Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Πάσχα με το λεωφορείο της γραμμής

Ωστόσο ελαφρώς μειωμένη είναι η επιβατική κίνηση
Ωστόσο ελαφρώς μειωμένη είναι η επιβατική κίνηση

Στα περσινά επίπεδα, αν όχι με κάποια μικρή μείωση, κυμαίνεται φέτος το Πάσχα η επιβατική κίνηση μέσω των δρομολογίων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ. Σημειώνεται πως αύριο Κυριακή του Πάσχα θα πραγματοποιηθούν μόνο τρία δρομολόγια, όλα για την Αθήνα.

Σήμερα Μεγάλο Σάββατο αναμένεται να αφιχθούν με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ και οι τελευταίοι επισκέπτες για να γιορτάσουν το Πάσχα. Η επιβατική κίνηση μέσω των λεωφορείων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ δεν σημείωσε τις τελευταίες ημέρες κάποια απότομη άνοδο. Ξεκίνησε από την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο του Λαζάρου με τον ερχομό των φοιτητών και συνεχίστηκε με τους ίδιους ρυθμούς μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, όπου σειρά είχαν οι νέοι που εργάζονται στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ τις τελευταίες ημέρες στην μωσαϊκό των ταξιδιωτών συγκαταλέγονται απλοί επισκέπτες, συγγενείς που ήρθαν στο Βόλο να δουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας κ. Δημήτρης Κολυνδρίνης σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να πούμε με στοιχεία, πώς κυμάνθηκε η επιβατική κίνηση τις τελευταίες δύο-τρεις ημέρες. Η κίνηση παραμένει σταθερή από την περασμένη Παρασκευή που άρχισε με τους φοιτητές και συνεχίζεται μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο. Σε γενικές γραμμές, όμως φαίνεται ότι θα κυμανθεί στα ίδια με τα περσινά επίπεδα, μπορεί μάλιστα να είναι και ελαφρώς μειωμένη. Και ο βασικός λόγος είναι ότι ο κόσμος δεν έχει χρήματα για να μετακινηθεί και να ξοδέψει εκεί που θα πάει. Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει πλέον τους πάντες».

Αύριο Κυριακή του Πάσχα θα πραγματοποιηθούν μόνο τρία δρομολόγια, και αυτά για την Αθήνα. Το πρώτο δρομολόγιο είναι προγραμματισμένο για τις 7 το πρωί, το δεύτερο στις 3 το μεσημέρι και το τρίτο στις 9 το βράδυ. Επίσης δεν θα γίνει κανένα δρομολόγιο εντός της Μαγνησίας.

Τη Δευτέρα του Πάσχα τα δρομολόγια θα γίνονται κανονικά.

Για Αλβανία

Λιγότεροι ήταν οι επιβάτες που ταξίδεψαν φέτος στην Αλβανία με λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας. Ο λόγος είναι πως πλέον έχουν μειωθεί οι οικογένειες των Αλβανών που διαμένουν μόνιμα στο Βόλο και επιλέγουν να ταξιδέψουν στην πατρίδα τους για να δουν συγγενικά πρόσωπα.

Όπως ανέφερε ο κ. Κολυνδρίνης, πλέον μεγάλη επιβατική κίνηση στα δρομολόγια για Αλβανία παρατηρείται σε περιόδους εποχιακών εργασιών, όπου οι αλλοδαποί έρχονται για να βοηθήσουν στη συγκομιδή των μήλων και άλλων γεωργικών προϊόντων.

Για Κωνσταντινούπολη

Εδώ και περίπου ένα μήνα διεξάγεται το δρομολόγιο από το Βόλο προς την Κωνσταντινούπολη σε καθημερινή βάση. Το λεωφορείο ξεκινάει κάθε απόγευμα στις 7.30 και φτάνει στην Κωνσταντινούπολη στις 6 το πρωί. Η τιμή του εισιτηρίου μετ’ επιστροφής είναι 90 ευρώ.

Μέχρι στιγμής η πληρότητα στα δρομολόγια είναι μικρή. Σε ένα βαθμό αναμενόμενο. Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ μέσω του συγκεκριμένου δρομολογίου στοχεύει να εξυπηρετήσει όχι μόνο τους τουρίστες, αλλά και τους επαγγελματίες που έχουν διάφορες δουλειές στην Πόλη.

Άλλωστε πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έχει πανθεσσαλικό χαρακτήρα, δηλαδή μπορούν να εξυπηρετηθούν και άτομα από τις άλλες πόλεις της Θεσσαλίας.

Στην πρόθεση της διεύθυνσης του Υπεραστικού ΚΤΕΛ είναι να συνεχιστεί κανονικά το δρομολόγιο για την Κωνσταντινούπολη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το