Αθλητισμός

Ο Πρωτέας Βούλας Κυπελλούχος στο Φάιναλ Φορ του Βόλου

ΠΡΩΤΕΑΣ

Μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος στη γυναικεία καλαθοσφαίριση σημειώθηκε στο κλειστό της Ν. Ιωνίας. Ο Πρωτέας Βούλας, που αγωνίζεται στην Α2, κατέκτησε το τρόπαιο νικώντας στον τελικό τον ΠΑΟΚ με 52-50. Τρίτος κατετάγη ο Αθηναϊκός, που «δάμασε» με 75-64 τον Παναθηναϊκό στο μικρό τελικό.

Μπορεί αρχικά αυτό να φαινόταν απίστευτο, αλλά είναι αληθινό. Ο Πρωτέας Βούλας είναι Κυπελλούχος Ελλάδος για το 2013 κερδίζοντας σε έναν τελικό που έκοβε την ανάσα, τον ΠΑΟΚ στο τελευταίο δευτερόλεπτο με 52-50. Η αθηναϊκή ομάδα έγραψε ιστορία, αφού είναι η πρώτη από την Α2 που κατακτά το κύπελλο.

Ο Πρωτέας είχε ελαφρύ προβάδισμα καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού με τις Δασκαλοπούλου και Μαγαλιού να δίνουν «ρεσιτάλ», όμως ο ΠΑΟΚ, τρία λεπτά πριν το τέλος πέρασε μπροστά στο σκορ. Κι ενώ οι Θεσσαλονικιές ήταν 4 πόντους μπροστά (50-46), ο Πρωτέας έκανε την ανατροπή και η Δασκαλοπούλου με τρίποντο ισοφάρισε 50-50 48 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Η Ντεσρός έχασε ένα φαινομενικά πολύ εύκολο -για την κλάση της- λέι απ και στην επόμενη φάση η Μαγαλιού εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία στην άμυνα του ΠΑΟΚ αφήνοντας τη μπάλα στο καλάθι. Έτσι έγραψε το 50-52 το οποίο ήταν και το τελικό σκορ, μια και στην τελευταία επίθεση του ΠΑΟΚ (στα 2 δευτερόλεπτα) το σουτ της Γιαννοπούλου υπό πίεση δεν βρήκε στόχο.

Η κόρνα της λήξης έδωσε το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς των παικτριών του Πρωτέα Βούλας μαζί με τους ιδιαίτερα εκδηλωτικούς φιλάθλους τους στην κερκίδα, που δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα.

MVP του Φάιναλ Φορ αλλά και πρώτη σκόρερ αναδείχθηκε η Τούλα Μαγαλιού ενώ ο Αλέκος Δάγλας διεύρυνε το ρεκόρ του με 6 συμμετοχές σε Φάιναλ Φορ και τέσσερις κατακτήσεις Κυπέλλου. Το τρόπαιο στον Πρωτέα Βούλας απέμεινε ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Τα δεκάλεπτα: 13-18, 26-34, 35-41, 50-52.

Διαιτητές: Σταματόπουλος, Δεσλής, Τζαφλέρης.

ΠΑΟΚ (Μελετιάδης): Σταμολάμπρου 12 (1), Αυτζή 5 (1τρ. 4ασ.), Σπανίδου 11 (1), Γιαννοπούλου 6, Βασιλειάδου 14 (1), Ντεσρος 2 (14ριμπ.).

ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ (Δάγλας): Δασκαλοπούλου 14 (2τρ. 9ριμπ.), Μαγαλιού 15 (2τρ. 3ασ. 3κλ.), Μπαρμπερίδου 3 (1τρ. 3κλ.), Παυλοπούλου 1, Φασούλα 2, Νικολοπούλου 8, Στυλιαρα, Βλάχου 9, Τετενέ.

 

Τρίτος ο Αθηναϊκός

Στον μικρό τελικό ο Αθηναϊκός πήρε τη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό με σκορ 75-64. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε χωρίς τις τραυματισμένες Ντέλβα και Δίελα, η κ. Σαμαντούρα έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλες τις παίκτριες που διέθετε στον πάγκο καθώς και στις μικρές Πριόνα και Ακρίβου. Από την άλλη ο κ. Λειβάδης παρέταξε το βασικό του σχήμα.

Ο Αθηναϊκός πήρε από νωρίς κεφάλι στο σκορ, με τις δύο ομάδες να αγωνίζονται χαλαρά όντας και οι δύο προφανώς ακόμα σοκαρίσμενες από τα προχθεσινά αποτελέσματα με βάση τα οποία έμειναν εκτός τελικού. Πρώτη σκόρερ για τον ΑθηναΪκό αναδείχθηκε η Κοσμά με 16 πόντους και 11 ριμπάουντ, ακολούθησε η Κυριακοπούλου με 12, ενώ από τον Παναθηναϊκό 18 είχε η Καλέντζου και 11 η Σλούκα.

ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λειβάδης): Ισκιόγλου 5, Λύμουρα 11 (9ασ. 3κλ.), Σπαθάρου 4 (1), Καζαντζίδου 5 (1), Κασάπογλου 10 (2), ΖΖότοβα, Κεχαγιά 4, Χαλικιά 8, Καμμένου, Κοσμά 16 (2τρ. 11 ριμπ.), Κυριακοπούλου 12

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Σαμαντούρα): Καλέντζου 18 (1τρ. 5ασ.), Βλάνη 3 (1), Πριόνα, Ακρίβου 3 (1), Μαγκλάρα 4, Κόνιαλη 4, Σλούκα 11 (1), Κωτούλα 2, Χρονοπούλου 5 (9ριμπ.) , Χριστινάκη 7, Μοσχοπούλου 6, Θεολόγου 1

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το