Αθλητισμός

Ο Σαρακηνός έκανε την έκπληξη

Επικράτησε στην Αγριά του Θησέα με 4-3 για την 14η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣΘ


*Εκτός έδρας νίκες για Εθνικό και ΓΣΑ

Εμβόλιμη αγωνιστική (14η) είχαμε χθες στην Α’ ΕΠΣΘ με τον πρωτοπόρο Εθνικό να κερδίζει εκτός έδρας τον Αίαντα Σούρπης με 5-0, ενώ και ο Γ.Σ. Αλμυρού επιβλήθηκε στον Πτελεό του Πρωτεσιλάου/Αχιλλέα με 1-0. Η έκπληξη ήρθε από τον Σαρακηνό που νίκησε εκτός έδρας τον Θησέα με 4-3. Οι Αγριώτες οπισθοχώρησαν στην 4η θέση της κατάταξης, καθώς τους προσπέρασε ο Μαγνησιακός, που υπέταξε με 3-1 τον Αγροτικό.

Επιμέλεια: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Αίας Σ.-Εθνικός 0-5

Εμφάνιση πρωταθλητή έκανε ο Εθνικός στη Σούρπη, συντρίβοντας τον τοπικό Αίαντα με 5-0. Έτσι διατήρησε τη διαφορά των έξι βαθμών από τον Γ.Σ. Αλμυρού και αύξησε σε εννέα αυτή από τον Θησέα. Οι «κιτρινόμαυροι» του Βόλου είχαν σταθερό ρυθμό και στα 90 λεπτά και έφτασαν δίκαια στην επιτυχία που ήρθε πιο εύκολα από ότι θα περίμενε κανείς. Εξάλλου, μέχρι χθες ο Αίας μετρούσε έξι σερί νίκες ως γηπεδούχος και έδειχνε ότι θα αποτελούσε «σκληρό καρύδι» και για το συγκρότημα του Κώστα Κούτσικα.

Το 0-1 έγινε στο 7ο λεπτό όταν ο Κ. Τσουρέλης είδε ότι ο Χαλάτσης ήταν εκτός θέσης και με μακρινό σουτ τον «κρέμασε» στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 41’ Παρίσης, Μίλτος και Ζατσάι συνδυάστηκαν και ο τελευταίος με πλασέ σημείωσε το 0-2. Αυτό ήταν και το σκορ του α’ ημιχρόνου, ενώ όλα κρίθηκαν στο ξεκίνημα της επανάληψης με το τρίτο γκολ του Εθνικού. Ήταν στο 52’ όταν ο Αντωνίου εκτέλεσε κόρνερ και ο προωθημένος Κουρεμένος πλάσαρε εύστοχα (0-3).

Στο 61’ ο Κ. Τσουρέλης τροφοδότησε τον Ζατσάι που με σουτ πάνω στην κίνηση πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και έγραψε το 0-4. Έξι λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Νικόπουλου, αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να σημειώσουν και άλλο ένα γκολ με τον Κ. Αναστασίου στο 74’, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 0-5.

Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους θα μπορούσαν σε κάποιες περιπτώσεις να πετύχουν το γκολ της τιμής, ενώ διαμαρτύρονται και για μία φάση στο α’ μέρος όπου ο Γουρναρόπουλος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή Σκουλά να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι.

ΑΙΑΣ: Χαλάτσης, Τσιάτσιος (65’ Δαϊλιάνης), Βέργας (68’ λ.τ. Κ. Παυλίδης), Φαδάκης, Παπανικολόπουλος, Κοντογεωργάκης, Κοντούλης, Μ. Παυλίδης (46’ Ζάρας), Καλοδήμος, Γουρναρόπουλος, Κωστούλας.

ΕΘΝΙΚΟΣ: Κουτσιρίμπας, Τσίρος, Κουρεμένος, Κουτσουνίδης, Αχμάτι, Παρίσης (79’ Σ. Τσουρέλης), Νικόπουλος, Κ. Τσουρέλης, Αντωνίου (76’ Μπαντέκας), Μίλτος (65’ Κ. Αναστασίου), Ζατσάι.

Πρωτεσίλαος-Γ.Σ. Αλμυρού 0-1

Ο Γ.Σ. Αλμυρού παραμένει στο κυνήγι της κορυφής μετά τη σπουδαία νίκη του επί του Πρωτεσιλάου/Αχιλλέα με 1-0 στο γήπεδο του Πτελεού. Σε μία δύσκολη έδρα οι παίκτες του Βαγγέλη Σταμουλάκη έδειξαν χαρακτήρα και κατάφεραν να πανηγυρίσουν την κατάκτηση των τριών πολύτιμων βαθμών.

Το γκολ που έκρινε τη συνάντηση σημειώθηκε στο 44ο λεπτό μετά από κόρνερ του Λόρι Κέρι και κεφαλιά του προωθημένου Βαγγέλη Νικηφοράκη, που ανάγκασε τον Αράπη να μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα του.

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ: Αράπης, Αλ. Παναγιώτου, Διαμαντής, Β. Σιαμανίκος (65’ Λεϊμονής), Δ. Σιαμανίκος, Ράπτης, Κόρδα (75’ Μαλλιαρός), Παπαδόπουλος, Κόρκος, Γ. Παναγιώτου, Κατσαβριάς.

Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ: Αγριόδημος, Ελευθερίου, Σ. Γκεοργκίεφ, Β. Γκεοργκίεφ, Νικηφοράκης, Μπιρτσάι, Χάνος, Αραπίτσας (70’ Τσάτσος), Κέρι (77’ Κρανάς), Κοντοβάς (88’ Αυγουλάς), Πλασταράς.

Θησέας-Σαρακηνός 3-4

Η μεγάλη έκπληξη της αγωνιστικής έγινε στην Αγριά όπου ο τοπικός Θησέας ηττήθηκε 4-3 από τον Σαρακηνό. Είναι ένα αποτέλεσμα σοκ για τους γηπεδούχους, που μετά και την ήττα της Κυριακής από τον Γ.Σ. Αλμυρού είδαν τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Εθνικό να αυξάνεται από τους τρεις στους εννέα πόντους.

Βέβαια στο ξεκίνημα του ματς τίποτε δεν προμήνυε άσχημη εξέλιξη για τον Θησέα, αφού προηγήθηκε 2-0 με τέρματα των Χρ. Οικονόμου στο 7’ και Λ. Δενελάβα στο 9’. Όμως ο Καμπέρης μείωσε στο 37’ και ο ίδιος ισοφάρισε σε 2-2 με μακρινό σουτ από πλάγια θέση.

Ο Καμπέρης αποδείχθηκε σε …δήμιο του Θησέα, αφού στο 75’ έγραψε το 2-3 για τον Σαρακηνό σε μία φάση που οι «πράσινοι» διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ. Στο 87’ έγινε το 3-3 με διαγώνιο σουτ του Μυλωνά, αλλά στο επόμενο λεπτό αποβλήθηκε ο γκολκήπερ των γηπεδούχων Σταμέλος διότι έπιασε τη μπάλα με τα χέρια εκτός περιοχής. Τη θέση του κάτω από τα δοκάρια πήρε ο Σ. Οικονόμου που στο 93’ δεν κατάφερε να αποσοβήσει το 3-4 από τον Τζανετόπουλο. Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων έμεινε και ο Σαρακηνός με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Σατραζέμη.

ΘΗΣΕΑΣ: Σταμέλος, Π. Καραγγέλης (72’ Ευθ. Οικονόμου), Ιωάννου, (65’ Σ. Οικονόμου), Κ. Καραγγέλης, Ν. Δενελάβας, Πολίτης, (46’ Μυλωνάς), Μοσχούδης, Κόρμπας, Λ. Δενελάβας, Χρ. Οικονόμου, Μπέκος.

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: Γκούρης, Τσιμπανάκος, Λιθαδιώτης, Σατραζέμης, Σκοτεινός, Κόκκαλης, Καπουσουζέλης, Φ. Γιούργας, Τζανετόπουλος, Γαλανόπουλος, Καμπέρης.

Μαγνησιακός-Αγροτικός 3-1

Ο Μαγνησιακός συνέχισε την ανοδική του πορεία επικρατώντας στο «Κιούπι» του Αγροτικού με 3-1. Ο Ντογκάνι στο 25’, ο Κανταρτζής στο 49’ και ο Κουτής στο 75’ πέτυχαν τα γκολ για το συγκρότημα του Βασίλη Πανόπουλου, ενώ για τον νεανικό Αγροτικό, που παρουσιάστηκε καλύτερος σε σχέση με προηγούμενους αγώνες, είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Στυλιάνοφ στο 34’.

ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ: Απ. Φώτου, Λούμπαρδος, Στεργιόπουλος (65’ Βασιλείου), Μπέκος, Ζιάκας, Κανταρτζής, Ντούρο, Θ. Φώτου (60’ Γιαμαλής), Τσουκάλης, Ντογκάνι, Μεταξάς (60’ Κουτής).

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ: Γκόγκος, Βουλγαρόπουλος (46’ Τσιαμούρας), Αναστασίου, Κακλιάς, Κακασής, Δουζένης, Κίτσος, Σέρτζιο, Δήμας, Σωτηρόπουλος, Στυλιάνοφ.

Α.Ε. Διμηνίου-Α.Ε. 2002 0-0

Εντός έδρας «στραβοπάτημα» για την Α.Ε. Διμηνίου που παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία στην ψυχωμένη Α.Ε. 2002. Οι γηπεδούχοι είχαν την εδαφική υπεροχή και έχασαν κάποιες ευκαιρίες. Πάντως, στο γκολ μπορούσαν να φτάσουν και οι φιλοξενούμενοι που στο 40’ είχαν διπλό δοκάρι σε σουτ των Τζοβάρα και Μεϊντή.

Α.Ε. ΔΙΜΗΝΙΟΥ: Τζέκας, Καρανικολάου, Μπουραζάς, Πολυβρόχος (50’ Διάκος), Γιαννακόπουλος, Καραπλιάγκος (30’ Κότσκα), Κουτσιαρής, Χρ. Χαριτίδης, Ντουκόλης (70’ Γκέρτσος), Κιπτίου, Τσάπι.

Α.Ε. 2002: Δούκας, Βούλγαρης, Κωστάκης, Βέργος (46’ Τριανταφύλλου), Μπικοράρος, Σταθόπουλος, Μεϊντής, Κουβαράς (60’ Τσιώτας), Τζοβάρας (75’ Κόρμπας), Πολυχρόνου, Κούρτι.

Απόλλων Καν.-Λεχώνια 2-1

Με επιτυχία υπερασπίστηκε την έδρα του ο Απόλλων Καναλίων, που κέρδισε με 2-1 την Α.Ε. Λεχωνίων/Νηλέα. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και απώλεσαν ευκαιρίες με τους Κηρύκο (5’) και Καλοπίτα (10’), ενώ η υπεροχή τους καρποφόρησε στο 25’ με το εύστοχα εκτελεσμένο φάουλ του Τσουκάλη (1-0).

Στο 60ο λεπτό ο Απόλλων έμεινε με παίκτη λιγότερο στον αγωνιστικό χώρο λόγω της αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Π. Μπουρνάκη. Από κει και πέρα τα Λεχώνια πίεσαν και έχασαν ευκαιρίες με τους Παπανίκο, Σιαμέτη, Χατζηκώστα, αλλά οι Καναλιώτες «κλείδωσαν» τη νίκη τους στο 82’ με πέναλτι του Καλοπίτα που καταλογίστηκε σε χέρι του Ζαφειρίου (2-0), μία απόφαση του κ. Ματσούκα που αμφισβήτησαν έντονα οι φιλοξενούμενοι.

Το μόνο που κατάφεραν τα Λεχώνια ήταν να μειώσουν σε 2-1 με μακρινό σουτ του Ρενάτο στο 88’, αλλά ο χρόνος που απέμενε ήταν ελάχιστος για περαιτέρω αντίδραση.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Στύλλας, Βασιλείου, Παπαϊωάννου (80’ Κώστας), Μούρκος, Ζιώγας, Καραλής, Π. Μπουρνάκης, Σούδης, Καλοπίτας, Τσουκάλης (75’ Ν. Μπουρνάκης), Κηρύκος (72’ Τσαντόπουλος).

ΛΕΧΩΝΙΑ: Μούτος, Κατσιάκης, Μαραγκός, Μπέλλος, Τσούμας, Παπακυρίτσης, Παπανίκος (58’ Ρενάτο), Ζαφειρίου, Σιαμέτης, Κλήμης (77’ Μυλωνάς), Χατζηκώστας.

Χλόη-Κένταυρος 2-1

Η Χλόη πιστοποίησε την καλή της αγωνιστική κατάσταση σημειώνοντας την τρίτη διαδοχική νίκη της στο πρωτάθλημα. Τελευταίο της θύμα ο Κένταυρος τον οποίο κέρδισε με 2-1. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Σατελιάν στο 19’, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν την απάντηση. Στο 35’ ισοφάρισαν με ατομική ενέργεια και πλασέ του Τσαμπάζη, ενώ ο ίδιος πέτυχε και το δεύτερο γκολ της ομάδας του στο 60’ όταν δέχθηκε τη μπαλιά από τον Παλάντζα και πλάσαρε εύστοχα τον Αμπελάκια.

ΧΛΟΗ: Μπαρμπουνάκης, Κολοκοτρώνης, Κατσίκης, Βασιλειάδης, Τρίγκας, Πασιάς (46’ Παγώνης), Χατζηαθανασίου, Κουβάτας, Δημόπουλος, Παλάντζας (70’ λ.τ. Παντελίδης), Τσαμπάζης (80’ Βαϊόπουλος).

ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ: Αμπελάκιας, Φράγκος, Α. Ζάνας, Γεωργούλας, Τσάπι, Κρεβατάς, Δ. Ζάνας (40’ Καρράς), Αρβανίτης, Ανατολής, Σατελιάν, Σύψας.

Σκιάθος-Ιάσων Α.Μ. 3-0 α.α.

Ξεκούραστα πήρε τους τρεις βαθμούς η Σκιάθος μια και ο Ιάσων Α.Μ. αποχώρησε από το πρωτάθλημα.

Ακρόπολη-Αγ. Παρασκευή στις 5/1

Με απόφαση της ΕΠΣ Θεσσαλίας ο αγώνας Ακρόπολη-Αγία Παρασκευή θα διεξαχθεί στις 5 Ιανουαρίου λόγω συμμετοχής παικτών της φιλοξενούμενης ομάδας στα χθεσινά παιχνίδια των μικτών ΕΠΣΘ κόντρα στην Ευρυτανία.

Η βαθμολογία

(14η αγωνιστική)

1. Εθνικός 36-7 38

2. Γ.Σ. Αλμυρού 48-14 32

3. Μαγνησιακός 20-12 30

4. Θησέας 49-21 29

5. Πρωτεσίλαος 24-18 27

6. Αγία Παρασκευή 32-16 26

7. Α.Ε. Διμηνίου 29-14 26

8. Αίας Σ. 29-24 21

9. Σαρακηνός 21-25 21

10. Απόλλων Καν. 22-22 19

11. Χλόη 21-25 19

12. Σκιάθος 25-24 18

13. Α.Ε. 2002 21-27 14

14. Κένταυρος 22-28 13

15. Ακρόπολη 16-25 12

16. Λεχώνια 16-34 9

17. Αγροτικός 11-63 1

18. Ιάσων Α.Μ. – –

* Εκκρεμεί ο αγώνας Ακρόπολη-Αγία Παρασκευή (5/1)

** Ο Ιάσων Α.Μ. αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το