε στο 8ο λεπτό με σουτ του Αραπίτσα έξω από τη μεγάλη περιοχή. Το 2-0, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ, διαμορφώθηκε στο 28’. Ο Αραπίτσας τροφοδότησε με κάθετη πάσα τον Μιχάλη Μπούση, ο οποίος πλάσαρε τον Δούκα και μπόρεσε έτσι να χριστεί σκόρερ στην «παρθενική» εμφάνισή του με τη φανέλα του Αλμυρού. Θυμίζουμε πως ο 16χρονος επιθετικός αποκτήθηκε φέτος από τους Μυρμιδόνες, όπως και ο Χρήστος Κλουκουτάρας, ο οποίος επίσης πραγματοποίησε το ντεμπούτο του, όταν στην επανάληψη αντικατέστησε τον Στ. Τσιάτσιο.

Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ: Θεοδωρίδης, Φαράντος, Νικηφοράκης (70’ Μπούρχας), Πλαβός, Ελευθερίου, Β. Τσιάτσιος, Μπούσης, Στ. Τσιάτσιος (55’ Κλουκουτάρας), Βούλγαρης, Πλασταράς (65’ Δημητριάδης), Αραπίτσας.

Α.Ε. 2002: Δούκας (70’ Πατρίκιος), Καλαϊτζίδης, Σφέτσος, Κόρμπας, Σταθόπουλος, Παρίσης (60’ Στουμποβίκος), Κ. Παπαϊωάννου, Ζαφειρίου, Σκρέκας, Φιλίππου, Χ. Παπαϊωάννου (70’ Ρηγούλιας).

* Η διοίκηση, η τεχνική ηγεσία και οι ποδοσφαιριστές της Α.Ε. 2002 εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Κώστα Ντόντου για τον αδόκητο χαμό του.

Σκιάθος-Απόλλων Κρ. 6-0

Η Σκιάθος προκρίθηκε με άνεση στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου κερδίζοντας με 6-0 τον Απόλλωνα Κροκίου. Το συγκρότημα του Κώστα Γραμματικού ήταν εξ αρχής το φαβορί και φρόντισε να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά, έχοντας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Τον …λογαριασμό άνοιξε στο 11’ ο Τσάγγαρης με ωραίο σουτ, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Καμπουρέλης διπλασίασε τα γκολ της Σκιάθου με κεφαλιά. Στο 31’ ο Ντερβίσι έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από συνδυασμένη ενέργεια των συμπαικτών του και με θαυμάσιο πλασέ στο απέναντι «παραθυράκι» σημείωσε το 3-0. Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε και το 4-0 με προβολή του Καμπουρέλη, το οποίο ήταν και το σκορ του α’ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι έφτασαν γρήγορα στο 6-0. Πέτυχαν δύο ακόμη τέρματα και μάλιστα σε διάστημα δύο λεπτών (47’-48’) με τον Αποστολίδη, ενώ ο ίδιος θα μπορούσε να σκοράρει σε μία ακόμη περίπτωση, αλλά σημάδεψε το δοκάρι.

ΣΚΙΑΘΟΣ: Παπάρας, Σανιδάς (46’ Πρίφτι), Γκάγκας, Ευσταθίου, Καμπουρέλης, Γκίνης, Αποστολίδης, Μουντζούρης, Μιχαλόλιας, Ντερβίσι (46’ Σαρρής), Τσάγγαρης (46’ Μανωλιός).

Α.Ε. Διμηνίου-Αίας Σ. 4-1

Ο Ηλίας Γκίκα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο παιχνίδι της Α.Ε. Διμηνίου με τον Αίαντα Σούρπης που έληξε με 4-1 υπέρ των γηπεδούχων. Ο 20χρονος επιθετικός πέτυχε χατ τρικ, αφού σκόραρε στο 44’, 47’ και 52’, ενώ το τέταρτο γκολ των νικητών πέτυχε ο Ζαρκάδας στο 69ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Αίας είχε μειώσει προσωρινά σε 3-1 με το εύστοχο πέναλτι του Χαλάτση στο 63’, που υποδείχθηκε μετά την ανατροπή του Παπανικολόπουλου από τον Μαυρίδη.

Α.Ε. ΔΙΜΗΝΙΟΥ: Πλακαρός, Νικούδης, Γκέρτσος, Μοράλες, Γιαουπλάρι, Μαυρίδης (75’ Τ. Χονδρός), Καραπλιάγκος (60’ Αντζούρης), Φιλατζικιώτης, Τσεκούρας (70’ Σφάκας), Γκίκα, Ζαρκάδας.

ΑΙΑΣ Σ.: Λαγός, Παπανικολόπουλος, Μπιρτσάι, Χαλάτσης, Νικογιάννης (80’ Τσερκετζίδης), Γελές, Τσουκάλης (55’ Μπαράκου), Κακλιάς, Κοντούλης (65’ Ραμαντάνης), Κωστούλας, Βέργας. 

Θησέας-Ηρακλής 8-0

Δεν αντέχει σε κριτική ο αγώνας του Σαββάτου ανάμεσα σε Θησέα και Ηρακλή, με τους Αγριώτες να επικρατούν 8-0 των αντιπάλων τους. Η ποιοτική διαφορά των δύο ομάδων ήταν εμφανής και αποτυπώθηκε από το τελικό αποτέλεσμα. Από δύο γκολ πέτυχαν οι Δενελάβας (35’, 60’), Σιώμος (40’, 78’) και Ρενάτο (55’, 68’), ενώ σκόραραν επίσης οι Μάστορας (80’) και Θεοδώρου (85’). 

ΘΗΣΕΑΣ: Αγριόδημος, Μάστορας, Ρενάτο (75’ Δαδετίδης), Μπέλλος, Ζενούνι, Θ. Οικονόμου, Κολημήτρας, Κατσιώτας (66’ Καράτσαλος), Λ. Δενελάβας (72’ Γαρυφάλλου), Κόρμπας, Αλ. Σιώμος.

ΗΡΑΚΛΗΣ Β.: Ορφανός, Κουταντέλιας, Μαστροπαναγιώτης, Κούκουρας (46’ Γκίκας), Μόκας, Ψαρόμπας, Θάνος, Κίτσιος (65’ λ.τ. Μόσιος), Φιλίππου, Λεβέντης (46’ Καψάλης), Δαμάσκος.

Πανιώνιος-Πρωτεσίλαος 0-4

Ο Πρωτεσίλαος στο πρώτο επίσημο παιχνίδι του μετά το …διαζύγιο με τον Αχιλλέα Αχιλλείου, συνέτριψε 4-0 τον Πανιώνιο. Έτσι, η ομάδα του Πτελεού «απέδρασε» από το Δημοτικό στάδιο Νεάπολης με μία εντυπωσιακή πρόκριση στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου. 

Πιο αποτελεσματικοί αποδείχθηκαν οι παίκτες του Μίλτου Καλόγηρου  που σημείωσαν από δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο. Ο Αλέκος Παναγιώτου σκοράροντας στο 29’ και 35’ έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στον Πρωτεσίλαο. Στο 64’ ο Κοντοβάς με εκτέλεση φάουλ έκανε το 0-3, ενώ στο 74’ ο Κατσαβριάς με απ’ ευθείας φάουλ διαμόρφωσε το τελικό 0-4 κι έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Πρωτεσίλαου. Στο 85’ ο Πρέζας απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Αράπης, στερώντας έτσι την ευκαιρία στον Πανιώνιο να σημειώσει έστω το γκολ της τιμής στη σαββατιάτικη αναμέτρηση.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Γράντας, Καραλόπουλος, Αχμάτι, Μπαρέκας, Βαριάμης, Κικής, Καψιώτης, Γένη (56’ Αράπης), Μπαρμπούτας (70’ Θεοδώρου), Φώτου (46’ Καραμανιώλας), Μπούρντα.

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ: Πρέζας, Χρ. Παναγιώτου, Κοντοβάς, Διαμάντης, Σιαμανίκος (75’ Μιχόπουλος), Κ. Μαλλιαρός, Αραπίτσας, Κόρδα (46’ Γεωργιάδης), Κόρκος (70’ Μαρικλέν), Κατσαβριάς, Αλ. Παναγιώτου.

Στις 12/9 Ακρόπολη-Ρήγας

 

Ο Α’ γύρος του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ ολοκληρώνεται την προσεχή Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου με την αναμέτρηση της Ακρόπολης με τον Ρήγα Φεραίο. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο γήπεδο του Σέσκλου και θα αρχίσει στις 4 το απόγευμα. Διαιτητής θα είναι ο κ. Σκουλάς, με βοηθούς τους κ.κ. Τσακούμη και Βλάχο, ενώ παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο κ. Κουσκουρίδας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το