Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Ο ζεστός μήνας Αύγουστος…

Συνεχίζεται ο καλός καιρός ενώ τα υψηλά ποσοστά υγρασίας ταλαιπώρησαν τους Βολιώτες


 

Με καλό καιρό τουλάχιστον μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα θα κάνουν τα μπάνια τους οι λουόμενοι στο νομό Μαγνησίας, ενώ τα υψηλά ποσοστά υγρασίας που ταλαιπώρησαν τις τελευταίες ημέρες τους κατοίκους του Βόλου, από σήμερα αναμένεται να μειωθούν καθώς θα φυσήξουν βόρειοι άνεμοι.

Σύμφωνα με το μετεωρολογικό σταθμό του κ. Τακούδη, για τη Μαγνησία σήμερα Πέμπτη ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, με λίγες συννεφιές αυξημένες κατά διαστήματα, και πιθανό στις βορειοανατολικές περιοχές του νομού να βρέξει πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα είναι  βορειοανατολικοί ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι, με τάση ενίσχυσης από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο Βόλο από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Επίσης αύριο Παρασκευή ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι  βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο Βόλο από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και το Σαββατοκύριακο. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο κ. Τακούδης, οι βοριάδες θα κοπάσουν και η θερμοκρασία θα αυξηθεί αγγίζοντας τους 33 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος θα παραμείνει ο καιρός και τη Δευτέρα.

«Γενικά ο καιρός είναι ο κανονικός για την εποχή. Τις τελευταίες ημέρες βέβαια στο Βόλο επικρατούσαν υψηλά ποσοστά υγρασίας-γύρω στο 40-50% το μεσημέρι και 70% το βράδυ-επειδή δεν φυσούσαν άνεμοι, με αποτέλεσμα να υπάρχει άπνοια. Για τον ίδιο λόγο άλλωστε και η ελάχιστη τιμή θερμοκρασίας στο Βόλο δεν έπεφτε κάτω από τους 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις πεδινές περιοχές της περιφέρειας ήταν στους 21-22 βαθμούς Κελσίου» υπογράμμισε ο κ. Τακούδης.

Συμπλήρωσε δε ότι δεν διαφαίνεται προς το παρόν κάποιο κύμα καύσωνα μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Ο κ. Τακούδης συνοψίζοντας τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για το φετινό καλοκαίρι τόνισε τα εξής: Το πρώτο στοιχείο είναι ότι δεν υπήρξαν καύσωνες, με εξαίρεση κάποιες ημέρες στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου, όπου καταγράφηκαν πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Το δεύτερο στοιχείο ήταν το γεγονός πως οι θερμοκρασίες υπολογίζοντας και τον Ιούνιο κινήθηκαν λίγο πιο κάτω από τα κανονικά επίπεδα. Αν αφαιρέσουμε τον Ιούνιο και υπολογίσουμε τον Ιούλιο και το πρώτο 15ημερο του Αυγούστου, τότε οι θερμοκρασίες κυμάνθηκαν κατά μέσο όρο λίγο πιο πάνω από τα κανονικά επίπεδα. Το τρίτο στοιχείο ήταν τα υψηλά και συχνά ποσοστά υγρασίας, καθώς φέτος δεν φύσηξαν πολλοί βοριάδες. Το τέταρτο στοιχείο είναι πως διανύουμε ένα σχετικά άνυδρο καλοκαίρι, καθώς ελάχιστες φορές έβρεξε.

ΦΩΤΗΣ ΣΠΑΝΟΣ

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κακουργηματικές διώξεις στους 7 συλληφθέντες της οργάνωσης μαστροπείας και απάτης με εικονικά τροχαία

Κακουργηματικές διώξεις άσκησε ο εισαγγελέας στους επτά συλληφθέντες που κατηγορούνται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης εμπορίας…

14 Ιουνίου 2024

Μετά τα 43αρια…μπουρίνια, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας: Πού θα βρέξει

Και μετά τα 43αρια και το κύμα καύσωνα... έρχεται πτώση της θερμοκρασίας σε φυσιολογικά για…

14 Ιουνίου 2024

Δείτε LIVE την ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΒΘΣΕ

Για το LIVESTREAMING της  ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης του ΣΒΘΣΕ πατήστε ΕΔΩ

14 Ιουνίου 2024

Καφεΐνη, κοκαΐνη και αγχολυτικά: Ψάρια με κατάθλιψη κι εθισμένα στα ναρκωτικά

Σε περισσότερο από το 40% των ποταμών σε παγκόσμιο επίπεδο μπορεί να «κολυμπούν» φάρμακα, ναρκωτικά…

14 Ιουνίου 2024

Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για διαρροή υγραερίου από όχημα στο δρόμο προς Βελεστίνο

  Κινητοποίηση σήμερα το πρωί της Π.Υ. ΒΙΠΕ μετά από κλήση που δέχθηκε για διαρροή…

14 Ιουνίου 2024

Τροχαίο στην Σκόπελο – Στο Νοσοκομείο ένα άτομο

Τροχαίο σημειώθηκε σήμερα στην Σκόπελο. Ειδικότερα, με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής…

14 Ιουνίου 2024