Photo Gallery, Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Πάλι πρόβλημα με τα φάρμακα

Από την τσέπη τους θα πρέπει να πληρώνουν πάλι τα φάρμακα από σήμερα οι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ

 

Από την τσέπη τους θα πρέπει να πληρώνουν πάλι  τα φάρμακα από σήμερα οι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ, καθώς η γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου  Μαγνησίας αποφάσισε χθες να συνταχθεί με την απόφαση του Πανελληνίου, για αναστολή εκτέλεσης συνταγών του ΕΟΠΥΥ.

Ο τοπικός Φαρμακευτικός Σύλλογος  χθες το βράδυ αποφάσισε ομόφωνα την επ’ αόριστον αναστολή της χορήγησης φαρμάκων στον ΕΟΠΥΥ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας, κ. Κων. Ματσιόλη, «τασσόμαστε ομόφωνα σύμφωνοι με την απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων. Θεωρούμε πως πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια αισιοδοξίας στον κλάδο μας. Ο ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να χρηματοδοτήσει επιτέλους τα φαρμακεία. Αν θέλουν να εκτελούμε τις συνταγές, θα πρέπει να τηρούν ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα πληρωμών, αλλιώς -όπως φαίνεται- όλα οδηγούν στο να κλείσουν τα μισά φαρμακεία μέσα στο επόμενο διάστημα». Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι φαρμακοποιοί, οι εξελίξεις «επιβαρύνουν την φαρμακευτική περίθαλψη και συμπιέζουν τη βιωσιμότητα του ελληνικού φαρμακείου». Οι φαρμακοποιοί ζητούν:  Χρηματοδότηση ΕΟΠΥΥ, στήριξη Δημόσιας Υγείας. Αποπληρωμή συνταγών Αυγούστου και Σεπτεμβρίου. Αποπληρωμή των παλαιών χρεών 2011 για ΕΟΠΥΥ και άλλα Ταμεία. Χρονοδιάγραμμα πληρωμών για συνταγές Οκτωβρίου – Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο των 60 ημερών που ορίζει ο νόμος. Συμψηφισμός με Εφορία. Κατάργηση αναδρομικού rebate. Επιβολή 2μηνης πίστωσης από εταιρείες. Προώθηση θεσμικών ζητημάτων.

Το ωράριο των φαρμακείων

Όπως ανακοινώθηκε από το Φαρμακευτικό Σύλλογο Μαγνησίας το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων από την 1η Δεκεμβρίου ισχύει ως εξής: Το πρωί Δευτέρα από 08.00 μέχρι 14.00, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από 08.00 μέχρι 13.30 και τα απογεύματα Τρίτης, Πέμπτης και Παρασκευής από 17.00 μέχρι 21.00 συνέχεια για όλο το χρόνο, δηλαδή σταθερό τόσο για το χειμώνα, όσο και για το καλοκαίρι.

Αλλάζει ο τρόπος παραλαβής των λογαριασμών φαρμακείων 

Με επίσημο έγγραφο που κατέφθασε την περασμένη εβδομάδα στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ, μεταξύ των οποίων και του Βόλου,  γίνεται γνωστό στους φαρμακοποιούς, πως αλλάζει  από σήμερα ο τρόπος παραλαβής των λογαριασμών των φαρμακείων.   Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο, «οι Υπηρεσίες ΙΚΑ-ΕΤΑΜ δεν θα ασκούν πλέον αρμοδιότητες,  που άπτονται των υπηρεσιών υγείας του ΕΟΠΥΥ. Αρμοδιότητες της Διεύθυνσης είναι η αναγνώριση, η εκκαθάριση και η εντολή πληρωμής των εξόδων όλων των υφιστάμενων Περιφερειακών Υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ, ο έλεγχος της φαρμακευτικής δαπάνης των παροχών υγείας και παρακολούθησης  τήρησης  της φαρμακευτικής νομοθεσίας των συμβεβλημένων φαρμακοποιών, οι Περιφερειακές Διευθύνσεις ΕΟΠΥΥ, ανεξαρτήτως της στελέχωσης των Τμημάτων Φαρμακευτικής, θα αναλάβουν από σήμερα την παραλαβή των λογαριασμών ιδιωτικών φαρμακείων».

Οι εξετάσεις για άδεια άσκησης επαγγέλματος

Όπως ανακοινώθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της Διεύθυνσης; Γραμματείας ΚΕ.Σ.Υ. του υπουργείου Υγείας, οι εξετάσεις φαρμακοποιών για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, θα γίνουν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Δευτέρα    17/12/2012    ώρα   09.00 π.μ.: Πρακτικές Ασκήσεις στην Αίθουσα Δ7 – Πανεπι-στημιούπολη

Τρίτη      18/12/2012    ώρα   09.00 π.μ.:  Φαρμακοποιία – φαρμακοτεχνία στην Αίθουσα Δ7 – Πανεπιστημιούπολη

Τετάρτη  19/12/2012    ώρα   09.00 π.μ.:   Νομοθεσία – Ιστορία – εμπορευματολογία στην Αίθουσα Δ7 – Πανεπιστημιούπολη

Πέμπτη   20/12/2012    ώρα   16.00 απόγευμα:  Φαρμακολογία στο Αμφιθέατρο Φαρμακολογίας, Ιατρική Σχολή – Γουδή

Παρασκευή  21/12/2012    ώρα   10.00 π.μ.: Τοξικολογία στην αίθουσα ασκήσεων του Ερ-γαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας, Ιατρική Σχολή – Γουδή

Σημείωση:

Οι υποψήφιοι θα δηλώσουν συμμετοχή τη Δευτέρα 17/12/2012, και ώρα 09.00 π.μ.  στην Αίθουσα Δ7 του Εργαστηρίου Φαρμακευτικής Τεχνολογίας – Πανεπιστημιούπολη. Οι υποψήφιοι καταθέτουν τα δικαιολογητικά στις Περιφερειακές Ενότητες-Δ/νσεις Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας (Τμήμα Φαρμάκων και Φαρμακείων), οι οποίες θα πρέπει να τα αποστείλουν μέχρι την Παρασκευή 07/12/2012 ως τελευταία προθεσμία κατάθεσης, στο Γενικό Πρωτόκολλο του υπουργείου Υγείας (Αριστοτέλους 17). Πληροφορίες για τα δικαιολογητικά δίνονται στις Περιφερειακές Ενότητες- Δ/νσεις Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας (Τμήμα Φαρμάκων και Φαρμακείων). Πληροφορίες για τα παραπεμπτικά δίνονται στη Δ/νση Γραμματείας ΚΕ.Σ.Υ. (Ζ. Παπαδοπούλου τηλ. 210 – 8229805).

Αναστέλλουν τη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ οι φυσικοθεραπευτές

Σε αναστολή των υπηρεσιών που προσφέρουν μέσω του ΕΟΠΥΥ προχωρούν από σήμερα και οι φυσικοθεραπευτές στη Μαγνησία, καθώς ο Οργανισμός τους οφείλει μεγάλα ποσά εδώ και μήνες. Στο μεταξύ σε πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής για μαθητές προχωρεί ο ΕΟΠΥΥ. Από σήμερα οι φυσικοθεραπευτές υλοποιούν την απόφαση της γενικής τους συνέλευσης για αναστολή της σύμβασής τους με τον ΕΟΠΥΥ, μέχρι να εξοφληθούν τα οφειλόμενα του Ιουνίου του 2012. Ωστόσο θα εκτελούν κανονικά τα παραπεμπτικά των ασφαλισμένων, εκδίδοντας δελτίο παροχής υπηρεσιών στο όνομα του ασφαλισμένου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το