Photo Gallery, Πολιτισμός, Τοπικά

Πέθανε η Αικατερίνη Ψιώτα

Ο εθελοντισμός και η ανιδιοτελής προσφορά προς το συνάνθρωπο ήταν τα κύρια γνωρίσματα του χαρακτήρα της Αικατερίνης Ψιώτα

 

Έφυγε χθες από τη ζωή η καθηγήτρια Μουσικής Αικατερίνη Ψιώτα, γνωστή στην τοπική κοινωνία όχι μόνο από την επαγγελματική της ιδιότητα, αλλά κυρίως από την κοινωνική της δράση και την εθελοντική της προσφορά στο συνάνθρωπο.

Η ακκορντεονίστα Αικατερίνη Ψιώτα σπούδασε στο Ελληνικό Ωδείο και συνέχισε τις σπουδές της έπειτα από υποτροφία στο Λιβόρνο της Ιταλίας. Το 1954 προσλήφθηκε στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας στο οποίο και δίδαξε ώς το 1988 και από εκεί συνταξιοδοτήθηκε. Σύμφωνα με όσους τη γνώριζαν, υπήρξε «ανήσυχος» και δραστήριος άνθρωπος, κάτι που μαρτυρά και η συμμετοχή της σε πολλούς Συλλόγους της πόλης, όπως στο Σύνδεσμο Αποφοίτων Γυμνασίου Θηλέων Βόλου, του οποίου αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος στο Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου, στην Περιηγητική Λέσχη Βόλου και στο Θρησκευτικο – φιλολογικό Σύλλογο «Οι Τρεις Ιεράρχες», του οποίου διετέλεσε υπεύθυνη του Τομέα Ορθοδόξου Εξωτερικής Αποστολής, τομέας στον οποίο προσέφερε πολλές φορές με αυταπάρνηση έργο άξιο μίμησης. Υπήρξε επίσης εθελόντρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, καθώς ο εθελοντισμός και η ανιδιοτελής προσφορά προς το συνάνθρωπο τη χαρακτήριζαν όπως επισημαίνουν όλοι όσοι τη γνώρισαν.

Η κηδεία της θα τελεστεί σήμερα και ώρα 11.00 π.μ. από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, ενώ η σορός της θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό από τις 10 π.μ. Επιθυμία των οικείων της είναι αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν σε διάφορα ευαγή ιδρύματα.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

1 Comment

  1. Καλό ταξείδι αγαπημένη Καίτη. Θα σε θυμάμαι πάντα ως ένα κομμάτι από τα καλύτερα χρόνια μου στον Βόλο, όταν εγώ μαθήτρια κι εσύ δασκάλα, συναντιόμασταν στο ωδείο Αδάμ.
    Αιωνία σου η μνήμη.

Μοιραστείτε το