Αθλητισμός

Ο νόμος της “κλούβας” οδηγεί τη Νίκη

Προς την κορυφή του βορείου ομίλου της Football League 2 «καλπάζει» η Νίκη. Μετά τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και ο πρωτοπόρος Εθνικός Γαζώρου λύγισε στο …καυτό «Παντελής Μαγουλάς» με 1-0, δίνοντας τη δυνατότητα στους «κυανόλευκους» να μειώσουν στους τρεις βαθμούς τη διαφορά από την πρώτη θέση. Έξτρα πριμ ανακοίνωσε στους παίκτες ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Νίκη Ανδρέας Πάτσης.

 

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

 

Ο νόμος της «κλούβας» ίσχυσε για δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι. Την περασμένη Τετάρτη ο Απόλλων Καλαμαριάς γνώρισε την ήττα με 2-0 από τη Νίκη, ενώ την Κυριακή και ο πρωτοπόρος Εθνικός Γαζώρου υποκλίθηκε στη βολιώτικη ομάδα.

Οι οπαδοί της Νίκης από νωρίς είχαν δημιουργήσει «καυτή» ατμόσφαιρα συρρέοντας μαζικά στις εξέδρες. Η ατμόσφαιρα αυτή λειτούργησε θετικά στην ψυχολογία των παικτών του Περικλή Αμανατίδη, οι οποίοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο πολύ παθιασμένοι.

Ο 42χρονος τεχνικός διατήρησε το σχήμα με τους δύο επιθετικούς (4-4-2), με μόνο μια αλλαγή στη σύνθεση σε σχέση με την περασμένη Τετάρτη κι αυτή αναγκαστική, αφού έλειψε λόγω τιμωρίας ο Κώστας Διαμαντίδης και τη θέση του κατέλαβε ο Αλέξανδρος Παπατζίκος. Πιο αναλυτικά κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Ηλίας Βούρας, ενώ στα μετόπισθεν τοποθετήθηκαν οι Βαγγέλης Στουρνάρας (δεξιά), Ιωσήφ Λαμπρόπουλος (αριστερά), Χρήστος Χολέβας και Γιώργος Δεληζήσης (σέντερ μπακ). Στο χώρο του κέντρου αμυντικοί χαφ ήταν οι Παντελής Ριζογιάννης και Αλέξανδρος Παπατζίκος, στις πτέρυγες επιχειρούσαν οι Γιώργος Λαζαρίδης (δεξιά) και Σάββας Κυριακίδης (αριστερά) με επιθετικό δίδυμο τους Μπάμπη Παυλίδη και Γιώργο Πουλάκο.

Πράγματι στο πρώτο ημίωρο μόνο μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο κι αυτή ήταν η Νίκη. Μάλιστα ευτύχησε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό με τον Λαζαρίδη, ενώ ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν είχε προηγηθεί το δοκάρι του Παυλίδη.

Οι «κυανόλευκοι» στο πρώτο ημίωρο θα μπορούσαν να είχαν «τελειώσει» το παιχνίδι, αλλά δεν αξιοποίησαν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν. Απέναντί τους βρήκαν έναν εξαιρετικό Γιαννιώτη, ο οποίος με τις σωτήριες επεμβάσεις του κράτησε τον Εθνικό μέσα στο παιχνίδι.

Το παράδοξο είναι ότι μετά το 30’, όταν έμειναν με δέκα παίκτες οι φιλοξενούμενοι λόγω αποβολής του Κουκόλη με δεύτερη κίτρινη, η εικόνα του αγώνα άρχισε να αλλάζει. Ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο η απόδοση των γηπεδούχων έπεφτε σταδιακά, σε αντίθεση με το συγκρότημα του Γαζώρου, που άρχισε να ανεβαίνει. Μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Ηλίας Βούρας χρειάστηκε να επέμβει για να αποσοβήσει διαγραφόμενους κινδύνους για την εστία του. Πάντως και η Νίκη είχε καλές στιγμές επιθετικά αυτό το διάστημα, αλλά και πάλι ο Γιαννιώτης είπε «όχι».

Το 1-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα, με τη Νίκη να φτάνει σε μια μεγάλη επιτυχία, που της δίνει ελπίδες ακόμη και για κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο. Είναι χαρακτηριστικό το ότι ο Ανδρέας Πάτσης επισκέφτηκε τα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα και ανακοίνωσε πριμ στους ποδοσφαιριστές για τις τρεις σερί επιτυχίες, το ύψος του οποίου δεν έγινε γνωστό από την ΠΑΕ.

ΝΙΚΗ: Βούρας, Στουρνάρας, Λαμπρόπουλος, Χολέβας, Δεληζήσης, Ριζογιάννης, Παπατζίκος, Κυριακίδης (91’ Μκρτσιαν), Λαζαρίδης (72’ Λουκίνας), Παυλίδης (81’ Πεχλιβανόπουλος), Πουλάκος.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖ.: Γιαννιώτης, Κουκούτσης (88’ Κώτσιας), Γαλακτερός, Κουκόλης, Άγγος, Κωνσταντινίδης, Παπάζογλου, Παλάσκας, Χαριτίδης (62’ Καλογιάννης), Μαχαιρούδης, Πεχλιβανίδης (59’ Κρυστάλλης).

 

Παπατζίκος: Σπουδαίο να παίζεις

σε τέτοια ατμόσφαιρα

Περιχαρής ήταν ο Αλέξανδρος Παπατζίκος για την επιτυχία της Νίκης σε βάρος του Εθνικού Γαζώρου. Μάλιστα υπογράμμισε την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο «Παντελής Μαγουλάς» λέγοντας:

«Θα ήθελα να τονίσω το πόσο σπουδαίο είναι για έναν ποδοσφαιριστή να παίζει μέσα σε μια τέτοια ατμόσφαιρα. Χαιρόμαστε ειλικρινά. Είναι παιχνίδια που καταξιώνουν ποδοσφαιριστές και ομάδες. Εμείς ανταποκριθήκαμε. Κατά την άποψή μου κάναμε κάτι σπουδαίο. Δύο ντέρμπι στη σειρά δεν κερδίζονται συχνά. Βάσει της βαθμολογικής μας θέσης η νίκη ήταν μονόδρομος για εμάς. Καταφέραμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Ίσως γι’ αυτό ήμασταν καλοί στο πρώτο ημίχρονο. Γιατί έχουμε το πάθος και τη θέληση να πάρουμε το παιχνίδι».

Αναφερόμενος στο μέλλον ο 23χρονος αμυντικός μέσος τόνισε: «Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και τη δουλειά που γίνεται καθημερινά. Είμαι πολύ χαρούμενος που έρχονται τα αποτελέσματα, γιατί γίνεται πραγματικά σκληρή προσπάθεια από τα παιδιά. Η ομάδα έχει μικρό μέσο όρο ηλικίας, έχει παιδιά ενθουσιασμό και είναι ευχάριστο να βλέπει στα πρόσωπα τους τη χαρά της νίκης».

Κλείνοντας δεν παρέλειψε να μιλήσει με καλά λόγια για τον Εθνικό Γαζώρου: «Δεν είναι τυχαίο μια ομάδα να είναι πρώτη από την αρχή του πρωταθλήματος, όπως ο Εθνικός. Κάτι έχει και το έδειξε σ’ αυτόν τον αγώνα. Συγχαρητήρια στον Εθνικό γιατί είναι μια αξιόλογη ομάδα».

 

Εκδρομή στη Θεσσαλονίκη

από τον Ο.Φ. Νίκης

Εκδρομή στη Θεσσαλονίκη για τον αγώνα της Νίκης με την ΑΕΠ Ηρακλής την ερχόμενη Κυριακή διοργανώνει ο Όμιλος Φιλάθλων. Όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή ή να πάρουν περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 6977-449698 ή στα γραφεία του Ομίλου στο «Παντελής Μαγουλάς» από 18.00 έως 21.00.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το