Photo Gallery, Τοπικά

Ο Γ. Σούρλας για το ρατσισμό και τα ανήλικα ασυνόδευτα παιδιά από ξένες χώρες

Σούρλας

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού στην ημερίδα που οργάνωσε για τα ασυνόδευτα ανήλικα η Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο Γ. Σούρλας τόνισε:

Η παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού βρίσκει τη χώρα μας σε μία συντονισμένη προσπάθεια για την αντιμετώπιση των φαινομένων του ρατσισμού με μέτρα και αποφάσεις όπως μεταξύ άλλων:

Με τον ορισμό εισαγγελέα για την εποπτεία υποθέσεων φυλετικού μίσους, ρατσιστική βία και ξενοφοβία

  • Με την αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για ρατσιστικά εγκλήματα με διάταξη νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή και προβλέπει για τους δράστες αυστηρότερες ποινές και μάλιστα χωρίς αναστολή.
  • Με την εκπόνηση για πρώτη φορά  Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
  • Με ιδιαίτερη μέριμνα για το παιδί. Μέσα στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας εντάσσεται και η πραγματοποίηση ημερίδας για τα ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά που βρίσκονται στην Ελλάδα από άλλες χώρες χωρίς γονείς, συγγενείς και φίλους, έρμαια της τύχης και των αδίστακτων εκμεταλλευτών.

Με τις διαπιστώσεις, τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις από τους εισηγητές εκπροσώπων εισαγγελικών αρχών, φορέων, υπηρεσιακών παραγόντων και τις παρεμβάσεις που διατυπώθηκαν στην ημερίδα προχωρούμε σε άμεσες ενέργειες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αλλά και την εκπόνηση και την  εφαρμογή προγράμματος για την προστασία, τη φιλοξενία, τη στήριξη των ανηλίκων ασυνόδευτων και την εξασφάλιση των διαδικασιών για την επάνοδο στην οικογένεια και την πατρίδα τους.

Όσοι ανάγουν το ρατσισμό σε ιδεολογία που αποπνέει μίσος και φανατισμό ή το χρησιμοποιούν για άλλες επιδιώξεις δεν έχουν καμία σχέση με την Ελληνορθόδοξη παράδοση. Όταν μάλιστα ο ρατσισμός αφορά στα παιδιά, διαπράττουν έγκλημα, κατέληξε ο κ. Σούρλας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το