Photo Gallery, Αθλητισμός

Πέμπτος στην Ελλάδα ο Ο.Υ.Κ.Β.

Η ομάδα πόλο Νέων Ανδρών του Ο.Υ.Κ.Β.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο Ο.Υ.Κ.Β. ολοκλήρωσε την παρουσία του στο φετινό πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών (γεννηθέντες το 1994 και νεότεροι), αφού κέρδισε σε αγώνα κατάταξης τον Ν.Ο. Χανίων με 8-7 και κατετάγη στην 5η θέση. Η τελική φάση διεξήχθη στο κολυμβητήριο της Γλυφάδας «Αντώνης Δημητρόπουλος» και ο απολογισμός των Βολιώτων σε αυτή είναι δύο νίκες και ισάριθμες ήττες. Πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Ν.Ο. Βουλιαγμένης.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση ο Ο.Υ.Κ.Β. νίκησε με 8-7 τον Ν.Ο. Χανίων στον χθεσινό αγώνα για τις θέσεις 5-6 του Πανελληνίου πρωταθλήματος πόλο Νέων ανδρών. Το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι με πολλές θεαματικές φάσεις και από τις δύο πλευρές, ενώ κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Οι Κρητικοί προηγήθηκαν 2-1 στην πρώτη περίοδο και κράτησαν αυτό το μικρό προβάδισμα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (4-3). Όμως στο τρίτο οκτάλεπτο οι παίκτες των Τάσου και Ζαφείρη Μαρινάγη φάνηκαν πιο ψύχραιμοι. Είχαν καλύτερες επιλογές στην επίθεση και βελτιώθηκαν σημαντικά και στο αμυντικό κομμάτι. Έτσι, με επιμέρους σκορ 3-1, πέρασαν μπροστά με 6-5. Στην τελευταία περίοδο έγινε μεγάλη μάχη για την κατάκτηση της νίκης. Οι δύο ομάδες πέτυχαν από δύο τέρματα και με σκορ 8-7 ο Ο.Υ.Κ.Β. πανηγύρισε στο τέλος την επιτυχία.

Τα οκτάλεπτα της αναμέτρησης ήταν: 1-2, 2-2, 3-1, 2-2, ενώ για την ομάδα του Βόλου από τρία γκολ πέτυχαν οι Αργύρης Μαρασλής και Γιώργος Μαρινάγης και από ένα οι Μάριος Χατζηγούλας και Αλέξανδρος Κολημήτρας. 

Η κατάκτηση της 5ης θέσης σαφώς και συνιστά επιτυχία για το βολιώτικο συγκρότημα που παρουσίασε μία νέα ομάδα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στα τελικά παρατάχθηκε και με σημαντικές απουσίες, αφού τέσσερις παίκτες γεννηθέντες το 1994 (Γραμμένος, Κούτρας, Βαρδάκης, Νικολέρης), έμειναν εκτός αποστολής μια και προετοιμάζονται για τις Πανελλήνιες.

Να θυμίσουμε ότι στον β’ όμιλο της τελικής φάσης ο Ο.Υ.Κ.Β. πήρε την τρίτη θέση, πίσω από τις ομάδες που βρέθηκαν στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, δηλαδή τη Βουλιαγμένη και τον Πανιώνιο και μπροστά από την περσινή πρωταθλήτρια ομάδα του Παλαιού Φαλήρου την οποία κέρδισε με 6-5 στην πρεμιέρα της Μ. Δευτέρας.

Αντίθετα, την Μ. Τρίτη ηττήθηκε από Πανιώνιο και Βουλιαγμένη με 13-5 και 14-3 αντίστοιχα, σε παιχνίδια από τα οποία οι Βολιώτες εξέφρασαν πολλά παράπονα για τους διαιτητές, τόσο για τις αποφάσεις, όσο και για την ειρωνική συμπεριφορά τους. Το θέμα της διαιτησίας είναι βέβαιο ότι απασχολεί σοβαρά τη διοίκηση του βολιώτικου ομίλου εν όψει τόσο του αγώνα της ανδρικής ομάδας με τον Ν.Ο. Λάρισας για το Κύπελλο Ελλάδος στις 18 Απριλίου στο κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας (7 μ.μ.), αλλά και για το πρωτάθλημα της Α2 ανδρών. Όπως είναι γνωστό ο Ο.Υ.Κ.Β. μετέχει στον βόρειο όμιλο με τον πρώτο γύρο να διεξάγεται από 20 έως 22 Απριλίου στο κολυμβητήριο της Κέρκυρας.

Δεκαέξι πολίστες φόρεσαν το σκουφάκι της ομάδας Νέων Ανδρών του Ο.Υ.Κ.Β. στην τελική φάση του πρωταθλήματος. Αυτοί είναι οι: Κωνσταντίνος Τσιανάκας, Μάνος Πάκος (τερματοφύλακες), Μάριος Χατζηγούλας, Αργύρης Μαρασλής, Άγγελος Μαρτζούχος, (αμυντικοί), Γιώργος Μαρινάγης, Κωνσταντίνος Παπαναστασίου, Ιάσων Μάρκου, Νίκος Ιωάννου, Χρήστος Χατζόπουλος, Ευθύμης Δημητρίου, Δημήτρης Τσιανάκας, (περιφερειακοί), Γιάννης Ιωαννίδης, Στέργιος Παπαβασιλείου, Αλέξανδρος Κολημήτρας, Χρήστος Δανιηλίδης (φουνταριστοί). 

Πρωταθλητής

ο Ν.Ο. Βουλιαγμένης

Ο Ν.Ο. Βουλιαγμένης αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος νικώντας στον μεγάλο τελικό τον Πανιώνιο με 7-5, ενώ στον μικρό τελικό ο Ολυμπιακός επικράτησε με 12-9 της Γλυφάδας. Στους ημιτελικούς που είχαν προηγηθεί ο Ν.Ο. Βουλιαγμένης είχε επιβληθεί άνετα της Γλυφάδας με 13-3, ενώ ο Πανιώνιος επικράτησε 8-6 του Ολυμπιακού. Τα αποτελέσματα στους χθεσινούς αγώνες κατάταξης:

Θέσεις 1-4: Βουλιαγμένη-Γλυφάδα 13-3

Θέσεις 1-4: Πανιώνιος-Ολυμπιακός 8-6

Θέσεις 7-8: ΠΑΟΚ-Π. Φάληρο 10-8

Θέσεις 5-6: Ο.Υ.Κ.Β.-Ν.Ο. Χανίων 8-7

Θέσεις 3-4: Ολυμπιακός-Γλυφάδα 12-9

Θέσεις 1-2: Βουλιαγμένη-Πανιώνιος 7-5

Η τελική κατάταξη: 1. Βουλιαγμένη, 2. Πανιώνιος, 3. Ολυμπιακός, 4. Γλυφάδα, 5. Ο.Υ.Κ.Β., 6. Ν.Ο. Χανίων, 7. ΠΑΟΚ, 8. Παλαιό Φάληρο.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το