Πολιτική, Πρώτο Θέμα (old)

Ο Κυρ. Μητσοτάκης για το δεύτερο κύμα κινητικότητας

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μπει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με την τρόικα το ζήτημα της παράτασης στην έναρξη του δεύτερου κύματος κινητικότητας που αφορά ακόμη 12.500 θέσεις άφησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν θέλουμε να προχωρήσουμε σε βεβιασμένες κινήσεις. Αν κρίνουμε και αν μπορούμε να τεκμηριώσουμε ότι δεν θα είμαστε έτοιμοι να αξιολογήσουμε τις υπόλοιπες δομές που δεν έχουν αξιολογηθεί ακόμα ώστε να πετύχουμε τον στόχο της κινητικότητας με σωστό τρόπο, ενδεχομένως είναι κάτι που θα το συζητήσουμε σε ένα μήνα από τώρα», δήλωσε ο υπουργός. Στην ερώτηση αν αυτή η παράταση θα γίνει αποδεκτή από την τρόικα ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω αυτό. Οσο πιο συνεπείς είμαστε τόσο πιο ισχυροί γινόμαστε στη διαπραγμάτευση που καλούμαστε να κάνουμε.

Αναφορικά με την επόμενη επίσκεψη του κλιμακίου των δανειστών στην Ελλάδα κι αν περιμένει μια τυπική συζήτηση ή θρίλερ ανάλογο της προηγούμενης ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης απάντησε: «Εύχομαι να είναι μία επίσκεψη τυπική, μία επίσκεψη ρουτίνας η οποία θα διαπιστώσει ότι η χώρα μας έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει εν όψει αυτής της αξιολόγησης». Και πρόσθεσε: «Οι στόχοι ως προς την κινητικότητα είναι συγκεκριμένοι, είναι γνωστοί, 12.500 αθροιστικά σε καθεστώς κινητικότητας μέχρι 30 Σεπτεμβρίου, πιστεύω ότι θα έχουμε πετύχει αυτόν τον στόχο και θα μας δώσει τη δυνατότητα να επαναπροσδιορίσουμε και την ατζέντα στο βαθμό που θα πρέπει πια να συζητούμε για μια σειρά από διαρθρωτικές αλλαγές στο δημόσιο οι οποίες δεν περιορίζονται στην επίτευξη ποσοτικών στόχων. Δεν θεωρώ ότι η κινητικότητα είναι ένα εργαλείο το οποίο πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε επειδή μας επιβλήθηκε μόνο και μόνο από τους δανειστές μας. Κάθε άλλο. Πρέπει το δημόσιο να έχει τη δυνατότητα να αξιολογεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ανθρώπινο δυναμικό του».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το