Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Ο Δήμος Βόλου θα τιμήσει δασκάλους

Διακρίθηκαν για τη συγγραφική τους δράση
Διακρίθηκαν για τη συγγραφική τους δράση

Δασκάλους που έγραψαν τη δική τους ιστορία, όπως επίσης την ιστορία του τόπου που γεννήθηκαν και του τόπου που υπηρέτησαν, θα τιμήσει o Δήμος Βόλου – Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 25 Απριλίου στις 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου. Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων (ΚεΒιΜαΣυ) και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας, θα τιμηθούν οι δάσκαλοι Γιώργος Γιαννούχος, Χρήστος Μηλίτσης και Νίκος Τσεκούρας, ενώ θα αποδοθεί τιμή στη μνήμη του αποβιώσαντος δασκάλου  Στέργιου Νασίκα.

Η εκδήλωση που είναι χωρισμένη σε τρία μέρη περιλαμβάνει: στο πρώτο μέρος ομιλία του Ομότιμου Καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Βασίλη Αναγνωστόπουλο που θα αναπτύξει το θέμα «Η προσφορά των δασκάλων στα Γράμματα και τον Πολιτισμό». Θα ακολουθήσει απονομή τιμητικής πλακέτας στους τιμώμενους. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ο λαογράφος και συγγραφέας Κώστας Λιάπης θα παρουσιάσει το τελευταίο -πρόσφατα εκδοθέν – βιβλίο του δασκάλου Νίκου Τσεκούρα με τίτλο «Επιλεκτικά Σταχυολογήματα». Η εκδήλωση θα κλείσει με την εμφάνιση της Παιδικής Χορωδίας των 16ου και 30ου Δημοτικών Σχολείων Βόλου.

Οι δάσκαλοι που θα τιμηθούν για τη συγγραφική τους δράση  Γιώργος Γιανούχος, Χρήστος Μηλίτσης και Νικος Τσεκούρας προέρχονται από την ενδοχώρα των Νομών Καρδίτσας και Τρικάλων ενώ ο αποβιώσας Στέργιος Νασίκας από το Βελεστίνο. Κοινή συνισταμένη της γραφής και έρευνας και των τεσσάρων ήταν η αγάπη για τη γενέτειρα γη αλλά και η άσκηση του λειτουργήματός τους, καθώς η διδασκαλία τους προσέφερε πλούτο εμπειριών και αναμνήσεων.  Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το