Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Ο καιρός σύμμαχος των αδειούχων


Καλές θερμοκρασίες και έλλειψη φαινομένων, η πρόβλεψη για τον καιρό ως την ερχόμενη Τετάρτη

Νωρίς για ακριβή πρόβλεψη για το Δεκαπενταύγουστο λένε οι μετεωρολόγοι

 


 

 

Αίθριος θα είναι ο καιρός στη Μαγνησία τουλάχιστον μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται γύρω στους 32-33 βαθμούς Κελσίου. Αυτό σημαίνει, ότι με «σύμμαχο» τον καλό καιρό και τις κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες θα κάνουν τις διακοπές τους στα παράλια του Νομού οι παραθεριστές στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου

Πιο αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού στη Μαγνησία για τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με το μετεωρολογικό σταθμό του κ. Τακούδη, έχει ως εξής:

Σήμερα Κυριακή: Ο καιρός θα είναι αίθριος, με λίγες συννεφιές προς το τέλος της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο Βόλο από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Μεθαύριο Δευτέρα: Ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο Βόλο από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Για την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι επίσης αίθριος με τη θερμοκρασία να διατηρείται στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου ο κ. Τακούδης σημείωσε ότι ο καιρός θα είναι αίθριος, αλλά χωρίς να είναι ακόμη σε θέση να κάνει ακριβή πρόβλεψη.

Στο μεταξύ την εμφάνισή τους έκαναν ήδη τα μελτέμια, δηλαδή άνεμοι που έρχονται από τα Δαρδανέλια και φτάνουν μέχρι την Κάρπαθο.

Από τη Μαγνησία μόνο η Αλόννησος επηρεάζεται ιδιαίτερα από τα μελτέμια, η Σκόπελος λιγότερο, ενώ η Σκιάθος και τα παράλια του Νομού καθόλου.

 

Ζημιές στην Ελασσόνα

Στην περιοχή της Ελασσόνας και συγκεκριμένα το Μεσοχώρι, το Αμούρι, τον Ευαγγελισμό, το Πραιτώρι και το Βλαχογιάννι, που επλήγησαν από τις έντονες βροχοπτώσεις και τη χαλαζόπτωση των τελευταίων 24ωρων  επισκέφθηκε σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός συνοδευόμενος από την αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, δημοτικούς συμβούλους της Ελασσόνας και το στέλεχος της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτριο Σταυρίδη.

Ο κ. Αγοραστός ενημερώθηκε από πολλούς παραγωγούς που τον ανέμεναν για το μέγεθος και την έκταση των ζημιών σε καλλιέργειες καπνού, καλαμποκιού, αχλαδιού και ροδάκινου.

Ο περιφερειάρχης ζήτησε από τα στελέχη του ΕΛΓΑ να μεταβούν επί τόπου τη Δευτέρα το πρωί και να προχωρήσουν τις διαδικασίες για την εκτίμηση των ζημιών ώστε να ενημερωθεί άμεσα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκανδαλίδης.

«Η θέση της αιρετής Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι ξεκάθαρη: Δίκαιες αποζημιώσεις σε κάθε παραγωγό ανάλογα με το μέγεθος της ζημιάς», τόνισε ο κ. Κ. Αγοραστός επαναλαμβάνοντας ταυτόχρονα τη θέση του για αλλαγή του νέου νόμου για τον ΕΛΓΑ στην κατεύθυνση ο οργανισμός να επιτελεί τον κοινωνικό του ρόλο, γεγονός που όπως είπε «είναι σήμερα περισσότερο αναγκαίο από ποτέ».

Σημειώνεται ότι παραγωγοί ευχαρίστησαν τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό και την αντιπεριφερειάρχη κ. Καραλαριώτου για την άμεση ανταπόκρισή τους δηλώνοντας ότι προσβλέπουν στην συμπαράσταση της αιρετής Περιφέρειας.

 

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

«Από το Καβακλί της Ανατολικής Ρωμυλίας στους Σοφάδες Καρδίτσας» σε τιμητική εκδήλωση

  Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας σε συνεργασία με τη «Μαγνήτων Κιβωτό, για τη…

3 Ιουλίου 2024

Αγωνία τέλος: Βρέθηκε η 14χρονη Λαρισαία που είχε εξαφανιστεί στις 27 Ιουνίου

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια της Χρυσούλας – Χρυσοβαλάντως Κ. 14 ετών που είχε εξαφανιστεί από…

3 Ιουλίου 2024

Απάτη γένους… θηλυκού: Λαρισαία οικονομολόγος άρπαξε 288.000 ευρώ από λογαριασμούς μελών εταιρείας για να τους εντάξει στον… αναπτυξιακό νόμο

Ποινή φυλάκισης 4 ετών με τριετή αναστολή επέβαλε χθες το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε…

3 Ιουλίου 2024

Προβολές ταινιών για μικρούς και μεγάλους και παιδικό θέατρο στην «Εξωραϊστική»

  Συνεχίζεται το πρόγραμμα στην «Εξωραϊστική» (Δημητριάδος 263, τηλ. 2421030303), στον θερινό κινηματογράφο του Βόλου.…

3 Ιουλίου 2024

Συνελήφθη πρώην εποχικός δασοπυροσβέστης – Ερευνάται η συμμετοχή του σε πυρκαγιές στη Λάρισα!

Ένας πρώην εποχικός δασοπυροσβέστης συνελήφθη χθες βράδυ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας, στο πλαίσιο έρευνας ανδρών…

3 Ιουλίου 2024

Νταλίκα που μετέφερε ηλεκτρικά ποδήλατα τυλίχθηκε στις φλόγες στην Εθνική Οδό

Αναστάτωση προκλήθηκε τις μεταμεσονύχτιες ώρες της Τετάρτης στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, για μια…

3 Ιουλίου 2024