Photo Gallery, Τοπικά

Πέρασαν από τη γιάφκα της Νέας Ιωνίας

 

Δύο από τους συλληφθέντες για τη ληστεία στην Κοζάνη

Δύο από τους συλληφθέντες για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης είχαν περάσει από τη γιάφκα της Συνωμοσίας των «Πυρήνων της Φωτιάς» που εντοπίστηκε στη Νέα Ιωνία (στην οδό Ελλησπόντου, το Μάρτιο του 2011). Τούτο πιστοποιείται από γενετικό υλικό και προκύπτει από τις αναλύσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τα αποτελέσματα των ερευνών ανακοινώθηκαν επίσημα χθες από την Ελληνική Αστυνομία. Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των ερευνών σε ξενοδοχείο του Βόλου. Το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ως γνωστό, ήρθε στο Βόλο την Παρασκευή, έκανε έρευνα σε δωμάτια ξενοδοχείου του Βόλου όπου φέρεται να έμειναν έξι άτομα της ομάδας που διέπραξε τη διπλή ληστεία στην Κοζάνη. Το κλιμάκιο αναχώρησε από το Βόλο τη Δευτέρα και εντός των ημερών αναμένεται η ανακοίνωση των ευρημάτων αυτής της έρευνας.

Από τη χθεσινή ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας προκύπτει ότι οι δύο συλληφθέντες, Γιάννης Μιχαηλίδης και Δημήτρης Πολίτης, είχαν έρθει στη γιάφκα της Νέας Ιωνίας.

Στην επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρονται τα εξής:

Σε συνέχεια των ερευνών για υποθέσεις τρομοκρατίας, ανακοινώνεται ότι από την εργαστηριακή εξέταση που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών σε δείγμα γενετικού υλικού (D.N.A.), από τους συλληφθέντες για συμμετοχή στη ληστεία, η οποία έλαβε χώρα την 1η Φεβρουαρίου 2013 στο Βελβεντό Κοζάνης, προέκυψαν τα εξής:

Γενετικό υλικό του Μιχαηλίδη Ιωάννη ταυτίζεται με γενετικό υλικό που είχε ανιχνευτεί σε: Πιστόλι, μάρκας GLOCK, που είχε κατασχεθεί από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, στην περιοχή της Πεύκης Αττικής, στο σημείο που είχε λάβει χώρα συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και δύο ενόπλων, κατά τη διάρκεια επιχείρησης αστυνομικού ελέγχου στις 18-05-2011, πειστήρια που κατασχέθηκαν μετά από έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας σε διαμέρισμα της οδού Διστόμου αρ. 87, στον Κολωνό Αττικής, το οποίο είχε ενοικιαστεί με πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, στις 05-12-2011, πειστήρια που είχαν κατασχεθεί μετά από έρευνες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, σε διαμέρισμα της οδού Ελλησπόντου αρ. 53 στη Νέα Ιωνία Βόλου, στις 14-03-2011 και σε διαμέρισμα της οδού Σαπφούς αρ. 182 στην Καλλιθέα Αττικής.

Γενετικό υλικό του Πολίτη Δημητρίου ταυτίζεται με γενετικό υλικό που είχε ανιχνευτεί σε: Καπέλο, το οποίο κατασχέθηκε ως πειστήριο σε κλεμμένο αυτοκίνητο, που είχαν χρησιμοποιήσει δράστες ένοπλης ληστείας, που έλαβε χώρα στις 28-11-2012 σε υποκατάστημα τράπεζας στο Φιλώτα Φλώρινας, σε πειστήρια που κατασχέθηκαν μετά από έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας σε διαμέρισμα της οδού Διστόμου αρ. 87, στον Κολωνό Αττικής, το οποίο είχε ενοικιαστεί με πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας στις 05-12-2011, πειστήρια που είχαν κατασχεθεί μετά από έρευνες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου της οδού Νικ. Πλαστήρα αρ. 14 στον Ταύρο, στις 13-01-2011, σε διαμέρισμα της οδού Ελλησπόντου αρ. 53 στη Νέα Ιωνία Βόλου, στις 14-03-2011, σε διαμέρισμα της οδού Σαπφούς αρ. 182 στην Καλλιθέα και σε οικία στο Πόρτο Ράφτη, που χρησιμοποιούσαν ως κρησφύγετο τα άτομα που συνελήφθησαν την 14-03-2011.

Γενετικό υλικό του Ρωμανού Νικόλαου ταυτίζεται με γενετικό υλικό που είχε ανιχνευτεί σε: Πειστήριο που κατασχέθηκε μετά την έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού – εμπρηστικού μηχανισμού, που έλαβε χώρα σε αμαξοστάσιο της Ε.Θ.Ε.Λ. στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, στις 27-06-2009, πειστήρια που κατασχέθηκαν μετά από έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας σε διαμέρισμα της οδού Διστόμου αρ. 87, στον Κολωνό Αττικής, το οποίο είχε ενοικιαστεί με πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας στις 05-12-2011, πειστήρια που είχαν κατασχεθεί, μετά από έρευνες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, σε διαμέρισμα της οδού Σαπφούς αρ. 182 στην Καλλιθέα Αττικής.

Τα ευρήματα της γιάφκας του Βόλου

Υπενθυμίζεται ότι στην ανακοίνωση της Αστυνομίας, στις 14/3/2011 (μετά τον εντοπισμό της γιάφκας στη Νέα Ιωνία Βόλου) είχαν αναφερθεί -μεταξύ άλλων- τα ακόλουθα:

Στο πλαίσιο των ερευνών για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στη χώρα μας, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σε συνεργασία με την Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (Ε.Κ.Α.Μ.) συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση και ταυτόχρονες έρευνες, σε διαμερίσματα επί της οδού Ελλησπόντου 53, στη Νέα Ιωνία Βόλου, καθώς και επί της οδού Ορφέως 21, στο Χολαργό Αττικής.

Κατά την επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο διαμέρισμα στη Νέα Ιωνία Βόλου, συνελήφθησαν πέντε ημεδαποί (τέσσερις άντρες και μία γυναίκα) για συμμετοχή σε τρομοκρατική δραστηριότητα. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και τρεις ημεδαποί, οι οποίοι καταζητούνταν με εντάλματα σύλληψης, για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Σε βάρος τους, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τις εξής αξιόποινες πράξεις: Της τρομοκρατικής οργάνωσης, της προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών βομβών κατά συναυτουργία για να προξενήσουν κοινό κίνδυνο σε ξένα πράγματα και κίνδυνο για άνθρωπο κατά συρροή, της έκρηξης κατά συναυτουργία με τη χρήση εκρηκτικών υλών από την οποία μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και κίνδυνος για άνθρωπο κατά συρροή.

Επίσης από την έρευνα που διενεργείται, στο διαμέρισμα επί της οδού Ελλησπόντου 53, στη Νέα Ιωνία Βόλου, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: Τρία πολεμικά τυφέκια τύπου Kalashnikov, επτά πιστόλια, ένα περίστροφο 0.38 special, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, στολές Αστυνομίας, περούκες, φάρος οχημάτων έκτακτης ανάγκης (Ελληνικής Αστυνομίας), ασύρματοι, χειρόγραφες σημειώσεις από τις οποίες προκύπτει ότι προετοίμαζαν ληστεία σε τράπεζα στην περιοχή του Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το