Πολιτισμός

«Γαλιλαίος» με τον Άγγελο Αντωνόπουλο

Ο Άγγελος Αντωνόπουλος επιστρέφει στο Βόλο για να παρουσιάσει την επιτυχημένη παράσταση «Ο Μαρξ στο Σόχο»
Ο Άγγελος Αντωνόπουλος επιστρέφει στο Βόλο για να παρουσιάσει την επιτυχημένη παράσταση «Γαλιλαίος»

Δραματουργική απόδοση της ζωής και του έργου του Γαλιλαίου, από τον Άγγελο Αντωνόπουλο θα παρουσιαστεί για δύο παραστάσεις, τη Δευτέρα 8 και την Τρίτη 9 Απριλίου στις 21:00, στην Παλαιά Ηλεκτρική.

Μετά την ανεπανάληπτη επιτυχία των παραστάσεων «Ο Μαρξ στο Σόχο», ο Άγγελος Αντωνόπουλος ερμηνεύει σε μία παράσταση για ένα ρόλο, το Βίο του Γαλιλαίο Γαλιλέι. Ο σπουδαίος ηθοποιός παρουσίασε την παράσταση στο θέατρο «Τριανόν» το χειμώνα 2012 – 2013 και μετά από παρότρυνση φίλων και θεατών, ο Άγγελος Αντωνόπουλος επισκέπτεται επιλεγμένες πόλεις που διαθέτουν κατάλληλους θεατρικού χώρους, για την παρουσίαση ενός μονολόγου, με ιδιαίτερες απαιτήσεις. Μία από τις πόλεις που τίμησαν τον καλλιτέχνη κατά την ερμηνεία του μονόλογου «Ο Μαρξ στο Σόχο» ήταν και ο Βόλος, μάλιστα μετά τις δύο πρώτες ημέρες παραστάσεων την άνοιξη του 2007, η παράσταση επανήλθε ένα μήνα αργότερα, καθώς οι θέσεις του θεάτρου της Παλαιάς Ηλεκτρικής δεν κάλυψαν τις απαιτήσεις των θεατών. Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βόλου προσκάλεσε τον καλλιτέχνη για παραστάσεις στο ίδιο θέατρο.

Η παράσταση

Ο επιστήμονας Γαλιλαίο, αλλά κι ο άνθρωπος Γαλιλαίος. Η σύγκρουσή του με τους επιστημονικούς κύκλους της εποχής του αλλά και με την καθολική εκκλησία. Η ανθρώπινη αγωνία του, αλλά και η σύγκρουσή του με την οικογένειά του.  Απαρνημένος και αρνητής. Μόνος, σχεδόν τυφλός φέρνει σαν σπασμένες εικόνες από το σύμπαν που έχει κατακλύσει το μυαλό του, την πορεία και τις αγωνίες μιας ζωής. Τι είναι η επιστήμη και ποιο το καθήκον του επιστήμονα στο σύγχρονο κόσμο; Είναι η επιστήμη το όπλο ενάντια στις προκαταλήψεις που αγκυλώνουν τη σκέψη;

Ο Άγγελος Αντωνόπουλος

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης με δάσκαλο τον Κάρολο Κουν. Ως ηθοποιός υπηρέτησε όλα τα είδη θεάτρου και δίδαξε ο ίδιος υποκριτική επί σειρά ετών. Δραστηριοποιήθηκε ιδιαίτερα στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Το 1961 έκανε την πρώτη του θεατρική εμφάνιση με το έργο «Η Άνοδος του Αρτούρου Ούι» του Μπρεχτ και έκτοτε δεν σταμάτησε ποτέ να πρωταγωνιστεί στις θεατρικές σκηνές. Ερμήνευσε ρόλους σε έργα του Σαίξπηρ, του Ουστίνοφ, του Μπρεχτ, του Τσέχοφ, του Ζακ Ντε Βαλ και σκηνοθετήθηκε από όλους τους μεγάλους Έλληνες σκηνοθέτες. Για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια παρουσίαζε τη μεγάλη προσωπική του επιτυχία, το ρόλο του Μαρξ στο έργο του Χ. Ζιν «Ο Μαρξ στο Σόχο». Έπαιξε σε περισσότερες από 47 ταινίες του ελληνικού εμπορικού, αλλά και ποιοτικού κινηματογράφου. Στην τηλεόραση συμμετείχε σε ελληνικές σειρές που έγραψαν ιστορία («Άγνωστος Πόλεμος», «Οι Πανθέοι», «Τα παιδιά της Νιόβης» κ.ά.). Έχει γράψει το μυθιστόρημα «Οι επιβάτες του φεγγαριού» και την ποιητική συλλογή «Αφύλακτη διάβαση».

 Εισιτήρια – προπώληση

Η προπώληση των εισιτηρίων θα πραγματοποιηθεί από το «Δίαυλο» (Τοπάλη με Δημητριάδος), από αύριο Παρασκευή 5 Απριλίου και λίγες ώρες προ των παραστάσεων από το Ταμείο του Θεάτρου της Παλαιάς Ηλεκτρικής.

Πρόγραμμα προπώλησης:

Παρασκευή 5/4, από τις 10.00 έως τις 22.00 στο «Δίαυλο».

Σάββατο 6/4, από τις 11.00 έως τις 13.00 στο «Δίαυλο».

Δευτέρα 8/4, από τις 10.00 έως τις 14.00 στο «Δίαυλο» και το απόγευμα, από τις 7,00 μ.μ. έως την έναρξη της παράστασης από το Ταμείο της Παλαιάς Ηλεκτρικής.

Τρίτη 9/4, από τις 10.00 π.μ. τις 14.00 στο «Δίαυλο» και το απόγευμα, από τις 7,00 μ.μ. έως την έναρξη της παράστασης από το Ταμείο της Παλαιάς Ηλεκτρικής.

Τιμή εισιτηρίου: 10€.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το