Κατηγορίες: Photo GalleryΑθλητισμός

Ο Κάκος του στέρησε το βαθμό

Αρνήθηκε να δώσει στο 91’ πέναλτι στον Ολυμπιακό Β. με τον Άρη να κερδίζει με 2-1 στο «Κλ. Βικελίδης»

Ο Τάσος Κάκος ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής στο χθεσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού Βόλου με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Ο Κερκυραίος ρέφερι αρνήθηκε να καταλογίσει πέναλτι υπέρ των «ερυθρολεύκων» στο 91’, στερώντας από το βολιώτικο συγκρότημα την ευκαιρία να ισοφαρίσει το ματς. Τελικά, ο Άρης κέρδισε με 2-1 στο «Κλ. Βικελίδης», πετυχαίνοντας την τέταρτη συνεχόμενη νίκη με τον Σάκη Τσιώλη στον πάγκο του, ενώ θα πρέπει να τονίσουμε πως και στα τέσσερα αυτά παιχνίδια οι «κίτρινοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ και κατάφεραν να αντιδράσουν, γυρίζοντας τα ματς.

Ο Ολυμπιακός δικαιούταν το βαθμό της ισοπαλίας και η προσπάθεια των παικτών του Μάκη Κατσαβάκη ήταν πολύ μεγάλη, αν αναλογιστούμε πως οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίστηκαν χωρίς τους τιμωρημένους Σανκαρέ, Ντολεζάι, Σέλεζι, Ζαραδούκα, τους τραυματίες Άλβαρεζ, Μόνχε, καθώς και τον «παροπλισμένο» Καπετάνο.

Παρά τα αγωνιστικά προβλήματα το βολιώτικο συγκρότημα θα μπορούσε να είχε αποσπάει το θετικό αποτέλεσμα και να «κλειδώσει» την 5η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ. Όμως, όπως προαναφέραμε, από τη μια ο Κάκος, ο οποίος δεν σφύριξε «καθαρό» πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού σε χέρι του Μίσελ μέσα στη μικρή περιοχή και από την άλλη η ατυχία (ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με τον Ουμπίντες στο 92’) στέρησαν από τους «ερυθρόλευκους» το βαθμό της ισοπαλίας.

Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στο 32’ με χτύπημα πέναλτι του Ουμπίντες, για να δεχθεί στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου δύο τέρματα από τους Πορτίγια στο 49’ και Νέτο στο 58’, με τον Άρη να γυρίζει το παιχνίδι.

Έτσι, την ερχόμενη Κυριακή το ματς με τον Παναθηναϊκό στο Πανθεσσαλικό αποκτά χαρακτήρα τελικού για τον Ολυμπιακό, καθώς μόνο με νίκη οι «ερυθρόλευκοι» θα εξασφαλίσουν σίγουρα μια θέση στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Γιατί, αν κερδίσει ο Άρης εκτός έδρας την Ξάνθη, δεν αρκεί στον Ολυμπιακό ο βαθμός της ισοπαλίας, μια και στην ισοβαθμία Ολυμπιακού-Άρη  οι «κίτρινοι» υπερτερούν. Αυτή τη στιγμή το βολιώτικο συγκρότημα βρίσκεται στην 5η θέση, δύο βαθμούς μπροστά από τον Άρη.

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι ο Κάκος δεν έδωσε πέναλτι στον Ολυμπιακό, απέβαλε και τον Έλντιν Γιακούποβιτς μετά τη λήξη της αναμέτρησης και ενώ οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων κατευθύνονταν στα αποδυτήρια, πράγμα που σημαίνει πως ο Ελβετός τερματοφύλακας δεν παίζει στο κρίσιμο ματς με τον Παναθηναϊκό. Επίσης, η κίτρινη κάρτα που αντίκρισε ο Μητρόπουλος ήταν η τέταρτη και θα απουσιάσει και αυτός από το ματς με τους «πράσινους». Θυμίζουμε, πως παραμένουν τιμωρημένοι οι Σανκαρέ, Ζαραδούκας, τραυματίας ο Μόνχε, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Άλβαρεζ.

 

Πως έπαιξαν

οι δύο ομάδες

Ο Μάκης Κατσαβάκης παρέταξε την ομάδα με διάταξη 4-4-1-1, χωρίς να υπάρχουν εκπλήξεις στο σχήμα, από τη στιγμή που οι επιλογές για τον Σερραίο τεχνικό ήταν μετρημένες, λόγω των πολλών απουσιών που είχε η ομάδα. Έτσι ο Γιακούποβιτς υπερασπίστηκε την «ερυθρόλευκη» εστία, με τους Ψυχογιό (δεξιά) και Ρόκα (αριστερά) να είναι οι δύο πλάγιοι οπισθοφύλακες. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Γκότοβος και Τομάς, με τον πρώτο να κάνει ντεμπούτο με τη φανέλα του Ολυμπιακού σε επίσημο παιχνίδι φέτος. Οι Μητρόπουλος και Ακόστα έπαιξαν στον άξονα στο χώρο της μεσαίας γραμμή, ο Ουμπίντες αγωνίστηκε στη δεξιά πτέρυγα, ο Μπρέσκα στην αριστερή, με τον Σολάκη να παίξει πίσω από τον Μαρτίν που αποτέλεσε την «αιχμή του δόρατος» του Ολυμπιακού στην επίθεση.

Από την άλλη πλευρά ο Άρης του Σάκη Τσιώλη αγωνίστηκε με σύστημα 4-4-2 σε ρόμβο. Ο Βελλίδης κάθισε κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι δύο πλάγιοι μπακ ήταν οι Βαγκέλι και Μίσελ (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα). Στο κέντρο της άμυνας έπαιξαν οι Λαζαρίδης και Γκιάρο. Ο Πορτίγια ήταν ο αμυντικός χαφ των «κιτρίνων», οι Νέτο (δεξιά) και Μενδρινός (αριστερά) έπαιξαν στα χαφ, με τον Τόχα στην κορυφή του ρόμβου. Οι Μπομπαντίγια και Τσέζερακ αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο του Άρη.

 

Προηγήθηκε στο πρώτο

μέρος ο Ολυμπιακός

Στο πρώτο ημίχρονο έγινε ένα δυνατό παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό Βόλου να στέκεται εξαιρετικά στον αγωνιστικό χώρο, παρά τις σημαντικές απουσίες που είχε ομάδα, ιδιαίτερα στην άμυνα. Οι «ερυθρόλευκοι» περιόρισαν κατά πολύ την επιθετική δραστηριότητα των παικτών του Άρη και παίζοντας ψύχραιμα, κράτησαν το μηδέν στα μετόπισθεν.

Ο Άρης είχε τον έλεγχο και την πρωτοβουλία των κινήσεων, αναπτυσσόταν κυρίως από τη δεξιά πλευρά και δημιούργησε ορισμένες καλές ευκαιρίες για γκολ. Ωστόσο, ο Έλντιν Γιακούποβιτς για μια ακόμη φορά ήταν εξαιρετικός και όποτε χρειάστηκε να επέμβει έδειξε την μεγάλη του κλάση.

Η πρώτη καλή επιθετική προσπάθεια του Άρη σημειώθηκε στο 7’ με τον Ντάρσι Νέτο να πιάνει το σουτ με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής και τον Γιακούποβιτς να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ. Οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν στην ευκαιρία του Άρη στο 14’, με τον Μάριο Μπρέσκα να σουτάρει έξω από την περιοχή και τον Βελλίδη να μπλοκάρει εύκολα τη μπάλα.

Το παιχνίδι κυλούσε με τους γηπεδούχους να πιέζουν την άμυνα του Ολυμπιακού, με τους παίκτες του Μάκη Κατσαβάκη, ωστόσο, να στέκονται πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, πρεσάροντας σωστά και κλείνοντας τους διαδρόμους. Στο 21’ ο Τόχα σούταρε η μπάλα βρήκε σε πόδι αμυντικού του Ολυμπιακού και κατέληξε κόρνερ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό κεφαλιά του Τσέζαρεκ πέρασε άουτ.

Ο χρόνος κυλούσε υπέρ του Ολυμπιακού, από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι αντιμετώπιζαν πρόβλημα στο να φτάσουν σε θέση βολής. Για να φτάσουμε στο 31’ όπου ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι. Ο Ρόκας με διαγώνια μπαλιά βρήκε τον Σολάκη να φεύγει στην αντεπίθεση, ο έμπειρος επιθετικός προσπάθησε να ντριπλάρει τον Βελλίδη που έκανε έξοδο, με τον τερματοφύλακα του Άρη να τον ανατρέπει μέσα στην περιοχή. Ο Τάσος Κάκος υπέδειξε αμέσως την παράβαση, με τον Χαβιέ Ουμπίντες να αναλαμβάνει να εκτελέσει το πέναλτι. Ο Αργεντινός μέσος ευστόχησε, δίνοντας το προβάδισμα στο σκορ για τον Ολυμπιακό (0-1).

Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει, χωρίς όμως να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης. Μάλιστα, στο 36’ ο Σολάκης λίγο έλειψε να πετύχει και δεύτερο τέρμα για την ομάδα του, όταν έπιασε το μονοκόμματο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής με τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Στο 39’ ο Μπομπανίγια σούταρε για να διώξει τη μπάλα σε κόρνερ ο Γιακούποβιτς, ενώ στο επόμενο λεπτό η κεφαλιά του Μπομπαντίγια πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ολυμπιακού. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου.

 

«Γύρισε» το ματς

ο Άρης σε εννέα λεπτά

Δυνατές συγκινήσεις προσέφερε το δεύτερο ημίχρονο στους φιλάθλους, με τον Άρη να μπαίνει δυνατά στο ματς, με στόχο να φτάσει σ’ ένα γρήγορο γκολ, προκειμένου να ανατρέψει της εις βάρος του κατάσταση. Οι «κίτρινοι» μέσα σε διάστημα εννέα λεπτών (49’-58’) κατάφεραν να πετύχουν δύο τέρματα και να πάρουν τη μεγάλη νίκη. Στο τελευταίο ημίωρο, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει και να φτάσει στην ισοφάριση, είχε τρεις πολύ σπουδαίες ευκαιρίες για να κάνει το 2-2, χωρίς όμως να το πετύχει.

Στο 49′, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Νέτο, ο Κόκε έκανε το τακουνάκι, ο Ακόστα δεν μπόρεσε να διώξει τη μπάλα, αυτή έφτασε στον Πορτίγια, ο οποίος με δυνατό αριστερό σουτ την έστειλε στα δίχτυα, για να κάνει το 1-1.

Ο Άρης συνέχισε να πιέζει και στο 55′ σημείωσε γκολ με τον Κόκε, το οποίο ωστόσο ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ. Τελικά η υπεροχή του Άρη απέδωσε καρπούς, τρία λεπτά αργότερα. Στο 58′, μετά από ανάποδο «ψαλίδι» του Λαζαρίδη, ο Νέτο με κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 2-1 για τους «κίτρινους» μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τους φιλάθλους του Άρη.

Μετά το 60’ ο Ολυμπιακός ανέβασε τον ρυθμό του, με τους «ερυθρόλευκους» να ακούν πίεση στα καρέ του Βελλίδη και στο 72’ έχασαν καλή ευκαιρία με τον Τομάς. Ο Γάλλος αμυντικός έπιασε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Ουμπίντες με τη μπάλα να περνά άουτ. Δύο λεπτά αργότερα το σουτ του Μισέλ πέρασε έξω από τα δοκάρια του Γιακούποιβις.

Από το σημείο εκείνο και μετά ο Ολυμπιακός ήταν μονίμως στην επίθεση, με τους γηπεδούχους να οπισθοχωρούν στην προσπάθειά τους να κρατήσουν τη νίκη. Στο 75’ ο Σολάκης προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ένα λάθος στην άμυνα του Άρη, σούταρε, με τον Βελλίδη να κρατά το 2-1, πραγματοποιώντας σωτήρια απόκρουση.

Στο 82’ ο τερματοφύλακας του Άρη έκανε την απόκρουση του αγώνα στην κεφαλιά του Μαρτίν, διώχνοντας εξ επαφής τη μπάλα (ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Ουμπίντες)

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός Βόλου πίεσε για την ισοφάριση. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μίσελ έδιωξε τη μπάλα με το χέρι πάνω στη γραμμή στο σουτ του Ρόκα με τον Κάκο να μη σφυρίζει το πέναλτι, ενώ ένα λεπτό αργότερα η σέντρα σουτ του Ουμπίντες σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Βελλίδη.

 

Άρης-Ολυμπιακός Β. 2-1

 

1. Βελλίδης

32. Βαγκέλι

16. Μίσελ

5. Γκιάρο

24. Λαζαρίδης

19. Μενδρινός

(10. Κόκε 37’)

18. Πορτίγια

2. Νέτο

8. Τόχα

(17. Καζναφέρης 71’)

22. Μπομπαντίγια

(26. Περέιρα 62’)

9. Τσέζαρεκ

 

1. Γιακούποβιτς

36. Ψυχογιός

21. Ρόκας

33. Γκότοβος

(50’ Μπερτόλντι 83’)

4. Τομάς

30. Μητρόπουλος

20. Ακόστα

8. Ουμπίντες

10. Μπρέσκα

(29. Νέμεθ 62’)

77. Σολάκης

(7. Ροντρίγκεζ 87’)

9. Μαρτίν

 

Σκόρερ: 49’ Πορτίγια, 58’ Νέτο-32’ πεν. Ουμπίντες

Κόκκινη: 96’ Γιακούποβιτς

Κίτρινες: 54’ Λαζαρίδης, 90’ Καζναφέρης, 91’ Κόκε-48’ Μητρόπουλος, 49’ Σολάκης, 57’ Ψυχογιός, 68’ Γκότοβος

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)

Βοηθοί: Τάτσης (Ηπείρου), Μπιτσίδης (Θράκης)

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Σοκ στις ΗΠΑ: 35χρονη σκότωσε τα 2 παιδιά της στο Κολοράντο και συνελήφθη στη Βρετανία

Συνελήφθη η 35χρονη μητέρα στο Κολοράντο των ΗΠΑ που κατηγορείται για τη δολοφονία των παιδιά…

1 Ιανουαρίου 2024

Στους πληγέντες της Θεσσαλίας την Τρίτη 2 Ιανουαρίου ο Χαρίτσης

Ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χάριτσης μαζί με βουλευτές θα πραγματοποιήσουν αύριο…

1 Ιανουαρίου 2024

Πρωτοχρονιά: 16χρονος μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου στο Λονδίνο

Ένας έφηβος σκοτώθηκε σε επίθεση λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στο…

1 Ιανουαρίου 2024

Στα 111 πέθανε ο γηραιότερος άνθρωπος της Ιταλίας – Έζησε 2 πανδημίες και 2 παγκόσμιους πολέμους

Ο γηραιότερος άνδρας της Ιταλίας, ο οποίος απέδιδε τη μακροζωία του στα «ελαφριά γεύματα και…

1 Ιανουαρίου 2024

Διονύσης Σαββόπουλος: Τα πρώτα μεγάλα ραπ σουξέ είναι η Ιλιάδα και η Οδύσσεια

Ο Διονύσης Σαββόπουλος έκανε δηλώσεις και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στη ραπ μουσική, ενώ τοποθετήθηκε σχετικα…

1 Ιανουαρίου 2024

Κλιμακώνεται η ένταση στην Ερυθρά Θάλασσα – Το Ιράν έστειλε το αντιτορπιλικό Alborz κοντά στην Υεμένη

Το αντιτορπιλικό Alborz του Ιράν εισήλθε στην Ερυθρά Θάλασσα, μετέδωσε σήμερα το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων…

1 Ιανουαρίου 2024