Πολιτική

Ο Χρ. Μαρκογιαννάκης ακύρωσε την εξέταση Διώτη-Μπίκα, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Μαρκογιαννάκης

Για προμελετημένο σχέδιο ακύρωσης της κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης των Διώτη – Μπίκα το βράδυ της Δευτέρας κατηγορεί τον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής Χρ.Μαρκογιαννάκη ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η Αξιωματική Αντιπολίτευση, ο κ. Μαρκογιαννάκης «δεν έκρυψε ούτε την αγωνία του μην τυχόν και προκύψουν νέα στοιχεία στην υπόθεση, εν όψει της κατάθεσης του κ. Βενιζέλου».

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τον πρόεδρο της Επιτροπής «θλιβερό αχθοφόρο των σχεδίων συγκάλυψης» που καταστρώνουν οι μηχανισμοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, μαζί με τους εμπλεκόμενους στη λίστα Λαγκάρντ.

Αναλυτικότερα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ επισημαίνουν:

«Χθες μεθοδεύτηκε με τον πλέον προκλητικό τρόπο η ακύρωση της κατ’ αντιπαράστασιν εξέτασης των μαρτύρων Κ. Μπίκα και Ι. Διώτη, που είχε ζητήσει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.Μ. Με δικονομικά προσχήματα, με συνεχείς παρεμβάσεις, με ύβρεις και λοιδορίες ο κ. Μαρκογιαννάκης υλοποίησε το προμελετημένο σχέδιό του.

»Δεν έκρυψε ούτε την αγωνία του μην τυχόν και προκύψουν νέα στοιχεία στην υπόθεση, ενόψει την επικείμενης κατάθεσης του κ. Βενιζέλου, την οποία είχε φροντίσει να διοργανώσει μαζί του, ερήμην της Επιτροπής.

»Τον καταγγέλλουμε ως θλιβερό αχθοφόρο των σχεδίων συγκάλυψης που πυρετωδώς καταστρώνουν αυτές τις ημέρες οι μηχανισμοί του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας μαζί με τους εμπλεκόμενους στη λίστα Λαγκάρντ».

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρός της Επιτροπής κήρυξε αιφνιδίως το τέλος της συνεδρίασης δέκα λεπτά αφότου είχε αρχίσει να υποβάλει τις ερωτήσεις της στους μάρτυρες η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Αφορμή για την απόφαση του κ. Μαρκογιαννάκη στάθηκε το ότι δέχθηκε από νωρίς τα πυρά της κ. Κωνσταντοπούλου, επειδή δήλωσε ότι δεν θα υποβάλει ερώτηση προς τους μάρτυρες με το επιχείρημα ότι «δεν προκύπτουν αντιφάσεις».

Ακολούθησε σφοδρή κόντρα μεταξύ της Ζ.Κωνσταντοπούλου, του Χρ.Μαρκογιαννάκη και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Π.Ρήγα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το