Τοπικά

Η καρδιά «πρόδωσε» τον Αντώνη Δελημήτρο

ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΕΛΗΜΗΤΡΟΣ

Ένας άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης, ιδιαίτερα αγαπητός για την αξιοπρέπειά του, την ευγένειά του και την αφοσίωσή του στο χωριό του «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή. Σε ηλικία 58 ετών υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου. Ο θάνατος ήταν ακαριαίος. Τον βρήκε στα κτήματά του, στην περιοχή των Αλυκών, προχθές το απόγευμα.

Πρόκειται για τον Αντώνη Δελημήτρο, πρώην Κοινοτάρχη Αισωνίας.

Ο υπηρέτησε τα κοινά μέχρι τη δημιουργία του «Καποδίστρια». Μετά αποχώρησε και εμφανίστηκε πάλι στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, τις πρώτες του «Καποδίστρια», θέτοντας υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος Αισωνίας με το ψηφοδέλτιο του Πάνου Σκοτινιώτη.

Ο Αντώνης Δελημήτρος ήταν μηχανικός και εργαζόταν ως εργολάβος δημοσίων έργων. Με τα κοινά ασχολήθηκε συστηματικά από το 1983 έως και το 1999.

Για 15 χρόνια είχε διατελέσει πρόεδρος της τότε Κοινότητας Διμηνίου. Είχε εργαστεί πολύ για το χωριό του και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός. Πάντα χαμογελαστός και καλοσυνάτος, πρόθυμος να προσφέρει βοήθεια. Δεν είχε παντρευτεί. Η αγάπη του για τη δουλειά και το χωριό γέμισαν τη ζωή του.

Το 1999 αποσύρθηκε από τα κοινά. Τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε με την αγροτική του περιουσία. Πρόσφατα «έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του και έτσι ο 58χρονος άρχισε να ασχολείται συστηματικά με τα κτήματα και τα ζωντανά.

Όπως έγινε γνωστό, προχθές το μεσημέρι, μετέβη στα κτήματά του στις Αλυκές. Αργούσε όμως να επιστρέψει και οι οικείοι του ανησύχησαν. Στο κτήμα μετέβη ο αδελφός του. Ο άτυχος Αντώνης ήταν πεσμένος στο έδαφος και ασάλευτος. Κλήθηκε ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Βόλου. Εκεί επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του. Η σορός εστάλη χθες στην ιατροδικαστική υπηρεσία Κοζάνης (της Λάρισας εξακολουθεί να παραμένει κλειστή) για τη διενέργεια νεκροψίας. Έμφραγμα του μυοκαρδίου αναφέρει το πιστοποιητικό θανάτου. Ο θάνατος αναπάντεχος, ακαριαίος. Υπολογίζεται ότι επήλθε στις 5- 7 περίπου προχθές το απόγευμα. Ο άτυχος Αντώνης Δελημήτρος εντοπίστηκε γύρω στις 9 το βράδυ και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Σάββατο, στις 11 το πρωί, από τον ιερό ναό Υπαπαντής του Χριστού Διμηνίου. Η σορός θα βρίσκεται στην εκκλησία για το στερνό αντίο από τις 10 το πρωί.

Ο Αντώνης Δελημήτρος εκλεγόταν πρόεδρος της πρώην Κοινότητας Διμηνίου από το 1983 μέχρι και την εφαρμογή του «Καποδίστρια» (1-1-1999) και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην περιοχή του Διμηνίου. Πριν ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική ο Αντώνης Δελημήτρος είχε αναπτύξει συνδικαλιστική δράση, καθώς είχε διατελέσει πρόεδρος στο Σωματείο Εργαζομένων της βιομηχανίας μεταλλικών κατασκευών ΕΒΕΞ (σήμερα δεν λειτουργεί).

Αρκετοί τοπικοί δημοσιογράφοι τον είχαν γνωρίσει μέσω του ρεπορτάζ, καθώς παρακολουθούσαν τη δράση του για το χωριό του και την αγωνία του για να κάνει έργο και να διευκολύνει τη ζωή των κατοίκων του…

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

1 Comment

  1. εφυγε το γελαστο παιδι………ο δικος μας αντωνης.ολο το διμηνι θρηνει……….καλο ταξιδι.σ αγαπαμε και παντα θα εισαι μαζι μας.

Μοιραστείτε το