Photo Gallery, Αθλητισμός

Ο κόσμος του Ολυμπιακού έκλεψε την παράσταση

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έμειναν ενθουσιασμένοι από τον κόσμο της ομάδας

«Με τέτοιο κόσμο ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έχει να φοβάται τίποτα». Με τα ίδια ή παραπλήσια λόγια εκφράστηκαν όλοι οι νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές των «ερυθρολεύκων» που έμειναν εντυπωσιασμένοι από τις εκδηλώσεις των χιλιάδων φίλων της ιστορικής ομάδας στην προχθεσινή επίσημη «πρώτη» στο ΕΑΚ. Ενθουσιασμένοι έμειναν και οι διοικούντες την ΠΑΕ, αλλά και ο νομικός σύμβουλος κ. Μιτζικός που με δήλωσή του στη «Θ» ζητά από τους πολιτικούς της Μαγνησίας να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε την Παρασκευή να οριστικοποιηθεί η τοποθέτηση του Ολυμπιακού στη Β’ Εθνική.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η παρουσία περίπου 4.500 χιλιάδων φιλάθλων του Ολυμπιακού στην προχθεσινή επίσημη πρεμιέρα της ομάδας στο ΕΑΚ. Διψασμένοι να δουν την αγαπημένη τους ομάδα ξανά στον αγωνιστικό χώρο οι οπαδοί του βολιώτικου συλλόγου κυριολεκτικά αποθέωσαν τους ποδοσφαιριστές, το προπονητικό τιμ και τη διοίκηση, που με τη σειρά της πήρε το ρίσκο να δημιουργήσει μία ομάδα από μηδενική βάση παρότι ακόμη δεν έχει επισημοποιηθεί η τοποθέτησή της στη Β’ Εθνική.

Από την πλευρά τους οι ποδοσφαιριστές έμειναν εντυπωσιασμένοι από την υποδοχή που τους επιφυλάχθηκε. Οι Ρόκα και Γόγολος αναφέρθηκαν με τα καλύτερα λόγια για τους φιλάθλους στις δηλώσεις που έκαναν στα ΜΜΕ, ενώ το ίδιο έκαναν και οι υπόλοιποι παίκτες στις μεταξύ τους συζητήσεις. Ιδιαίτερα οι Λατινοαμερικάνοι τόνιζαν πως το κλίμα τους θύμιζε αγώνες των δικών τους πρωταθλημάτων, ενώ οι Έλληνες δεν έκρυβαν την έκπληξή τους, αφού λόγω της εποχής δεν περίμεναν να βρεθούν στο στάδιο τόσοι πολλοί φίλαθλοι.

Από κει και πέρα η προσοχή όλων στον Ολυμπιακό στρέφεται στην γενική συνέλευση της Ένωσης Football League-Football League 2 όπου θα αποφασιστεί αν θα γίνει δεκτή η πρόταση της ΕΠΟ για την τοποθέτησή του στη Β’ Εθνική.

Φυσικά εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι θα πρόκειται για μερική και όχι ολική αποκατάσταση της αδικίας που υπέστη η ομάδα. Και αυτό γιατί η Ε.Ε.Α. δικαίωσε τον Ολυμπιακό στις 7/6, όταν και ενέκρινε τη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ. Με την απόφαση αυτή και με την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ της 10ης Αυγούστου 2011, η ομάδα του Βόλου έπρεπε να επιστρέψει στη Σούπερ Λιγκ, από τη στιγμή που δεν υπήρξε καμία άλλη απόφαση από την ΕΠΟ στη συνέχεια.

Στον Ολυμπιακό έχουν πάρει τη διαβεβαίωση της Πολιτείας και της ΕΠΟ ότι δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα την Παρασκευή. Βέβαια και στο παρελθόν εξαπατήθηκαν από την Ομοσπονδία και γι’ αυτό βρίσκονται σε εγρήγορση και σε συνεχείς επαφές με πολιτικούς και ποδοσφαιρικούς παράγοντες, ώστε όλα να τελειώσουν με θετικό τρόπο.  

 

Μ. Μιτζικός: «Δεν χωρά

κανένας εφησυχασμός»

Ένα πρόσωπο που δεν προλάβαινε να δέχεται τα συγχαρητήρια των φιλάθλων στην προχθεσινή «πρώτη» για τους δικαστικούς αγώνες που έδωσε για τον Ολυμπιακό Βόλου στο εξωτερικό είναι ο κ. Μιχάλης Μιτζικός, νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ. Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του τόνισε και αυτός τον θαυμασμό του για τον κόσμο της ομάδας και παράλληλα ζήτησε από όλους και κυρίως τους πολιτικούς της Μαγνησίας να μην εφησυχάσουν εν όψει της απόφασης που θα παρθεί την Παρασκευή στη γενική συνέλευση της Ένωσης Football League. Η δήλωσή του είναι η ακόλουθη:

«Η χθεσινή (σ.σ. προχθεσινή) ημέρα ήταν μία ημέρα επανεκκίνησης για την ιστορική μας ομάδα έπειτα από ένα χρόνο αγώνων για τη δικαίωση και την αποκατάστασή της στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Η πραγματικά συγκινητική παρουσία του κόσμου του Ολυμπιακού Βόλου δείχνει για ακόμη μία φορά τη δύναμη και τη δυναμική της μεγάλης ομάδας της Μαγνησίας. 

Πέρα από τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη για τη στήριξη και συμπαράσταση από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ. Ιγνάτιο, ο λόγος που αναφώνησε πρέπει να εισακουστεί, όχι μόνο από τον πολιτικό κόσμο της Μαγνησίας, αλλά και τους θεσμικούς παράγοντες των Αθηνών, οι οποίοι καλούνται να πάρουν τις απαραίτητες αποφάσεις για την αποκατάσταση της ομάδας του Βόλου στο πρωτάθλημα.

Βέβαια δεν χωρά κανένας εφησυχασμός και ιδιαίτερα από τους πολιτικούς της Μαγνησίας που οφείλουν να δώσουν εμπράκτως την απαραίτητη στήριξη στην τελευταία μάχη εκτός γηπέδων. 

Αν μη τι άλλο, ο Ολυμπιακός αδημονεί να δώσει τις πραγματικές αθλητικές μάχες εντός των αγωνιστικών χώρων που θα τον οδηγήσουν αρχικά στη Σούπερ Λιγκ και στη συνέχεια στις υψηλότερες θέσεις του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά και στα ευρωπαϊκά γήπεδα».

Η προετοιμασία

Οι προπονήσεις των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού μεταφέρθηκαν από χθες στο δημοτικό στάδιο της Νεάπολης μια και το ΕΑΚ δεν παραχωρείται στην ομάδα για λόγους ασφαλείας εν όψει του Παγκοσμίου πρωταθλήματος συγχρονισμένης κολύμβησης που θα φιλοξενηθεί στο Βόλο.

Ήδη από τη χθεσινή ημέρα ο τεχνικός Γιώργος Βαζάκας έδειξε τις …άγριες προθέσεις του. Το πρόγραμμα θα είναι εντατικό, αφού η ομάδα ξεκίνησε τελευταία προετοιμασία, κάτι που φυσικά γνωρίζουν οι παίκτες που με τη σειρά τους είναι διατεθειμένοι να δουλέψουν σκληρά.

Θυμίζομε ότι οι 21 ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στη διάθεση του Γρεβενιώτη προπονητή είναι οι: Μανουέλ Ρόκα, Άγγελος Σταυράκης, Γιώργος Αβδελάς, Στέλιος Ανδρίκος, Κριστιάν Ντεβάλις, Βαγγέλης Γκότοβος, Ματίας Μπολάτι, Άγγελος Κολημήτρας, Αλεσάντρο Κάσκιο, Δημήτρης Κόμνος, Βαγγέλης Στουρνάρας, Ευθύμης Γουσούλης, Λουίς Ογιαρμπίντε, Θανάσης Μπόρας, Ντέλιμιρ Μπάγιτς, Γιώργος Ναουμίδης, Σπύρος Γόγολος, Αντόνιο Ανέτε, Νίκος, Κοτζαθανάσης, Παναγιώτης Κατσιαρός, Μανώλης Λιαπάκης.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα προπονούνται στη Νεάπολη μέχρι το ερχόμενο Σάββατο, ενώ την Κυριακή θα αναχωρήσουν για την Πορταριά όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους. Επίσης στον Ολυμπιακό αναζητούν και αντιπάλους για φιλικά παιχνίδια. Όπως τόνισε ο κ. Βαζάκας θα δοθούν πέντε ή έξι μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το