Κόσμος

Ο Φιντέλ στα βουλευτικά έδρανα για την επανεκλογή του Ραούλ Κάστρο

Φιντέλ

Μία από τις σπάνιες τον τελευταίο καιρό δημόσιες εμφανίσεις του πραγματοποίησε την Κυριακή ο 86χρονος Φιντέλ Κάστρο καθισμένος στα έδρανα της Εθνοσυνέλευσης δίπλα στον αδελφό του, Ραούλ, ο οποίος επανεκλέγεται την Κυριακή στην προεδρία της Κούβας.

Μετά την ασθένειά του το 2006 και την παράδοση των ηνίων στον Ραούλ Κάστρο, ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας έχει εμφανιστεί μόνο άλλη μία φορά στην Εθνοσυνέλευση, το 2010.

Σε εκείνη την εμφάνιση είχε εκφωνήσει μία σύντομη ομιλία προειδοποιώντας ότι μία σύγκρουση των Ηνωμένων Πολιτειών με το Ιράν θα οδηγήσει σε πυρηνικό ολοκαύτωμα.

Ο λίδερ μάξιμο, αδύναμος και καταβεβλημένος, είχε εμφανιστεί δημοσίως και στις αρχές Φεβρουαρίου ψηφίζοντας για τη νέα Εθνοσυνέλευση -ο Φιντέλ έχει παραιτηθεί από όλα τα αξιώματά του πέραν της βουλευτικής ιδιότητας.

Ο Κάστρο συγγράφει αυτόν τον καιρό, συναντά προσωπικότητες, αλλά σπάνια εμφανίζεται δημόσια. ‘Ομως δεν έχει, πλέον, πραγματική ανάμειξη στις κυβερνητικές υποθέσεις όπως δηλώνουν καλά γνωρίζοντες τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στην Κούβα.

Οι 612 βουλευτές της Εθνοσυνέλευσης αναμένεται να αναδείξουν την Κυριακή το νέο Συμβούλιο του Κράτους με πρόεδρο τον Ραούλ Κάστρο, και έναν νέο πρόεδρο της Εθνσυνέλευσης που θα αντικαταστήσει τον Ρικάρντο Αλαρκόν έπειτα από σχεδόν 20ετή θητεία.

Οι εργασίες της Εθνοσυνέλευσης είναι κλειστές για τους ξένους δημοσιογράφους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το