Photo Gallery, Τοπικά

Πάσχα με κλειστό δρόμο στο Ξουρίχτι

Οργισμένοι οι ξενοδόχοι και επαγγελματίες σε Τσαγκαράδα, Μούρεσι, Κισσό

 

 

Χθες τελικώς ξεκίνησαν οι εργασίες στο δρόμο, παρά τις υποσχέσεις

Πλήγμα στην τουριστική κίνηση υπέστησαν περιοχές, όπως Τσαγκαράδα, Κισσός, Μούρεσι, Άγιος Δημήτριος, λόγω του δρόμου στο Ξουρίχτι που παρέμεινε κλειστός στις ημέρες του Πάσχα, παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων. Ξενοδόχοι και ελεύθεροι επαγγελματίες που ήλπιζαν να «ανασάνουν» τουριστικά μετά από ένα δύσκολο χειμώνα, απογοητεύτηκαν. Την ίδια απογοήτευση όμως είχαν και οι ξένοι τουρίστες που διέμεναν αυτές τις ημέρες στο Νότιο Πήλιο και δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν τις μαγευτικές παραλίες και τοποθεσίες του Ανατολικού Πηλίου. Σύμφωνα με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, οι εργασίες στο Ξουρίχτι ξεκίνησαν χθες και ο δρόμος θα παραδοθεί σε κυκλοφορία σε λίγες ημέρες.

 

Ρεπορτάζ:

ΦΩΤΗΣ ΣΠΑΝΟΣ

 

Χθες στην Τσαγκαράδα πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη ξενοδόχων και ελεύθερων επαγγελματιών, όπου αποφασίστηκε να ανατεθεί στη νομική σύμβουλο της ένωσης ξενοδόχων Μαγνησίας να διερευνήσει το ζήτημα των διαφυγόντων κερδών, αλλά και τα αίτια της κατάστασης με το οδικό δίκτυο στο Ξουρίχτι. Το ενδεχόμενο κατάθεσης αγωγών κατά υπευθύνων δεν θα πρέπει να αποκλειστεί.

Η Ένωση Ξενοδόχων εμφανίζεται δυσαρεστημένη με την όλη κατάσταση που δημιουργήθηκε την περίοδο του Πάσχα και γι’ αυτό το λόγο έχει ενεργοποιήσει τους δικηγόρους της, προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία στην κατεύθυνση αν ήταν σωστό που έκλεισε ο δρόμος στο Ξουρίχτι και τι έπρεπε να γίνει.

Τα δύο θέματα που θέτει, είναι τα εξής: Πρώτον, γιατί να είναι κλειστός ο δρόμος μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα τη στιγμή μάλιστα που δεν υπήρχε κίνδυνος κατάπτωσης. Μάλιστα από τη Μεγάλη Πέμπτη δεν γίνονταν εργασίες από τον εργολάβο, αν και θα έπρεπε για να διευκολυνθεί η πρόσβαση των οδηγών.

Η τοπική ένωση ξενοδόχων αναρωτιέται γιατί έπρεπε να υπάρξουν αναχώματα από τις δύο πλευρές του δρόμου, ώστε να μην μπορεί να περάσει από εκείνο το σημείο κανένα όχημα.

Το δεύτερο ζήτημα είναι της αναλυτικής ενημέρωσης των οδηγών. Σύμφωνα με την τοπική ένωση ξενοδόχων, η σήμανση στο οδικό δίκτυο, καθώς ξεκινά από το Βόλο και κατευθύνεται προς το Ξουρίχτι, θα έπρεπε να είναι περισσότερο αναλυτική.

«Η ταμπέλα με την πληροφορία ότι «ο δρόμος προς το Ξουρίχτι είναι κλειστός» δεν λέει τίποτα για τον επισκέπτη, πόσο περισσότερο για τον ξένο που δεν γνωρίζει και ελληνικά. Επομένως θα έπρεπε να υπάρχει αναγραφή και στην αγγλική γλώσσα. Υπήρξαν περιπτώσεις επισκεπτών που έφτασαν μέχρι το Ξουρίχτι για να συνεχίσουν την πορεία τους και επέστρεψαν πίσω» τονίζεται από την ένωση ξενοδόχων Μαγνησίας.

Ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Κώστας Λεβέντης υπογράμμισε πως ξένοι τουρίστες που ήθελαν να κάνουν το γύρο του Πηλίου, δεν μπορούσαν. Ένα λεωφορείο με Γερμανούς τουρίστες που πήγε να περάσει το σημείο στο Ξουρίχτι, επέστρεψε, ενώ το ίδιο συνέβη και με άλλους ξένους επισκέπτες, όπως από τα Καλά Νερά, που νοίκιαζαν τζιπ για να φτάσουν στις διάφορες παραλίες και χωριά του Ανατολικού Πηλίου και τελικά απογοητεύτηκαν.

Η τουριστική κίνηση στην Τσαγκαράδα, τον Κισσό, το Μούρεσι, περιοχές δηλαδή που οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ξενοδόχοι περίμεναν με πολλή προσμονή τη γιορτή του Πάσχα, υπέστη πλήγμα λόγω του κλειστού δρόμου. Επίσης πολλές ήταν και οι ακυρώσεις.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Δημήτρης Αλεξόπουλος υπογράμμισε ότι λόγω των βροχοπτώσεων προ δεκαημέρου δεν ήταν δυνατόν να ανοίξει ο δρόμος στο Ξουρίχτι κατά την περίοδο του Πάσχα.

Σύμφωνα με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, ο εργολάβος εγκαταστάθηκε από χθες και μέσα στις επόμενες ημέρες, ίσως και μεθαύριο Παρασκευή, αναμένεται να παραδώσει το έργο.

Ο Δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου κ. Αντώνογλου τόνισε πως υπήρξε μεγάλη δυσαρέσκεια στον κόσμο της περιοχής που έμεινε ο δρόμος κλειστός τις ημέρες του Πάσχα, αλλά αυτή ήταν η εισαγγελική εντολή.

Πρόσθεσε δε πως χθες ο εργολάβος υπέγραψε με την Περιφέρεια τη σύμβαση και επομένως θα αρχίσει επίσημα τις εργασίες, τις οποίες θα πρέπει να έχει τελειώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα και μέχρι να αρθεί η εισαγγελική εντολή, ο δρόμος θα είναι κλειστός.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το