Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Ο Βόλος πρωτεύουσα της Ελλάδας

Σύμφωνοι οι πολιτικοί αρχηγοί για τη μεταφορά της έδρας του κράτους
Σύμφωνοι οι πολιτικοί αρχηγοί για τη μεταφορά της έδρας του κράτους

 

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές  πληροφορίες, η αναμενόμενη επίσκεψη της τρόικας την τρέχουσα εβδομάδα θα συνοδεύεται από μία ουσιαστική απαίτηση, η οποία δεν έχει να κάνει με τον οικονομικό τομέα.

Οι ειδικοί της τρόικας, έχοντας αναλύσει την αιτία των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες στη χώρα, κεφαλαιώδη σημασία δίνουν στην ύπαρξη μίας αναποτελεσματικής και οπισθοδρομικής διοίκησης, εξαιτίας του γεγονότος ότι αυτή βρίσκεται σε έναν χώρο τελείως ακατάλληλο και συγκεκριμένα στην περιοχή του λεκανοπέδιου Αττικής.

Επιστημονικές μελέτες απέδειξαν ότι η Αθήνα είναι τελείως ακατάλληλη να συνεχίσει να είναι πρωτεύουσα της Ελλάδας και πρέπει τάχιστα να μεταπηδήσει στο ρόλο του τουριστικού αξιοθέατου. Εγκληματικότητα, ανεργία και κοινωνικός μαρασμός οδηγούν σε εξαθλίωση το κράτος, με αποτέλεσμα η τρόικα να επιζητά την αναπτέρωση του ηθικού των Ελλήνων.

Συγκριτικά στοιχεία από διάφορες περιοχές της Ελλάδας κατατείνουν ότι ο πληρέστερος και ικανοποιητικότερος χώρος για να μεταφερθεί η πρωτεύουσα είναι η περιοχή της Μαγνησίας και συγκεκριμένα ο Βόλος, παραθέτοντας, βεβαίως, ότι η συγκεκριμένη περιοχή απέχει σχεδόν από όλη την επικράτεια την ίδια απόσταση, έχει συνδυασμό βουνού και θάλασσας, διαθέτει τρία αεροδρόμια (Νέα Αγχίαλος, Σκιάθος, Στεφανοβίκειο), εκ των οποίων τα δύο διεθνή, λιμάνια (επιβατικό και εμπορικό), έδρα Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), εξαιρετική πολιτιστική δραστηριότητα και αξιοσημείωτη αθλητική παρουσία στο ποδόσφαιρο (Ολυμπιακός Βόλου και Νίκη Βόλου) αλλά και σε πολλά άλλα αθλήματα.

Συνεπώς, είναι προφανείς οι πιέσεις που ασκούνται σε όλους τους εκπρόσωπους του πολιτικού φάσματος για όσο το δυνατόν συντομότερη ανακήρυξη του Βόλου ως  πρωτεύουσα της χώρας.

Βεβαίως, υπάρχουν αντιρρήσεις από άλλες περιοχές της χώρας, π.χ. Ναύπλιο, αλλά αυτές κάμπτονται.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι σχεδόν βέβαιο ότι κόμματα και φορείς συμφωνούν, μάλιστα, υπάρχουν ειδήσεις ότι αναζητούν κατάλληλες εγκαταστάσεις για την εξυπηρέτησή τους. Εξάλλου, ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος βρέθηκε προχθές στο Βόλο, δήλωσε αναγκαία τη μεταφορά της έδρας του κράτους στο Βόλο ενώ, όπως ο ίδιος υποστήριξε, σύμφωνοι τάσσονται όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί.

Τέλος, επειδή είναι γνωστή η πολιτική εξαγγελιών, δεν είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι όλα τα παραπάνω θα πραγματοποιηθούν, λόγω του ότι πολλές φορές εξαγγελίες δεν πραγματοποιήθηκαν. Συνεπώς, αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις με κάθε επιφύλαξη.

Βασ. Χρήστου

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

3 Comments

  1. Άντε και του χρόνου παιδιά,και πάντα με υγεία………Οχι ότι δεν μπορούσε δηλαδή, μπροστά σε αυτό το έκτρωμα έτσι όπως έχει καταντήσει η ΑΘΉΝΑ…….

  2. Φανταζομαι οτι αυτη αποτελει την απαραιτητη χαριν της ημερας πρωταπριλιατικη ειδηση.

Μοιραστείτε το