Photo Gallery, Τοπικά

Ο καιρός ίσως χαλάσει το καρναβάλι του Βόλου

Την Κ. Δευτέρα δεν θα πνέουν ισχυροί άνεμοι και το πέταγμα του χαρταετού θα έχει δυσκολίες
Την Κ. Δευτέρα δεν θα πνέουν ισχυροί άνεμοι και το πέταγμα του χαρταετού θα έχει δυσκολίες

 

Ο καιρός ίσως χαλάσει τα σχέδια των διοργανωτών του καρναβαλιού του Βόλου αύριο Κυριακή, καθώς οι μετεωρολόγοι προβλέπουν νεφώσεις, που αύριο το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις πάνω από τα 600 μέτρα στο Πήλιο. Αισθητή θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας, που ξεκίνησε από χθες. Επίσης και το πέταγμα του χαρταετού την καθαρή Δευτέρα θα γίνει με συννεφιά και ψύχρα.

Νεφελώδης γενικά θα είναι ο καιρός σήμερα, με μέτριους βόρειους ανέμους και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας. Στα πεδινά και τα νησιά η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 μέχρι 14 βαθμούς, στα ημιορεινά από 6 μέχρι 10 και στις κορυφές του Πηλίου από 2 μέχρι 9 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Κυριακή, ημέρα κορύφωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων, προβλέπονται νεφώσεις, που το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα δώσουν τοπικές ασθενείς βροχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά από τα 600 μέτρα. Αισθητή θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας, που στα πεδινά και στα νησιά θα κυμανθεί από 5 μέχρι 11 βαθμούς, στα ημιορεινά από 2 μέχρι 6 και στα ορεινά από -3 μέχρι 3 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις αναμένονται και την Κ. Δευτέρα, χωρίς φαινόμενα όμως. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα επίπεδα της Κυριακής. Βελτίωση του καιρού και άνοδος της θερμοκρασίας προβλέπεται από την Τρίτη και μετά, με το θερμόμετρο να φθάνει τους 20-21 βαθμούς. Την Πέμπτη αναμένονται λίγες τοπικές συννεφιές, χωρίς φαινόμενα και καλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Οι χαρταετοί

Στην Ελλάδα το πέταγμα του χαρταετού είναι μέρος των εθίμων της Καθαρής Δευτέρας. Οι χαρταετοί διακρίνονται σε πλαστικούς και σε χάρτινους, που είναι και ο παραδοσιακός. Επίσης οι σπάγκοι πλέον είναι και πλαστικοί, έγχρωμοι. Υπάρχουν σπάγκοι βαμβακεροί, με πλαστική επικάλυψη, που κοστίζουν 0,80 ευρώ το κουβάρι των 50 μέτρων, ενώ 1 ευρώ το κουβάρι κοστίζει ο κανάβινος, που προέρχεται από το φυτό κάναβη, με τη γνωστή μυρωδιά που στρίβεται.

«Οι «αετοί» κοστίζουν από 4,5 ευρώ ο πλαστικός, μέχρι 8 ευρώ ο χάρτινος και στα 7 ευρώ ο χειροποίητος», σημειώνει ο έμπορος παιχνιδιών κ. Κ. Μπιντάκας.

Όσοι επιχειρήσουν την Καθαρή Δευτέρα πέταγμα αετού, να γνωρίζουν ότι οι άνεμοι δεν θα πνέουν ισχυροί.

«Να γνωρίζουμε ότι σε μια εβδομάδα έχουμε και την επέτειο της 25ης Μαρτίου και ήδη άρχισε η ζήτηση στολών τσολιά και τσαρουχιών. Οι στολές ενοικιάζονται προς 15 ευρώ και τα τσαρούχια πωλούνται από 7 ευρώ το ζευγάρι», αναφέρει ο κ. Μπιντάκας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το