Photo Gallery, Τοπικά

Ο Βόλος υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα

Το ιερό φως άναψε στις 17.09 από τον κ. Σπύρο Λάκκα και ακολούθησαν από τη Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου οι εθνικοί ύμνοι της Μ. Βρετανίας, της Ελλάδας και ο ύμνος των Ολυμπιακών Αγώνων

 

Άναψε χθες η Ολυμπιακή Φλόγα στο βωμό του Δημαρχείου, σε μια λαμπρή τελετή, όπου ο Βόλος δεν τίμησε τους αθλητές του, αλλά τους εθελοντές του που ήταν και οι λαμπαδηδρόμοι.

Ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης δήλωσε πως σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που διέρχεται η χώρα μας, υπερασπιζόμενοι την εθνική μας αξιοπρέπεια, διεκδικούμε από την Ευρώπη και τη διεθνή κοινότητα το σεβασμό που δικαιούμαστε.

Το ιερό φως, η φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων, άναψε στις 17.09 από τον Σπύρο Λάκκα και ακολούθησαν από τη Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου, με μαέστρο τον Αχιλλέα Τσιργούλα οι εθνικοί ύμνοι της Μ. Βρετανίας, της Ελλάδας και ο ύμνος των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το Ολυμπιακό Φως παραλήφθηκε από τον πρώτο λαμπαδηδρόμο στις 4.21.

Η διαδρομή που ακολούθησε περιλάμβανε τις οδούς Σταδίου – Πολυμέρη – Δημητριάδος και στη συμβολή των οδών Δημητριάδος με Σόλωνος έγινε η παράδοση της Φλόγας από τον προτελευταίο, στον τελευταίο λαμπαδηδρόμο, ο οποίος άναψε το βωμό που είχε στηθεί στο Δημαρχείο.

Συνολικά οκτώ δημότες του Βόλου που δραστηριοποιούνται έντονα στο εθελοντικό κίνημα, επέλεξε η Δημοτική Αρχή Βόλου να συμμετάσχουν στη λαμπαδηδρομία «Λονδίνο 2012», θέλοντας με την απόφασή της αυτή να τιμήσει την προσφορά των εθελοντών στις τοπικές υποθέσεις και να τους ενθαρρύνει να συνεχίσουν στο ίδιο πνεύμα της συνεργασίας και της αλληλεγγύης, για τη διάδοση των υψηλών αξιών του εθελοντισμού και του αθλητισμού.

Λαμπαδηδρόμοι ήταν: Γαλογαύρος Γεώργιος, Γελαγώτης Ιγνάτιος, Ηλιόπουλος Βασίλης, Καρκαλιάς Χρήστος, Κονδράκη Ευδοξία, Λάκκας Σπύρος, Λελούδης Νεκτάριος, Μούτσιου Θεοδώρα.

Ο Δήμαρχος Βόλου στο χαιρετισμό του μίλησε για το οικουμενικό σύμβολο της Ολυμπιακής Ιδέας, το κορυφαίο σύμβολο που φωτίζει διαχρονικά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Η Ολυμπιακή Φλόγα αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει τίποτα που να χωρίζει τους λαούς του πλανήτη. Ότι πρέπει όλοι να διδαχθούμε από τα μηνύματα, τις πανανθρώπινες αξίες και τα πραγματικά ιδεώδη του Ολυμπισμού, που τόσο το έχουμε ανάγκη σε εποχή βαθιάς οικονομικής, κοινωνικής και ηθικής κρίσης. Αυτές οι αξίες και αυτά τα ιδεώδη είναι που θέλουμε να γίνουν βίωμα και τρόπος ζωής για τους νέους μας.

Από το Βόλο, την πόλη του πολιτισμού και του αθλητισμού, την πόλη των δημοκρατικών αγώνων, των ριζοσπαστικών ιδεών και των ανοιχτών οριζόντων, στέλνουμε κι εμείς το δικό μας μήνυμα ειρήνης, αλληλεγγύης και συναδέλφωσης των λαών, πιστοί σε όσα ο Ολυμπισμός πρεσβεύει. Από την πόλη μας, το Βόλο, στέλνουμε το μήνυμα ότι οι Έλληνες, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που διέρχεται η χώρα μας, υπερασπιζόμενοι την εθνική μας αξιοπρέπεια, διεκδικούμε από την Ευρώπη και τη διεθνή κοινότητα το σεβασμό που δικαιούμαστε» δήλωσε.

Ο κ. Καρράς, εκπρόσωπος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, σημείωσε τη σπουδαιότητα του εθελοντικού κινήματος και αφού έκανε αναφορά σε όλα τα μεγάλα ονόματα του αθλητισμού που έλκουν την καταγωγή τους από το Βόλο, τόνισε ότι για το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας ο Έλληνας φορολογούμενος δεν δαπάνησε ούτε ευρώ, καθώς όλα τα έξοδα, ύψους 150.000 ευρώ, καλύφθηκαν από χορηγούς.

Συνολικά το Ολυμπιακό φως θα διανύσει στην Ελλάδα 2.900 χιλιόμετρα στα χέρια 490 λαμπαδηδρόμων. Αναλυτικά θα διασχίσει 26 νομούς, 38 δήμους και 40 πόλεις, θα φτάσει σε πέντε αρχαιολογικούς χώρους, ενώ θα γίνουν και 34 τελετές αφής βωμών σε συγκεκριμένες πόλεις στη διάρκεια της διαδρομής.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το