Αθλητισμός

Ο Ντόντος λύτρωσε τον Ρήγα

«Χρυσή» αλλαγή ο 19χρονος που σκόραρε στη νίκη με 1-0 επί της Σπερχειάδας

Η έμπνευση του προπονητή του Ρήγα Φεραίου Νίκου Χατζηκυριακίδη να χρησιμοποιήσει στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα με την Α.Ε. Σπερχειάδας/Μακρακώμης τον Βαλάντη Ντόντο αποδείχθηκε καθοριστική για την εξέλιξη της συνάντησης. Και αυτό γιατί ο 19χρονος επιθετικός πέτυχε γκολ στην πρώτη επαφή του με τη μπάλα (85’), χαρίζοντας σπουδαία νίκη στην ομάδα του με 1-0.

Μονόδρομος ήταν για τον Ρήγα η νίκη στο χθεσινό εξ αναβολής παιχνίδι του 4ου ομίλου της Δ’ Εθνικής με την Α.Ε. Σπερχειάδας/Μακρακώμης στο στάδιο του Βελεστίνου. Οι «κυανόλευκοι» δεν είχαν περιθώρια για νέα απώλεια βαθμών εντός έδρας και παίζοντας με πάθος και δύναμη κατάφεραν να φτάσουν στην επιτυχία.

Το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο βάσει της απόδοσης των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή σε ολόκληρο το 90λεπτο και αν για μία ακόμη φορά δεν έδειχναν αδυναμία στην τελική προσπάθεια, δεν θα χρειαζόταν να …καρδιοχτυπήσουν μέχρι να εξασφαλίσουν τη νίκη.

Η διάταξη των ποδοσφαιριστών του Ρήγα στον αγωνιστικό χώρο ήταν 4-2-3-1 με τερματοφύλακα τον Σφυρή, ακραίους οπισθοφύλακες τους Γούτσιο δεξιά, Μιχολίτση αριστερά και σέντερ μπακ τους Βουραζέρη και Γρούνα. Οι Σπαθής και Μόσιος ήταν οι δύο ανασταλτικοί μέσοι, ενώ ο Μπλότσικας τοποθετήθηκε στον άξονα έχοντας επιτελικό ρόλο (κατά τη διάρκεια του ματς Μόσιος και Μπλότσικας άλλαξαν θέσεις). Αριστερό χαφ-εξτρέμ ήταν ο Μπάτης, δεξί ο Δανιλόπουλος και σέντερ φορ ο Λαμπρογιώργος.

Οι παίκτες του Νίκου Χατζηκυριακίδη προσπάθησαν από την αρχή να πιέσουν τους αντιπάλους τους και στο α’ μέρος είχαν τέσσερις καλές ευκαιρίες. Στο 14’ σουτ του Μπλότσικα από το ύψος του πέναλτι μπλόκαρε ο τερματοφύλακας Κοκονδύνης. Στο 26’ το διαγώνιο σουτ του Μπάτη και στο 41’ η σέντρα-σουτ του Μόσιου κατέληξαν πάνω από το δοκάρι, ενώ στο 43’ ο Μπάτης εκτέλεσε φάουλ και ο Μόσιος πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Ο Ρήγας είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο β’ ημίχρονο και είναι χαρακτηριστικό ότι η εστία του Σφυρή ουσιαστικά δεν απειλήθηκε καθόλου. Οι φιλοξενούμενοι είχαν να επιδείξουν μόνο ένα μακρινό σουτ του Βέλλιου στο 55’ που δεν βρήκε στόχο. Μάλιστα όταν στο 60’ έμειναν και με 10 παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Μπέσα κλείστηκαν στα καρέ τους με μόνο στόχο να κρατήσουν απαραβίαστη την εστία τους.

Όπως ήταν φυσικό η πίεση των γηπεδούχων εντάθηκε. Ο Λαμπρογιώργος στο 67’ και ο Μπλότσικας στο 80’ «νικήθηκαν» από τον Κοκονδύνη, αλλά στο 85’ ήρθε η …λύτρωση. Σε εκείνο το σημείο ο Νίκος Χατζηκυριακίδης έπαιξε το τελευταίο του χαρτί, ρίχνοντας στη μάχη τον νεαρό Βαλάντη Ντόντο που έμελλε να γίνει ο «ήρωας» του αγώνα. Στο ίδιο λεπτό ο Μπίκας εκτέλεσε φάουλ, ο Βουραζέρης έκανε την κεφαλιά πάσα και ο Ντόντος με νέα κεφαλιά προσπάθησε να σκοράρει. Αρχικά ο Κοκονδύνης απέκρουσε, αλλά με νέα κεφαλιά ο Ντόντος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και τους φίλους του Ρήγα στα …ουράνια (1-0).

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Σφυρής, Γούτσιος, Μιχολίτσης, Βουραζέρης, Γρούνας (70’ Ζαχαράκης), Σπαθής, Δανιλόπουλος (75’ Μπίκας), Μπλότσικας (85’ Ντόντος), Λαμπρογιώργος, Μόσιος, Μπάτης.

ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ: Κοκονδύνης, Ζαροδήμος, Τσιλίκας, Ζάρας, Παπαϊωάννου (75’ Πλατανιάς), Βέλλιος, Τσαμαδιάς (89’ Χριστόπουλος), Χουλιάρας, Μπέσας, Επίσκοπος, Δημητρόπουλος (33’ Φαρμάκης).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το