Οικονομία

Ο Ομπάμα «σηκώνει» το τηλέφωνο» – Δεν αλλάζει η στάση για την Ελλάδα

  

Τηλεφωνικές επαφές του προέδρου των ΗΠΑ με Ευρωπαίους ηγέτες είναι πιθανές το επόμενο διάστημα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Ερνεστ, ο οποίος δήλωσε πως και μετά το δημοψήφισμα η κατάσταση παραμένει η ίδια στην Ελλάδα, άρα δεν αλλάζει και η θέση του Λευκού Οίκου.Ο Ομπάμα «σηκώνει» το τηλέφωνο» – Δεν αλλάζει η στάση για την Ελλάδα

Απαντώντας σε πολλές ερωτήσεις τόνισε ότι «όλες οι χώρες έχουν δημόσια δώσει ενδείξεις ότι επιθυμούν να επιλυθεί η κατάσταση κατά τέτοιο τρόπο που θα επιτρέπει στην Ελλάδα να παραμείνει μέρος της Ευρωζώνης κι ο μόνος τρόπος για να συμβεί είναι μέσω της συμφωνίας ενός πακέτου μεταρρυθμίσεων και χρηματοδότησης που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει στο δρόμο της ανάπτυξης και της βιωσιμότητας».

Ο κ. Ερνεστ δεν απέκλεισε να υπάρξουν τηλεφωνικές συνομιλίες του προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα με Ευρωπαίους ηγέτες. Σημειώνουμε ότι ενώ ο κ. Ομπάμα συνομιλεί με ηγέτες ευρωπαϊκών χωρών, τα τηλεφωνήματα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα γίνονται από τον υπουργό Οικονομικών, Τζακ Λιού.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η λύση αυτή είναι η μοναδική, η οποία είναι προς το συλλογικό συμφέρον όλων των εμπλεκομένων στην Ευρώπη.

Ο κ. Ερνστ πρόσθεσε και τα εξής:

«Το δημοψήφισμα ολοκληρώθηκε όμως η άποψή μας στο Λευκό Οίκο παραμένει η ίδια. Ο πρωθυπουργός κ. Τσιπρας έδωσε ενδείξεις ότι επιθυμεί η χώρα του να παραμείνει μέρος της Ευρωζώνης κι ότι επιθυμεί να εργαστεί σε μία συμφωνία που θα του επιτρέψει να το πράξει. Οι ηγέτες των ευρωπαϊκών εθνών που είναι στην Ευρωζώνη έδωσαν επίσης ενδείξεις πως θέλουν η Ελλάδα να παραμείνει μέρος της Ευρωζώνης. Για την επίτευξη αυτού του στόχου θα απαιτηθεί ένα πακέτο χρηματοδότησης και μεταρρυθμίσεων που θα βάλουν ξανά την Ελλάδα στο δρόμο της οικονομικής ανάπτυξης και της βιωσιμότητας του χρέους. Επομένως, ο στόχος για τους ευρωπαίους ηγέτες παραμένει ο ίδιος».

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου επανέλαβε τη γνωστή θέση του Αμερικανού Προέδρου ότι είναι προς το συλλογικό συμφέρον της Ελλάδας και των Ευρωπαίων εταίρων της να επιλυθούν οι διαφορές τους. Σημείωσε:

«Εχουμε πεί και δημόσια και ιδιωτικά ότι είναι επίσης και προς το συμφέρον των ΗΠΑ να επιλυθεί η κατάσταση κι ελπίζουμε οι ηγέτες όλων των κρατών κάνουν ακριβώς αυτό».

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το