Κατηγορίες: Τοπικά

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ κατά της Ζ. Μακρή

Ανακοίνωση μέσω της οποίας η κ. Ζέττα Μακρή «απειλείται» ανοιχτά με «μαύρισμα» σε εκλογική αναμέτρηση που θα συμμετάσχει γιατί κατέθεσε επερώτηση για κανονικές πληρωμές εργαζομένων απεργών και καταληψιών στο Δήμο Βόλου, εξέδωσε χθες ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ, που κατήγγειλε δημοσιογράφους και Μέσα Ενημέρωσης ως «εκβιαστές».

O Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Μαγνησίας συνεδρίασε χθες και κατά πλειοψηφία αποφάσισε τα εξής:

«Μετά απ’ όλα αυτά που λέγονται και γράφονται τις τελευταίες ημέρες, δηλώνει ότι όταν αγωνίζεται γνωρίζει εκ των προτέρων και το κόστος του αγώνα.

Οι συνάδελφοι του ΠΑΜΕ (μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου μας) να πάψουν να σκέφτονται πριν από μας για μας, να μάθουν να λειτουργούν με συλλογικές αποφάσεις και να μην προκαταλαμβάνουν με ανακοινώσεις τους τις αποφάσεις του συλλόγου μας.

Επίσης θέλουμε να τονίσουμε ότι η Δημοτική Αρχή, ας μη σέρνεται πίσω από τους εκβιασμούς των Μ.Μ.Ε. και των επερωτήσεων της αντιπολίτευσης, αλλά να αναλογιστεί όλον αυτόν τον καιρό της κρίσης πως λειτουργούν οι υπηρεσίες, την αυταπάρνηση που επιδεικνύουν οι εργαζόμενοι παρότι αυτή (η Δημοτική Αρχή) δεν είναι συνεπής απέναντί τους ακόμη από την εποχή των χιονοπτώσεων του Μαρτίου 2012, αλλά και γενικότερα των υπερωριών που δεν έχουν καταβληθεί σε υπηρεσίες αιχμής.

Τώρα, καλό είναι το ενδιαφέρον της κυρίας Ζέττας Μακρή να μη βασίζεται σε πληροφορίες των Μ.Μ.Ε., αλλά σε πληροφόρηση από το Σύλλογο Εργαζομένων για το τι ακριβώς συμβαίνει και από τις διευθύνσεις των υπηρεσιών του Δήμου. Λυπούμαστε για τη στάση της. Δυστυχώς τα διαπιστευτήριά της τα δίνει σε λάθος αποδέκτες. Οι πραγματικοί αποδέκτες θα λάβουν σοβαρά υπόψη τους τη στάση της. Όλοι εδώ κρινόμαστε.

Καλούμε αυτούς (φυσικά όχι όλους) τους αξιόπιστους δημοσιογράφους που κόπτονται για τη νομιμότητα, να έρθουν στις υπηρεσίες να δουν τον τρόπο εργασίας, τα μέσα που παρέχονται για την εργασία τους, να έχουν ιδία αντίληψη και να μη χαϊδεύουν τα αυτιά αυτών που θέλουν να απαξιώνουν το έργο των εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Υπάρχουν ανοικτά θέματα, που έχουν και ποινικές προεκτάσεις, τα οποία οι λαλίστατοι δημοσιογράφοι – εισαγγελείς δεν ακουμπούν.

Υπάρχουν προβλήματα και στο ίδιο τους το σπίτι, αλλά επειδή έχουν το μαχαίρι και το καρπούζι δεν ενημερώνουν την κοινή γνώμη ισότιμα με τα θέματα στους ΟΤΑ.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Ν. Μαγνησίας χρόνια τώρα έχει αποδείξει ότι κινητοποιεί, αγωνίζεται και προσπαθεί για να προστατεύει τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων και των δημοτών».

Ερώτηση Μουλά – Χαυτούρα

Σε ερώτηση που κατέθεσαν οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Μουλάς και Χαυτούρας αναφέρουν τα εξής:

«Πληροφορηθήκαμε ότι η Δημοτική Αρχή Βόλου αναζητεί με τη συμπλήρωση παρουσιολογίων από τους εργαζόμενους να πληροφορηθεί ποιοι εξ αυτών εργάστηκαν και ποιοι απεργήσανε κατά τις κινητοποιήσεις Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2012.

Όφειλε η Δημοτική Αρχή να γνώριζε τούτο όπως οφείλει να το γνωρίζει ανά πάσα ώρα και στιγμή. Ειλικρινά, δεν γνωρίζομε αν υπάρχει προηγούμενο σε όλο το δημόσιο τομέα του ελληνικού κράτους τέτοιο προηγούμενο παράδειγμα, δηλαδή οι Υπηρεσίες και κυρίως οι πολιτικοί προϊστάμενοι να ψάχνουν παρουσίες των υπαλλήλων μετά από δύο μήνες!

Το γεγονός αυτό φανερώνει έμπρακτα την ανοργανωσιά και τη διάλυση των υπηρεσιών του Δήμου Βόλου. Για το φαινόμενο τούτο δεν φταίει φυσικά ο νόμος του Καλλικράτη που αποτελεί τη μόνιμη δικαιολογία του κ. Σκοτινιώτη και των συν αυτώ.

Αντίθετα, υποδηλώνει πέραν της ανικανότητας να διοικηθεί ο Δήμος, την εμπάθεια και την εκδικητικότητα της Δημοτικής Αρχής προς τους εργαζόμενους. Είναι δυνατόν να διοικηθεί ο Δήμος με τέτοια κατάσταση που διαμορφώνεται;

Επερωτάται η Δημοτική Αρχή, ο δήμαρχος και οι υπεύθυνοι αντιδήμαρχοι για ποιους λόγους δεν είχαν και δεν έχουν πλήρη και σαφή εικόνα των υπηρεσιών ώστε να είναι εφικτό να λειτουργήσει σωστά ο Δήμος Βόλου».

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος σε 60’’ – Είναι Κυριακή Β΄ Λουκά (video)

Παρακολουθήστε το σύντομο βιντεάκι που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιος, για την…

29 Σεπτεμβρίου 2024

Ηλικιωμένη στον Πύργο παρέδωσε χρυσές λίρες αξίας 25.000 ευρώ και κοσμήματα σε απατεώνες

Ταράχτηκε και δεν κατάλαβε ότι δεν ήταν της κόρης της η γυναικεία φωνή που άκουγε…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Συνελήφθησαν 4 διακινητές για τους 66 ανθρώπους που διασώθηκαν πριν μέρες στην Καλαμάτα – Τους χρέωναν μέχρι και 8.000 ευρώ!

Τέσσερα άτομα ηλικίας 24, 28, 29 και 38 ετών, τρεις από το Αφγανιστάν και έναν…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Στιγμές από την αναμέτρηση Α.Ε. 2002-Αγία Άννα

Η Αγία Άννα κέρδισε εκτός έδρας με 7-0 την Α.Ε. 2002 και στη σελίδα της…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Γιώργος Κατσαρός: «Αν νομίζετε ότι στα 90 μου πρέπει να πάρω σύνταξη είστε γελασμένοι»

Ο Γιώργος Κατσαρός έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους λίγο μετά τη μεγάλη συναυλία προς τιμήν του…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Δημοσιογράφος διέκοψε ζωντανή μετάδοση για να σώσει γυναίκα από πλημμύρα

Ο τυφώνας Helene σαρώνει τις πολιτείες των ΗΠΑ προκαλώντας μεγάλες καταστροφές σε υποδομές και σε…

28 Σεπτεμβρίου 2024