Photo Gallery, Αθλητισμός

Ο λόγος στον κόσμο του Ολυμπιακού Β.

Στον Ολυμπιακό Βόλου συνεχίζουν να μάχονται με στόχο την πλήρη αποκατάσταση της ομάδας και την επιστροφή της στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Μάλιστα ετοιμάζονται για να καταθέσουν φάκελο στην Ε.Ε.Α., κάτι που ίσως γίνει μέχρι αύριο Πέμπτη.  Ωστόσο ΕΠΟ και η Πολιτεία είναι αυτοί που θα δώσουν την τελική λύση και γι’ αυτό οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να εκμεταλλευτούν το ότι η χώρα εισήλθε και επίσημα σε προεκλογική περίοδο. Αυτό φυσικά το γνωρίζουν και οι οργανωμένοι φίλαθλοι του Ολυμπιακού που σήμερα στις 9 μ.μ. στα γραφεία των Austrian Boys θα έχουν ανοιχτή συνέλευση για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Η διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου εξακολουθεί να κρατά κλειστά τα χαρτιά της, όσον αφορά τις κινήσεις της και τις επαφές που γίνονται με πολιτικά πρόσωπα και φορείς του ποδοσφαίρου, θεωρώντας ότι το να μη βγαίνει τίποτε προς τα έξω είναι προς όφελος της ομάδας. Τουλάχιστον με ανακοίνωσή της την Μ. Πέμπτη προσπάθησε να καθησυχάσει τους φιλάθλους που δικαιολογημένα ανησυχούν τονίζοντας σε αυτή ότι «ο αγώνας και οι προσπάθειες συνεχίζονται», ενώ συνέστησε προς όλους «ηρεμία και ψυχραιμία».

Το βέβαιο είναι πως ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να καταθέσει φάκελο στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, καθώς και για δύο δικαστικές μάχες. Η πρώτη θα είναι την Τρίτη 24 Απριλίου στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ όπου θα ζητά να εφαρμοστεί η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, σύμφωνα με την οποία παραμένει στη Σούπερ Λιγκ με ποινή αφαίρεσης 10 βαθμών. Εξάλλου, αυτή είναι και η μόνη ποινή που του επιβλήθηκε από αρμόδια αθλητική Αρχή.

Το ότι δεν παίζει σε κανένα πρωτάθλημα οφείλεται στη στάση του υπουργείου πολιτισμού και ιδιαίτερα του ίδιου του υπουργού Παύλου Γερουλάνου και των συνεργατών του Γιώργου Νικητιάδη και Παναγιώτη Μπιτσαξή, που μέσω της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού αφάνισαν τον Ολυμπιακό από τον ποδοσφαιρικό χάρτη. Μίας κρατικής επιτροπής, τα μέλη της οποίας διορίστηκαν από τον κ. Νικητιάδη λίγες μόνο ημέρες πριν εξεταστεί ο φάκελος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ.

Παράλληλα, το γεγονός ότι ουδέποτε η συγκεκριμένη επιτροπή απάντησε στο έγγραφο του Ολυμπιακού με το ερώτημα αν έχει πρόβλημα ο φάκελός του και επίσης το ότι μόνο σε αυτόν και την Καβάλα (που επίσης είχε στοχοποιηθεί από την ηγεσία του υπουργείου πολιτισμού) δεν δόθηκε διορία να διορθώσουν τις όποιες ατέλειες «βρέθηκαν» γεννά εύλογα ερωτηματικά. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από τόσους μήνες και η Ε.Ε.Α. δεν έχει εκδώσει το σκεπτικό της απόφασή της, οπότε είναι λογικό να σκέφτεται κανείς ότι αυτό έγινε διότι δεν υπήρχε τίποτε μεμπτό στον φάκελο του Ολυμπιακού.

Έτσι στις 26 Απριλίου θα δοθεί η δεύτερη δικαστική μάχη του Ολυμπιακού, καθώς θα συζητηθεί στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών η προσφυγή της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ κατά του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού -ως εποπτεύοντος την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού υπουργού- και κατά της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για την ακύρωση της απόφασης της 15ης Σεπτεμβρίου 2011 της Ε.Ε.Α., με την οποία απέρριψε το αίτημα της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου για χορήγηση πιστοποιητικού.

Βέβαια τα δεδομένα έχουν αλλάξει, αφού με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε ο Ολυμπιακός μπορεί να καταθέσει νέο φάκελο στην Ε.Ε.Α. και γι’ αυτό οι άνθρωποί του συλλέγουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ενώ θεωρείται πολύ πιθανό ο φάκελος να κατατεθεί εντός των προσεχών ημερών (ίσως και αύριο Πέμπτη), δηλαδή πριν τις δύο δικαστικές μάχες.

Ωστόσο, ακόμη και αν δοθεί στον Ολυμπιακό το «πράσινο φως» από την Ε.Ε.Α., η ΕΠΟ είναι αυτή που θα αποφασίσει σε ποια κατηγορία θα παίξει η ομάδα. Και επειδή δεν είναι σίγουρο ότι ο κ. Πιλάβιος και οι συνεργάτες του έχουν τη βούληση να επαναφέρουν την ομάδα εκεί που ήταν αγωνιστικά (πολλά ακούγονται για Β’ ή και Γ’ Εθνική), χρειάζεται και πολιτική παρέμβαση προς την ΕΠΟ.

Γι’ αυτό στον Ολυμπιακό πρέπει να εκμεταλλευτούν το ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και να κερδίσουν ότι περισσότερο μπορούν. Αν οι εκλογές περάσουν ίσως μετά να είναι αργά. Αυτό φυσικά το ξέρουν και οι οργανωμένοι φίλαθλοι του συλλόγου που σήμερα στις 9 μ.μ. στα γραφεία των Austrian Boys θα πραγματοποιήσουν ανοιχτή συνέλευση για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους στο θέμα του Ολυμπιακού  και απέναντι στα πολιτικά κόμματα.

Μάλιστα όλοι οι οργανωμένοι σύνδεσμοι φιλάθλων εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Καλούμε όλους τους φίλους και οπαδούς του Ολυμπιακού Βόλου και όλους τους Βολιώτες και Μαγνησιώτες στη μεγάλη ανοιχτή συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Απριλίου στις 9 το βράδυ στην οδό Αγ. Δημητρίου μπροστά από το club των Austrian Boys.

Θέμα μας η συστράτευση όλων στην περίοδο των εκλογών, ώστε μεθοδευμένα και με πάθος να τιμωρήσουμε πολιτικά το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που διέλυσε την ομάδα μας και την πόλη μας. Το ΠΑΣΟΚ, το οποίο με τους εκπροσώπους του, τους Γερουλάνο, Μπιτσαξή και Νικητιάδη, αφού μας αφαίρεσε τους Μεσογειακούς Αγώνες και χάθηκαν από την πόλη μας κάποιες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για έργα υποδομής, μετά από λίγο καιρό με στόχο και δόλο εξαφάνισε την αγαπημένη μας ομάδα, στο πλαίσιο της ψευτοκάθαρσης και του πολιτικού εντυπωσιασμού.

Πειθαρχήσαμε και… φιμωθήκαμε τον τελευταίο καιρό, με καλή θέληση και διάθεση, μήπως και κάποιοι από το ΠΑΣΟΚ καταλάβουν και συγκινηθούν από το ανοσιούργημα που έγινε εις βάρος της μεγαλύτερης και καλύτερης ομάδας της περιφέρειας.

Δυστυχώς, όλοι τους – μέχρι στιγμής – σιωπούν και μας γυρίζουν την πλάτη. Γι’ αυτό και εμείς με χιλιάδες φέιγ βολάν, τα οποία θα μοιραστούν πόρτα-πόρτα σε όλα τα σπίτια του πολεοδομικού συγκροτήματος και με χιλιάδες αφίσες θα τονίζουμε και θα επαναλαμβάνουμε το μέγα έγκλημα του ΠΑΣΟΚ, που έγινε εις βάρος της ομάδας και της πόλης μας. Το μεγάλο μας στοίχημα είναι να μη βγει ούτε ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία.

Φίλοι μας, το φετινό Πάσχα θα είναι για μας βαρύ και ασήκωτο. Όχι μόνο γιατί το ΠΑΣΟΚ χρεοκόπησε τη χώρα, δημιούργησε 1.200.000 ανέργους, οδήγησε χιλιάδες επαγγελματίες σε αφανισμό, χιλιάδες νέους επιστήμονες στο να γίνουν μετανάστες, χιλιάδες συνταξιούχους να βρίσκονται σε απόγνωση – αφού έβαλαν χέρι και σε συντάξεις και σε μισθούς των 500 ευρώ – αλλά και γιατί έβλαψε τον Ολυμπιακό μας.

Πιστεύουμε όμως, ότι νομικά και αθλητικά θα δικαιωθούμε σύντομα, αν και θέλουμε πολιτικά τη δικαίωσή μας, καθώς πολιτικά διωχθήκαμε και τιμωρηθήκαμε. Όλοι λοιπόν, στο μεγάλο ραντεβού της Τετάρτης 18 Απριλίου, για τον μεγάλο αγώνα μας, τη μεγάλη μας εκδίκηση και τη μεθόδευση των ενεργειών μας στα νόμιμα πλαίσια των αρχών και των κανονισμών».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το